Lördagens bloggspel slutade i en vinst när FC Honka vann med 4-0 hemma mot TiPS i Naisten Liiga. Annars var lördagen, återigen, inget desto mera att hurra över då alla övriga spel fick rättas som förluster och hela dagen slutade med nästan -10 U. Hoppas på en bättre söndag, var vi har fyra matcher i Veikkausliiga. Intressanta med dagens matcher är att 3 av dom kommer att spelas på neutral plan, eftersom hemmalagets spelplan inte ännu är i spelbart skick. Vänder blickar till polcirkeln och kollar närmare på matchen som kommer att spelas där idag.

PS Kemi Kings – FC Inter Turku spelstopp 15.04.2018 kl. 15:00

PS Kemi har ett av dom lagen som har blivit tvungna att flytta sin hemmapremiär till annan ort. Man spelar normalt sina hemmamatcher på Sauvosaaren urheilupuisto som har naturgräs, men p.g.a. det kalla vädret är planen inte ännu i spelbart skick. Därför är man nu tvungna att ta sitt pick och pack och åka ca. 150 km norrut för att spela matchen på Rovaniemen keskuskenttä som har konstgräs som spelunderlag.

Kemi inledde säsongen med att något överraskande vinna med 1-0 borta mot SJK efter att Julien Guevara kunde trycka in en retur efter en frispark i slutet av matchen. Ser vi på hela matchbilden från den matchen så var PS Kemi rejält bakåtpressade när SJK förde spelet och skapade en mängd med målchanser. SJK hade i matchen ett bollövertag med 67% och 13 skott. Den största enskilda orsaken till varför man lyckades hålla målet rent är målvakten Oskari Forsman som gjorde en mycket bra match. Forsman är enligt mig den enskilt viktigaste spelaren hos Kemi, har han en bra dag har man chans till poäng medan om han har en dålig dag så förlorar man sina matcher med största sannolikhet.

PS Kemi har under försäsongen fått in i princip ett helt nytt lag när man har gjort klart med totalt 18 spelare, nu senaste i veckan blev Aliyu Abubakar klar för laget, Abukar som är spelklar finns dock inte ännu idag med i truppen. Tror att på sikt så kommer Kemi att ha helt klart en chans att förnya kontraktet i Veikkausliiga. Under början av försäsongen hade jag helt andra tankar då jag ansåg att Kemi kommer att vara det laget som garanterat kommer att få ta steget ner till Ykkönen efter säsongen. Men med dom senaste nyförvärven som man har gjort så ser man klart starkare ut. Under senaste månaden har man också gjort klart med två spelare som förra säsongen spelade hos dagens motståndare FC Inter när Konsta Manev & Kevin Mombilo skrev på för laget, båda spelarna finns i dagens XI. Av dagens XI har man med 4 spelare som förra säsongen spelade för PS Kemi (Forsman, Guevara, Tano & Kaljumäe) och av dessa så blev både Tano & Kaljumäe värvade till laget under hösten.

FC Inter inledde årets Veikkausliiga säsong med att förlora 2-0 borta mot VPS. Matchen i det stora hela var en helt bra match av FC Inter, som förde spelet och hade den mer eller mindre under kontroll tills VPS lyckades kontra in 1-0 målet i slutet av första halvlek. Man skapade en hel del chanser i matchen och hade bl.a. 9 skott men tyvärr så saknades det den sista skärpan i avsluten och skotten smet oftast utanför med några cm. FC Inter har enligt mig i år ett intressant lag till sitt förfogande och har gjort en bra försäsong, när man bl.a. spelade sig till en finalplats i årets finska cup, var man kommer att ställas mot HJK i mitten av maj.

FC Inter har förstärkt laget denna säsongen i min mening på ett vettigt sätt då man har plockat in lovande finska spelare samt några utländska spelare som såhär långt i alla fall ser ut som klara förstärkningar. Tycker det råder en klart bättre harmoni i laget nu under Fabrio Piccarettas ledning än vad det gjorde förra säsongen när Shefki Kuqi ännu var tränare för laget. FC Inter försöker att spela en offensiv fotboll och Piccaretta har under försäsongen kört in försvarslinje med 3 mittbackar och två offensiva wingbacks i Abdoulie Mansally (förra säsongen i PS Kemi) och Teemu Penninkangs (förra säsongen i Ilves). Mansally gjorde förra säsongen en bra säsong hos Kemi och är en av dom bästa spelarna på sin position i Veikkausliiga. Penninkangas saknades från förra matchen mot VPS p.g.a. sjukdom men har nu igen blivit frisk och återtar sin plats i XI. Offensivt inleder man idag, liksom mot VPS, med två anfallare när Timo Furuholm & Benjamin Källman startar på topp. Båda spelarna har sett bra ut under försäsongen och förväntar mig att dom kommer att göra en bättre match idag än vad man gjorde mot VPS förra helgen.

Som matchbild här förväntar jag mig att FC Inter kommer att vara det bollförande laget och fortsätta med sin offensiva fotboll. PS Kemi lär överlåta bollövertaget åt FC Inter och ställa in sig på kontringar. PS Kemi har under sin tid i Veikkausliiga en positiv statistik mot FC Inter när man har vunnit 4 matcher, spelat 1 oavgjord och förlorat endast 1. När matchen idag kommer att spelas i Rovaniemi istället för Kemi så anser jag att PS Kemi inte kommer att få lika stor hemmaplansfördel som man ansar normalt hade haft. Spelunderlaget idag är också ett underlag som bör ge FC Inter en fördel när man får spela på en bra konstgräsplan istället för en hård potatisåker. Har varit i valet och kvalet mellan två val till denna match, anser att FC Inter skall ha goda chanser att åka hem med alla 3 poäng idag, förutsatt att man lyckas bättre i offensiven än vad man gjorde mot VPS, förtillfället ligger oddset på en FC Inter vinst lite under 1.80. Tycker själv dock att FC Inter över 1.5 mål känns som ett bättre val. Fortsätter PS Kemi med att släppa till lika många chanser som man gjorde förra helgen mot SJK så tror jag Forsman i målet kommer att få en svettig eftermiddag. Mitt spel i matchen kommer således att vara FC Inter över 1.5 mål till oddset 1.854 med 2.5/5 u hos Pinnacle.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka

Senaste speltips från Veikkausliiga

Alla speltips från Veikkausliiga
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord