Speltips: Kan SJK börja sin klättring uppåt i tabellen under Eremenkos ledning?

Gårdagens bloggspel slutade i en vinst när EsPa vann med 3-0 hemma mot FC Viikingit/2. Skönt att bloggspelen rullar på med en helt ok träffprocent, dom övriga spelen kunde dock gå aningen bättre. Söndagen i sig slutade i lite under -3 u, några dåliga spel och sen några spel som man hade lite otur på, t.ex. BK-46 – HIFK 2 var BK tog ledningen med ca 3 min kvar av ordinarie tid för att sen ännu släppa in en 3-3 kvittering när matchuret visade 90 minuter. Idag måndag har vi inte något stort utbud till vårt förfogande, när det spelas endast en match i Kakonen och en match i Kolmonen. Har därför valt att flytta över fokus till tisdagen var vi har en full omgång i Veikkausliiga och tänkte nu ta en närmare blick på en av matcherna.

Seinäjoen JK – TPS Turku spelstopp 12.06.2018 kl. 17:30.

Dags för match mellan två lag vars säsong såhär långt inte har erbjudit många glädjeämnen. SJK ligger för tillfället på en 10:e plats i tabellen och har efter 11 spelade matcher skrapat ihop 9 poäng från 2 vinster, 3 oavjgorda och 6 förluster med en målskillnad på 8-14. TPS ligger två placeringar lägre ner och parkerar för tillfället på en jumboplacering i Veikkausliiga när man från 11 spelade matcher har 7 poäng efter 1 vinst, 4 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 8-15. Det att TPS ligger var man ligger är inte en lika stor överraskning som SJK:s placering i tabllen.

SJK som jag har bloggat om hel del den senaste tiden har som sagt haft en dålig säsong såhär långt, från att före säsongen ha varit ett lag som skulle vara med i toppen av tabellen har man, istället åkt på bakslag efter bakslag. Detta i sin tur ledde till att man för 3 veckor sedan tog beslutet att återigen byta tränare när Tommi Kautonen fick stiga till sidan och Alexei Eremenko Sr. tog över ansvaret i klubben. SJK har under Eremenkos ledning hunnit med att spela 3 matcher från vilka man har 2 oavgjorda och 1 förlust. Landslagsuppehållet som vi precis hade kom vid ett perfekt läge för SJK som nu har haft ordentligt med tid att träna under Eremenkos ledning och fått tillbaka en del spelare från sjukstugan. Ser vi på matcherna som Eremenko har lett laget i så gjorde man både en bra match hemma mot IFK Mariehamn (1-1) och i senaste omgången borta mot VPS (1-1).

Det största problemet för SJK såhär långt i årets Veikkausliiga är att man har varit alltför ineffektiva i det offensiva spelet. Man har haft problem med att få bollen in i motståndarlagets straffområde och att få tillstånd skott mot mål. I dom matcherna som Eremenko har lett laget har man sett en förbättring i lagets press spel när man har varit klart aggressivare än under Kautonens ledning, man har också äntligen börjat få lite mera skott mot mål, nästa steg blir sen att förvalta skotten till mål. En lösning på det problemet kan vara förra årets skyttekung Billy Ions som efter att ha varit skadad såhär långt hela säsongen återigen står till lagets förfogande och lär finna med i matchtruppen mot TPS. Två andra spelare som också har återvänt efter sina skador är viktige mittfältaren Emile Paul Tendeng och försvararen Jordan Mustoe. Till matchen så kommer man att sakna skadade Jarkko Hurme, Richie Dorman, Marc Vales, Obed Malolo & Matti Klinga avstängde Vahid Hambo man har också frågetecken för försvararen Dani Hatakka.

TPS har liksom SJK haft en tung säsong såhär långt efter deras återkomst till Veikkausliiga. Man har från 11 matcher lyckats med att endast vinna en match, låt säga att man har också haft en hel del otur i några matcher som man borde ha lyckats ta med sig poäng i. Före landslagsuppehållet spelade man 0-0 hemma mot KuPS i en match var man brände en straff i den 90:e minuten. I och med straffmissen så har man nu spelat hela 6 matcher på hemmaplan utan att lyckas göra ett mål, en bedrift i sig det också. Före säsongen var TPS rankat ett av lagen som man förväntade sig att hamna i slutet av tabellen. Truppen som man har till sitt förfogande är inte alltför stor och med tanke på att man inte heller har den bästa ekonomin i laget så blir det svårt för dem att förstärka laget också. Det stora problemet har för TPS i år varit det offensiva spelet, var man liksom SJK, har varit alltför ineffektiva. Tillskillnad från SJK så har man dock skapat en hel del med chanser i sina matcher, men inte lyckats i avsluten.

Till matchen mot SJK kommer TPS att sakna skadade mittfältaren Niklas Blomqvist och anfallaren Elias Ahde som inte kan spela i matchen då han är utlånad från just SJK. Man får tillbaka från skadelistan målvakten Jonathan Viscosi, försvararen Rasmus Holma och anfallaren Oskari Jakonen. Blir intressant att se om man startar i målet med Viscosi som varit ordinarie målvakt eller om Miikka Mujunen som stod för flera bra räddningar i matchen mot KuPS får fortsatt förtroende mellan stolparna.

Lagen har mötts en gång tidigare på säsongen, i den andra omgången när TPS hemmamatch spelades i Valkeakoski. I den matchen så skapade TPS återigen en mängd med målchanser och hade bl.a. ett stolpskott, men när domaren blåste av matchen så stod SJK som vinnare med 2-0 efter att ha gjort båda målen under matchens sista minuter. Tror att landslagsuppehållet som nu har varit gynnar SJK mera än TPS som nu har haft tid att ordentligt träna in Eremenkos spelsystem. Om SJK kan fortsätta med det spel som man visade upp mot både IFK Mariehamn och VPS före landslagsuppehållet så anser jag att man skall ha goda chanser att ta alla 3 poäng i denna match. Kommer dock att köra lite safe här eftersom jag inte är ännu helt 100% på SJK:s offensiva spel och spela SJK -0.25 AH till oddset 1.71 hos SBObet med 3.5/5 u. Vill man ha högre odds så funkar också SJK -0.5 AH till 2.00 hos samma bolag.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.