Speltips: Los Cruzados köttar vidare.

God kväll!

Nattens bloggspel satt klockrent. Monterrey inledde matchen på ett mycket bra sätt men lyckades på något höger gå till halvtidsvilan med ett 0-1 underläge. Riktigt frustrerande om något och jag hade redan börjat förbereda ett par arga tweets. Los Rayados tog sig dock i kragen och visade i andra halvlek att det råder klasskillnad mellan lagen. Aviles Hurtado som hypades i inlägget, som så många gånger förr, visade sin klass via 1 snyggt mål och 2 fina assist. 3-1 blev också slutresultatet, fullt rättvist och nästan i underkant. Då även överspelet i Leon hittade hem så stängde mexikanska omgången med 2/3 spel in. Idag har jag, trots att kl "bara" är 21, hunnit beta av ett prespel i Chile. Universidad de Concepcion +0.5, dagens hårdaste spel, satt med marginal då Concepcion besegrade ett rejält försvagat Colo Colo. Hade tänkt skriva en trevlig text till det spelet men den fick utebli pga tight jobbschema. Hoppas att några såg motiveringen till spelet på twitter och valde att haka på. Ytterligare två prespel blev det varav det ena hittade in för en liten stund sen. Hade även tittat utt ett spel på Junior i den colombianska ligan, men då sömnen kom i vägen så missade jag oddset. Förhoppningsvis kan man plocka något live där, håll utkik på twitter :) MEN, nu får ni läsa lite om chilenska ligans sena match mellan Catolica och Union Española, så here goes.

Universidad Catolica - Union Española - Chilenska Primera division

Avspark: Måndag 19 mars 00:30

Är ordningen återställd i den chilenska ligan? Ska the big three återigen dominera den inhemska ligan efter att flera andra lag, inklusive Union Española, i allra högsta grad varit inblandade i titelstriden dem senaste säsongerna? Missförstå mig inte, ett lag ur big three har nästan alltid vunnit eller utmanat om titeln, men kan det vara så att vi i år ser hur ekonomin och statusen sätter sin prägel som i fornstora dagar? För nog har utvecklingen sett ut så under dem senaste åren. Förvisso så har Colo Colo, som vann ligan ifjol, börjat 2018 aningen segt, men det är pga skador och tuffa matcher i Copa Libertadores.

Universidad de Chile, eller La U som det heter i folkmun, har gått upp i serieledning och det otroligt starka lagbygget har äntligen börjat prestera så som man kan förvänta sig.

Vart har vi då den sista ur the big three? Den minst framgångsrika av dessa, Chiles... Arsenal om man så vill :P Universidad Catolica dominerade faktiskt den chilenska ligan så sent som under 2016. De var ligans bästa lag sett över hela året. Men 2017 var ett högst oroligt år för Universidad Catolica. Stjärnvärvningen Santiago Silva floppade totalt vilket innebar att Catolicas offensiv, som tidigare toppades av anfallaren Nico Castillo, blev kraftigt försämrat. Ligatiteln som kneps 2016 följdes upp av en fjärdeplats och sedan en elfteplats (av 16 möjliga), och detta då i en liga som det året hade en dipp. Floppen Silva lämnade inför den här säsongen och även om ersättarna inte smäller speciellt högt så har Catolica ano 2018 presterat en betydligt bättre fotboll än vad de uppvisat på nästan 1,5 år. Räcker det hela vägen? Njae, tror inte det, men nog känns det som att de knyter ihop top tre tillsammans med rivalerna när säsongen väl skall summeras.

Den stora skillnaden i Catolicas spel och mentalitet gentemot i fjol har kommit tack vare den nye spanske tränaren Beñat San Jose, som tillträde januari 2018. I och med att han är ett fan av Guardiola och Cruyffs fotbollsideologier så har han på ett framgångsrikt sätt fått alla spelare inblandade i offensiven och har således flyttat bort målansvaret som legat på anfallarna till att fördelas ganska jämt över alla andra skickliga spelare som Catolica ändå har. Två av dessa är t.ex. chilenska landslagsyttern Fuenzalida och kreatören Diego Buonanotte. Ja, DEN Buonanotte. Om ni lirat FM för ett par år sedan så har ni säkert stött på hans namn. Den lille trollkarlen har stagnerat en aning i sin utveckling men det är fortfarande en fröjd att se honom springa runt på plan. Otroligt kort i rocken, gudomlig teknik och ett fint spelförståelse... vad finns det inte att gilla med en sån spelare? Hur som haver, dessa herrar har fått viktigare roller under nye San Jose vilket har lyft Catolica ett par nivåer. Catolica känns absolut som ett av dem stabilaste lagen i ligan i år, vilket är riktigt bra jobbat då det var raka motsatsen ifjol.

Union Española leds av forne skyttekungen Martin Palermo. De är en klubb precis under the big three som oftast gör underverk med lite mindre ekonomiska muskler. De imponerande stort i fjol när de var den enda klubben som lyckades pressa Colo Colo hela vägen in till mållinjen. Men, ett par månader efter det så känns det nog som att Martin Palermo fick sina gubbar att överprestera, framförallt dem defensiva spelarna. När seriespelet tog slut och Union Española skulle spela om en spot i Copa Libertadores så började även Españolas ras. De förlorade dubbelmötet med 0-1 och 1-2 mot ett svagt Universidad de Concepcion och deras defensiv har därefter inte gått att känna igen. Målvakten "El mono" Sanchez gick från att vara den målvakten som presterade bäst i ligan, tillsammans med Garcés, till att bete sig som en riktig clown emellanåt. Det är tavla på tavla och det blir tyvärr inte bättre av att övriga defensiva spelare gått ner sig fullständigt. I ligan hade Union Española inför den pågående omgången släppt in flest mål av alla vilket gjort att de placerat sig på den undre halvan. Offensiven är fortsatt fin men det hjälper ju föga när försvaret läcker som ett såll. Det tveksamma spelet har även följt med i Copa Sudamericana där det blev en tidig sorti efter ett riktigt dåligt genomfört dubbelmöte mot peruanska Sport Huancayo (3-0 totalt).

Det här är ett möte mellan två lag vars utveckling och status är varandras motpoler. Catolica är idag där Union Española var i fjol och vise versa. Stabilitet kontra korthus, om vi säger så. Catolica har inför den här matchen raden 5-0-0, vilket är givetvis riktigt imponerande och ett kvitto på lagets välbefinnande. Union Española å sin sida har 2 förluster i rad och har inte vunnit på 6 raka matcher. De saknar idag även försvararen Pizzorno och mittfältaren Carrera, bägge vanligtvis ordinarie.

San Jose vet hur han skall ta sig an den här matchen och firma Buonanotte - Fuenzalida kommer att njuta utav ytorna som Españolas darriga försvarslinje allt som oftast lämnar bakom sig. Universidad Catolica -0.5 blir spelet här och det tas till 1.88 hos sbobet med 3u (flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt