Förra blogginläggets spel rättades tyvärr med förlust, Kalmar dominerade matchen som väntat men löste bara 1 mål trots att det kom väldigt tidigt. Vi blickar framåt och fokuserar på kvällens match som är mellan serieledande Hammarby som kan rycka ifrån konkurrenten AIK mot identitetsjagande Malmö som i veckan sparkade sin huvudtränare Magnus Pehrson efter den svaga inledningen på årets upplaga av Allsvenskan.

Vi börjar med Malmö. Ett Malmö som inte alls som vi alla vi levt upp till sina förväntningar denna säsong. Man har släppt in näst flest mål i Allsvenskan (tillsammans med Sirius och Dalkurd) och bara gjort 10 mål på 9 matcher. Sett till målproduktion och antal insläppta mål är det inte konstigt att man ligger där man ligger. Värt att ha i åtanke är de stora skadeproblemen som MFF dragits med. Att det finns potential i truppen och klubben att prestera bättre vet vi alla, intressant att se om tränarbytet ger den effekt man vill.

8 matcher, 7 vinster och 1 oavgjord match. Att Hammarby skulle ha plockat 22/24 poäng på de 8 inledande matcherna denna säsong. Nu gäller det för de grönvita att inte bli för mätt. Vi har inte ens kommit en tredjedel in på säsongen, det är många matcher som ska spelas innan vi rundar av säsongen i slutet av året. Det som kan förstöra är skador på nyckelspelare efter VM-uppehållet.

Att Jiloan Hamad varit allsvenskans spelare hittills denna säsong har nog inget missat. 6 gjorda mål och 5 framspelningar är en otroligt bra poängskörd, det ska bli spännande att se om han kan fortsätta i samma tempo.

Malmö har som sagt haft skadeproblem denna säsong. Johan Dahlin, Fouad Bachirou, Rasmus Bengtsson, Arnor Traustasson och Behrang Safari saknas inför mötet mot Hammarby. Men, Malmö har fortfarande en startelva som håller hög klass med spelare som Strandberg, Rosenberg, Lewicki, Nielsen etc. Det är inte optimalt med så mycket skador men Malmö ska kunna prestera en bra fotboll.

Jag har valt att fokusera på hörnlinan, mer specifikt Malmös hörnlina.

Tittar vi på hur många hörnor de producerat de senaste matcherna:

3 hörnor mot Trelleborg, 5 mot Djurgården, 11 mot Göteborg, 7 mot Djurgården,11 mot Kalmar och 12 mot Brommapojkarna.

Detta ger ett snitt på 8,1 hörnor per match de senaste 6 matcherna.

Malmö har ett snitt på 4 hörnor per match på bortaplan denna säsong med Allsvenskan och Svenska cupen inräknat.

Varför jag valt att ha med Malmös match mot Djurgården i Svenska cupen är för att det är en match med liknande förhållanden, samma arena etc.

Malmös hörnlina ligger inför matchen hos Unibet på 4,5 med oddset 1,70. Man ligger rätt ute med andra ord. Jag finner dock värde i att spela att Malmö kommer att få minst 5 hörnor. Det är ett lag som har allt att vinna just nu, nygammalt ansikte som tränare i Daniel Andersson och revanschlust.

Jag väljer att kliva in på Malmö över 4,5 hörnor hos Unibet till oddset 1,70 med 3/5 units. Det kan eventuellt komma upp ett livespel beroende på hur matchen artar sig.

Alla rekar
Malmö över 4,5 hörnor
2018-05-16 19:00
Hammarby - Malmö
3.00 u
-3.00 u
Ett inlägg av
David "Davvecohen" David "Davvecohen"

Senaste speltips från Allsvenskan

Alla speltips från Allsvenskan
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord