Speltips: Falkarna mot Änglarna

Tjena!

Andra omgången är i princip klar, det är bara Sirius-Sundsvall som inte fått göra upp pga Studenternas dåliga gräsmatta. Omgången summeras med 3 vinster och 4 förluster och innebar cirka 1 unit minus. Noterbart är att formen på bloggsspelen är riktigt fin 100% med 4/4 in. I detta inlägg ska jag återigen spela emot Göteborg, som visade sig vara väldigt lyckosamt sist. Hamads mål på tilläggstid i tisdags var otroligt förlösande för mig dels ur supportersynpunkt och dels cementerade det målet +0.5 spelet och gjorde också att överspelet kunde räknas som vinst.

Nu på söndag ska Göteborg upp till Östersund, en nätt resa på nästan 80 mil, vilket Göteborgsspelarna dock säkerligen kommer avverka med flyg. Ett Östersund som har haft en rätt svag start på årets allsvenska, 0 poäng efter förlust 1-0 hemma mot DIF och 3-0 förlust borta mot Dalkurd. Det har inte riktigt gått att känna igen ÖFK, även om matchen mot DIF inte va jättedålig. Matchen mot Dalkurd måste dock fått Potter och spelartruppen att klia sig ordentligt i huvudet då Dalkurd lyckades med att radera ut Ghoddos ur matchen totalt. Sen körde man en klassisk punktmarkering på Sema också vilket Simon Strand lyckades med felfritt. När Sema tröttnade i halvtid och bytte kant i andra halvlek bytte helt enkelt Strand kant också och fortsatte hänga på varje steg Sema tog.

Skillnaden i år för ÖFK är att de har blivit ännu mer laget alla vill slå, och många lag har dessutom släppt prestigen mer eller mindre helt och har lämnat över taktpinnen till ÖFK. DIF såg vi ibland falla ner till en 6-backslinje med sina yttrar. Både DIF och Dalkurd har också som sagt lyckats med att hålla Sema och Ghoddos under bra kontroll. Jag tror att många lag inte längre gör nån grej av att man ska försöka slå ÖFK på deras egna spel utan accepterar att ÖFK kommer bli spelförande under stora delar av matchen.

Göteborg då? Jo deras insats mot Hammarby var väl inte jättedålig, men det är ett lag under uppbyggnad där man antagligen kommer blanda och ge rätt mycket från match till match och även under matcher. De var oxå en väldigt dåligt spelad match med ett dussintal bolltapp och felpassningar under speluppbyggnaden från båda lagen. Dessutom på en matta som verkar ha varit otroligt tungsprungen, de var minst sagt en ordentlig genomkörare för båda lagen. Det märktes inte minst på Mix Diskerud som i slutet av matchen i princip kröp av planen vid Göteborgs sista byte. En jäkla kämparinsats från båda lagen helt enkelt där Bajen tillslut drog det längsta strået.

De är dags för Östersund att ta sin första 3-poängare nu och jag tror man har stor chans att göra det i denna match hemma mot IFK. Vi såg att IFK med främst Calisir har riktigt fina fötter längst bak i planen, mycket av IFKs anfall startas av honom. Men de var ett IFK som sålänge Bajen orkade ligga på och pressa hade ordentliga problem med Bajens presspel, vilket orsakade ett par obehagliga situationer. Östersund har ju en tendens att minst sagt kunna ligga otroligt högt och intensivt med sin press hemma på Jämtkraft Arena. Östersund kommer dessutom antagligen kunna straffa Göteborg mycket bättre än vad Bajen gjorde när de väl lyckades med själva återerövringen av bollen.

Jag tror att ÖFK tar tag i detta nu och kommer se till att komma upp i alla fall liknande nivå som man visat tidigare under säsongen, däribland returmötet mot Arsenal där man vann. Dessutom är det ett Östersund där många spelare nog insett att de är dags att rycka upp sig nu om man vill optimera sina chanser att ta ett så bra som möjligt nästa steg i sommar. Borta i denna match kommer Aiesh vara som ådrog sig en bristning i låret i matchen mot Dalkurd. Även Tekie kommer missa matchen pga en fotskada. Fotskadan ådrog han sig förra veckan vilket gjorde att han missade Dalkurd matchen och nu denna, han missade också premiären mot DIF pga personliga problem. Jag hoppas att vi får se Tekie i bra slag snart nog då han är en mittfältare av riktig hög klass när han får till det. Kännbara tapp såklart men jag tycker att ÖFK fortfarande ska ha riktigt bra chans att ta sin första vinst här.

Om inte Östersund spelat som de gjort här i inledningen hade detta odds säkerligen varit neråt 1.50 på dem att vinna denna match. De är ju såklart logiskt att marknaden reagerat på den svaga starten, men jag tycker den kanske överreagerat lite. Det har funnits lite högre odds än de jag rekar här på vissa bolag, men jag tycker helt klart de finns spelvärde i detta odds också. Trots ÖFKs start på denna säsong tycker jag att ÖFK är ett såpass mycket bättre lag som dessutom ligger mycket längre fram spelmässigt, därför spelar jag -0.5 @1.75 på Coolbet med 1u.

Lycka till vid rygg!

Ciao






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.