Speltips: Åker KuPS hem med 3 poäng från Åland?

Senaste bloggspelet som spelades i söndags slutade i en vinst när RoPS tog sin fjärde seger på lika många matcher i årets första Jänkäderby med en 3-0 vinst mot PS Kemi. Matcherna duggar tätt nu i Veikkauliiga, när vi här i Finland envisas med att spela 33 matcher på kortaste möjliga tid, istället för att höja lagen till t.ex. 14 och köra en dubbelserie på 26 matcher, vilket skulle ge tid för spelarna att återhämta sig och kanske t.o.m. träna någon gång under säsongens gång. Nog om det, vi förflyttar oss från polcirkeln och Rovaniemi till Åland och Mariehamn var det kommer att spelas en Veikkausliiga match under onsdagen

IFK Mariehamn – KuPS spelstopp 25.04.2018 kl. 18:00

Både IFK Mariehamn och KuPS kommer att spela sin andra match av tre på en vecka när lagen nu på onsdagen ställs mot varandra. Båda lagen spelade i helgen, IFK Mariehamn hemma mot VPS i söndags i en match som slutade 2-2 med KuPS stod för en fin skräll i lördags när man vann med 2-1 borta mot HJK. Lagen kommer också att ha match inkommande söndag, när IFK Mariehamn åker upp till Kemi för att möta PS Kemi medan KuPS kommer att möta FC Lahti på hemmaplan.

Ser vi på hur säsongen har börjat för båda lagen, så har det lämnat en hel del att önska ännu. IFK Mariehamn, som har hunnit med att spela 3 matcher har lyckats skrapa ihop endast 1 poäng såhär långt vilket göra att man för tillfället ligger på sista plats i Veikkausliiga. Man inledde säsongen med att förlora 2-0 borta mot RoPS, efter det så förlorade man med 1-0 hemma mot HJK för att nu i söndags spela 2-2 hemma mot VPS. KuPS igen har hunnit med att spela 4 matcher och har samlat ihop 4 poäng. Man inledde säsongen med att spela 1-1 hemma mot FC Honka, efter det så förlorade man med 2-1 borta mot Ilves och 1-0 hemma mot RoPS för att i söndags som sagt vinna med 2-1 borta mot HJK.

IFK Mariehamn har en rätt så liten trupp till sitt förfogande, och har samtidigt haft en stor omsättning på spelarna i truppen jämfört med förra säsongen. Det som har varit oroväckande för IFK Mariehamn är att man har dragits med skador på en stor del av lagets försvarsspelare, i senaste matchen mot VPS saknade man skadade Philip Mantilla & Gabriel Petrovic. Till den matchen fick man ihop endast 5 avbytare, när man skulle få ha 7 avbytare på bänken. En annan sak som har varit oroväckande för IFK Mariehamn är att man har haft stora problem i anfallsspelet, för matchen mot VPS så spelade man 5 matcher i rad utan att göra ett enda mål, 1 match i finska cupen, 2 träningsmatcher och 2 matcher i Veikkausliiga. I mitt tycke har man till sitt förfogande en av Veikkausliigas bättre anfallare i Aleksei Kangaskolkka, problemet är att om motståndarna lyckas med att stänga ut honom så har man inte, för tillfället i alla fall, någon annan spelare som kan bidra med mål framåt. Defensivt har man inte heller sett alltför säkra ut, mycket beroende på skadorna i försvarslinjen, men också av den orsaken att man har en ännu orutinerad målvakt i Marc Nordqvist.

KuPS, som före säsongen räknades som ett av topplagen och laget som kanske kan utmana HJK om mästerskapet, har poängmässigt inte haft den bästa inledningen på säsongen när man står på 4 poäng efter 4 spelade matcher. Tror dock att vinsten nu senaste borta mot HJK ger dom en fin ego boost, vilket dom förhoppningsvis kan fortsätta att bygga vidare på. Ser vi på laget som KuPS i år har till sitt förfogande så har man fått in en hel del intressant nyförvärv, framförallt egyptiske landslagsmannen Abdalla El Said som precis före säsongstarten skrev på ett korttidskontrakt med KuPS fram till sommaren. Hålls El Said skadefri så kommer han att vara mera eller mindre given på mittfältet i Egyptens VM-trupp. En annan spelare som har börjat sin karriär i KuPS på ett bra sätt är colombianske försvararen Luis Carlos Murillo. KuPS kommer att få klara sig utan anfallaren Rasmus Karjalainen och försvararen Jiri Nissinen som båda har stannat hemma i Kuopio. Enligt mig så har man dock fullgoda ersättare till dessa två spelare när lettiske landslagsmannen Deivydas Matulevicius förväntas ta Karjalainens plats och ett annat nyförvärv Lum Rexhepi kan komma in i försvaret.

Eftersom matcherna kommer tätt inpå varandra nu, så förväntas lagen i mån av möjlighet att rotera i deras trupper. Här tycker jag att det är en klar fördel för KuPS som har en bredare trupp och mindre skadeproblem än vad IFK Mariehamn dras med. Planen på Åland var matchen kommer att spelas, är rätt så liten till sin storlek så vi kommer säkert att få se en rätt så fysisk match. IFK Mariehamn har tidigare varit ett starkt hemmalag, men enligt mig så har deras hemmaplansfördel minskat en aning med åren. I min bok skall KuPS vara det lag med bästa chans till 3 poäng. Mitt spel i denna match kommer att vara KuPS -0.25 AH till oddset 2.02 med 3/5 u hos SBObet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt