Speltips: Jippo för starka för ett orutinerat MyPa

Senaste bloggspelet, som spelades i onsdags och samtidigt var ett maxbet slutade i en förlust RoPo vann derbyt i Rovaniemi med 2-1 mot RoPS 2. Från Rovaniemi reser vi nu 750 km söderut och kommer fram till Kouvola var det under lördagen spelas en match mellan två serienykomlingar i Kakkonen som jag tror mig ha hittat ett intressant spel i.

MyPa – Jippo spelstopp 05.05.2018 kl. 16:00

Anrika MyPa, som hade sin storhetstid i Finland under 1990- och 2000-talet, när man bl.a. blev finska mästare 2005 och vann finska cupen 3 gånger under den tidsperioden, har haft minst sagt några hård är den senaste tiden. I början av 2015 var laget i så stor ekonomisk kris att man gick i konkurs och slutade att existera. I slutet av 2016 fick MyPa juniorit ry ta över Inkeroisten Purhas plats i Kolmonen och MyPa kunde igen återuppstå och återkomma till den finländska seriefotbollen. Säsongen 2017 blev en succé för laget när man från 18 spelade matcher vann 16 och spelade 2 oavgjorda med målskillnaden 56 – 8, vilket ledde till att man vann Sydöstra Finlands Kolmonen och tog steget upp till Kakkonen.

MyPa som är kort för Myllykosken Pallo kommer från ett lite samhälle med 6000 invånare och under sin storhetstid så andades hela samhället fotboll. MyPas hemmastadion, som numera heter Kymenlaakson Sähkö Stadion, är en av dom legendariska och mest omtyckta fotbollsstadion som finns i Finland. Så att MyPa är tillbaka och det spelas igen fotboll på förbundsnivå på Kymenlaakson Sähkö Stadion är helt klart positivt.

Vad har MyPa för lag då som man kommer att spela med i årets Kakkonen? Man har i det stora hela ett ungt och orutinerat lag, var majoriteten av spelarna kommer från trakterna var laget håller till vid. Detta har lett till att fansen har tagit nya MyPa till sig och man drar helt bra med publik till sina matcher, även om man åtminstone ännu för tillfället spelare på en relativt låg nivå, åtminstone sett till vad man gjorde för 10 år sedan. Även om man har ett relativt ungt lag så har man också några rutinerade spelare till sitt förfogande. I backlinjen har man Simo Majander & Heikki Pulkkinen, den senare av dem har hunnit med att spela totalt 127 matcher i Veikkausliiga.

MyPa inledde förra helgen sin säsong i Kakkonen med att förlora 3-0 borta mot IF Gnistan, ett av dom förmodade topplagen i denna grupp var man håller till i. I matchen mot Gnistan så åkte man på ett bakslag när viktige Simo Majander drog på sig rött kort och kommer att vara avstängd i dagens match. Utöver avstängde Majander kommer man att sakna skadade Veeti Tuomola, man har dessutom ännu för tillfället frågetecken för Heikki Pulkkinen & Samuel Linderman.

Om MyPa hade en bra säsong förra året, så kan samma sak sägas om motståndarna Jippo som i sin tur vann Östra-Finlands Kolmonen efter att ha vunnit 15 matcher, spelat 2 oavgjorda och förlorat 1 med målskillnaden 65-10. Hos Jippo har det hänt en del förändringar och satsning efter att man tog steget upp till Kakkonen. Den största förändringen är att man värvade in rutinerade Tim Tahvainen som ännu förra säsongen spelade Veikkausliiga fotboll med SJK. Tahvainen kommer att ha två uppgifter hos Jippo, förutom att han är en av dom viktigaste spelarena i laget så fungerar han också som sportchef för laget. Inledningen på sin sportchefs karriär har i alla fall varit lovande när han har lyckats med att värva en del intressant spelare till Jippo. Av dessa spelare så är det framförallt en spelare som sticker ut över mängden, nämligen 35-årige georgiske anfallaren Irakli Sirbiladze. Sirbiladze som har spelat en längre tid i Finland för bl.a. FF Jaro, FC Inter, KuPS & KPV tillför laget en hel del med rutin i det offensiva spelet. Förväntar mig att Sirbiladze skall ligga högt uppe i skytteligan när årets säsong summeras (läs: på plats nummer 1). Under sin karriär i Finland har han hunnit med att vinna skyttligan i både Veikkausliiga och Ykkönen, så det är inte direkt någon dussinspelare som det är frågan om.

Jippo inledde sin säsong med att vinna 4-1 hemma mot LPS som är en annan nykomling i årets Kakkonen. I den matchen så gjorde man framförallt en bra första halvlek när man gick till halvtidsvila med en 3-0 ledning. Hur inledde då Sirbiladze sin karriär hos Jippo? Helt okej får man säga när han gjorde 2 av lagets 4 mål och hade ännu en stolpträff i andra halvlek. Andra halvlek i sig var inte inte närapå liga bra från Jippos sida när man började spela mera okontrollerat och ge bort chanser åt LPS. Överlag så var dock inledningen på säsongen positiv när man kunde ta en 4-1 vinst.

Om vi jämför båda lagen mot varandra så tycker jag att det för tillfället ser klart bättre ut hos Jippo än vad det göra hos MyPa. Medan MyPa i det stora hela har ett ungt och orutinerat lag så har Jippo med bl.a. Tahvanainen och Sirbiladze rutinerade spelare som kan lyfta och bära laget när det så behövs. Tror och hoppas att MyPa kommer att klara av att förnya sitt kontrakt i Kakkonen, medan jag anser att Jippo bör ha goda chanser att placera sig på övre halvan i tabellen. I dagens match vill jag lyfta över favoritskapet åt Jippo som kan komma till matchen utan några nämnvärda skador eller avstängningar, medan MyPa saknar några spelare som normalt håller till i öppningselvan och har frågetecken för några andra spelare. Mitt spel i matchen kommer således att vara Jippo -0.5 AH till oddset 1.90 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.