Speltips: Toppen mot botten i Naisten Liiga

Gårdagens bloggspel slutade i en klar förlust när Jaro gjorde en svag match hemma mot FC Haka och förlorade med 2-0. ”Glädjande” för gårdagen var att jag efter många om och men lyckades slutade dagen marginellt på plus. Klart mindre matcher idag här i Finland, när vi förbereder oss inför midsommar firandet, vi har dock en full omgång i Naisten Liiga var jag har valt att ta en närmare blick på en matcherna.

HJK Helsinki – TiPS Vantaa spelstopp 21.06.2018 kl. 18:30.

Dags för den sista omgången av Naisten Liiga före man tar en kortare paus och vi har idag en match var utgångsläget är toppen mot botten. Hemmalaget HJK leder för tillfället Naisten Liiga med 4 poäng före FC Honka som idag möter det tredje stora laget PK-35 på hemmaplan. Bortalaget TiPS parkerar igen på sista plats i tabellen och om man skall vara ärliga så krävs det mera än ett större mirakel om dom skall lyckas ha någon annan plats när serien summeras.

HJK har efter 11 matcher samlat ihop 28 poäng när man vunnit 9 matcher, spelat 1 oavgjord och förlorat 1 med målskillnaden 17-8. På hemmaplan har man 4 vinster och 1 oavgjord med målskillnaden 6-2. Kommer senast från en 3-2 vinst borta mot Ilves förra helgen, i en match var jag bloggade om dem. Om man skall hitta något att gnälla på i HJK:s spel är det att man inte har varit tillräckligt kliniska framför målet och lyckats avgöra sina matcher tidigare, en stor del av vinsterna har varit uddamålsvinster. Lagets tränare Joonas Rantanen var efter Ilves matchen nöjd med det offensiva spelet som man visade upp, när man lyckades göra 3 mål i den matchen. Enligt honom så var det säsongens bästa match sett till det offensiva spelet och man har som målsättning idag mot TiPS att bygga vidare på det.

TiPS som är nykomlingar i årets Naisten Liiga har som förväntat haft en tung säsong såhär långt. Man har ett ungt och orutinerat lag till sitt förfogande var majoriteten av spelarna är ännu under 18 år. Från sina 9 spelade matcher har man 0 vinster, 2 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 5-21. I en del matcher har man haft maximal otur med sig också när motståndarlaget har lyckats avgöra på övertid bl.a. HJK i första mötet mellan lagen och Åland United i inledningen av säsongen. TiPS har en hel unga lovande spelare till sitt förfogande som helt klart kan bli duktiga med några år till på nacken om man vill nämna några som gjort bra ifrån sig så kan man lyfta fram bl.a. anfallaren Jenna Topra och försvararen Emmi Siren. Dessa två var med och förde finska U17-landslaget till VM slutspelet som kommer att spelas i slutet av året i Uruguay.

Som matchbild idag så förväntar jag mig att HJK kommer att vara det bollförande laget som trycker på mot TiPS mål. TiPS har i flera av sina matcher satsat på ett kompakt försvarsspel och försökt få till kontringar som man kan straffa motståndarna med. Till matchen idag så kommer båda lagen med rätt så ordinarie laguppställlningar. Även om HJK vunnit många matcher med uddamålet denna säsong så tror jag att om man lyckas bygga vidare på sitt offensiva spel från Ilves matchen kan ta en storseger här idag mot seriens absolut svagaste lag. Mitt spel i dagens match kommer att vara HJK -2.0 AH till oddset 1.675 med 3/5 u hos Pinnacle. Vill man ha högre odds så funkar också HJK över 2.5 mål till 1.775 hos samma bolag eller HJK -2.25 till 2.025 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt