Tisdagens två bloggspel slutade i en vinst, när SJK vann med hela 4-0 hemma mot TPS och en halvvinst när HJK vann med 2-0 hemma mot IFK Mariehamn. Såhär med facit i hand så var det kanske aningen fegt att plocka SJK -0.25 AH istället för -0.5 AH, men inte så mycket som man kan göra åt det längre (än att gråta sig till sömns i några veckor framöver). Idag har vi här i Finland en intressant match i Ykkönen när HIFK och KPV ställs mot varandra och en hel del spel i Kolmonen, var jag sedan igår redan har ut två spel. Har valt att i dagens blogg ta en närmare blick på ännu en match från Kolmonen.

FC Inter 2 – ÅIFK spelstopp 13.06.2018 kl. 17:15

Kolmonen gruppen Länsi-Suomi bjuder idag på en jumbofinal mellan två lag från Åbo här FC Inter 2 som förtillfället ligger andra från slutet i tabellen ställs emot Åbo IFK som för tillfället ligger sist i tabellen på Yläkenttä KHT. Matchen i sig är viktig för båda lagen som är i stort behov av poäng när dom fyra sista lagen vid säsongens slut får ta steget ner till Nelonen, åtminstone som det ser ut nu för tillfället.

FC Inter 2 som fungerar som farmalag för FC Inter i Veikkasuliiga och som jag bloggade om för en vecka sedan när dom hade match mot TPK, en match man förlorade med 2-1, har haft en minst sagt tung säsong såhär långt i årets Kolmonen. Från 10 spelade matcher har man endast 2 vinster 1 oavgjord och 7 förluster med målskillnaden 11-20. För tillfället har man 3 poäng upp till ToVe som är första laget som befinner sig på säker mark i tabellen.  Spelmässigt har FC Inter 2 blandat och gett en hel del denna säsongen, man har varit bra med i dom flesta av sina matcher, men en inte lyckats göra målen som krävs för att vinna sina matcher.

FC Inter 2 lever mycket på vilka spelare som man får till sitt förfogande från första laget och från FC Inters A-juniorer. Ser vi på deras laguppställning idag så kan man konstatera att dom kommer med en klart godkänd öppningselva när man väljer att start med följande spelare:

Esa Aalto – Daniel Yves Kamy - Aleksi Pehkonen – Jussi Westerlund – Janne Tuominen – Tuomas Haapanen – Nikita Meglinski – Sakari Hyvätti – Joona Järvistö – Lassi Viholainen – Lari Kinnunen

Av dessa spelare är Kamy, Järvistö och Viholainen spelare som har kontrakt med första laget och har i år fått speltid i Veikkausliiga. Kamy är en ung (21-årig) kamerunsk försvarsspelare som värvades in till Inter inför säsongen, tyvärr så åkte han på en ögonskada under försäsongen och har därav inte figurerat så mycket med första laget som man hade hoppats. Järvistö igen är en ung 20-årig anfallare som liksom Kamy värvades till laget inför säsongen. Förra säsongen spelade Järvistö för KaaPo i Kolmonen och gjorde den säsongen 17 mål på 20 matcher. Viholainen som jag också nämnde i förra veckans blogg är en 18-årig snabb ytter med fina offensiva egenskaper.

Om säsongen såhär långt har varit tung för FC Inter 2 så kan man säga det samma om dagens motstånder ÅIFK, som för tillfället parkerar på sista plats i tabellen. Man har från 10 spelade matcher 1 vinst och 9 förluster med målskillnaden 11-26. Lagets enda vinst kom i förra omgången när man, åtminstone enligt mig, något överraskande vann med 3-0 hemma mot ToVe. En bidragande orsak till varför ligger där man ligger i tabellen är att man i sin första match fick lagets bäste spelare Jeremias Kaari skadad och har saknat honom sedan dess. Ser man på matcherna som man har spelat i år så har det oftast sett uppgivet ut bland spelarna och det har varit svårt att se någon spelare som visat ett större intresse av att vinna matchen åt laget.

Även om båda lagen har haft en tung säsong såhär långt så tycker jag att FC Inter 2 i grunden är ett klart bättre fotbollslag än vad ÅIFK är. Tar man ännu i beaktande spelarna som förstärker FC Inter 2 idag från första laget så skall man absolut ha en fullt godkänd möjlighet att vinna dagens match, och börja sin klättring i tabellen mot säker mark. Mitt spel i dagens match kommer således att vara FC Inter 2 till oddset 1.85 med 3.5/5 u hos Coolbet.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord