Yo!

Spelet på Colo Colo -1 blev push efter ett Colo Colo mål i matchens absoluta slutskede. Borde jag vara nöjd för det? Absolut inte, Colo Colo gick upp i en tidig 2-0 ledning och hade under matchen 3 ramträffar + minst 3 gyllene chanser. Otroligt dålig utdelning överlag den gångna helgen och det är alltid lika tungt att känna att man förtjänade så mycket mer.

Veckan har just börjat och bolagen har redan skickat fram MASSVIS med fina objekt. Vi har Liga MX mitt i veckan, Copa Libertadores samt den riktigt trevliga Copa Sudamericana, en turnering som vanligtvis är betydligt lättare att tippa på än Copa Libertadores där matcher oftast är sjukt oförutsägbara på alla möjliga sätt. Dagens blogginlägg kommer att handla om mötet mellan UTC Cajamarca från Peru och Rampla Juniors från Uruguay. Mer om det mötet kan ni läsa här nedanför.

UTC Cajamarca - Rampla Juniors - Copa Sudamericana

Avspark: Tisdag 13 februari 23:15

Skall man våga tippa på ett peruanskt lag igen med tanke på Melgars flopp mot Santiago Wanderers? Mjo, detta spel känns bra ändå även om min syn på peruansk fotboll inte är den bästa.

Ikväll är det som sagt UTC Cajamarca som skall spela. Cajamarca hade ett fint fjolår där de slutade topp 3 i både Torneo de verano som Aperturan. I den avslutande Clausuran gick det desto sämre där de fick nöja sig med en mittenplacering. Overall så lämnar Cajamarca ett fint år bakom sig och har en hel del att leva upp till i år. Spelaromsättningen har vart hög i sedvanlig sydamerikansk manér. Tränaren Franco Navarro har dock lyckats få ihop pjäserna förvånansvärt bra, i varje fall om vi ska gå efter det lilla man hunnit se av Cajamaca i år. Cajamarca gjorde sin sista träningsmatch i Chile mot storklubben Colo Colo. Chilenarna mönstrade nästan sin galaelva i den första halvleken och det var givet vilket lag som skulle vara det som var spelmässigt skickligare. Colo Colo gick då upp i ledning sent i den första halvleken efter att ha varit det bättre laget, men speciellt många rena chanser lyckades de inte skrapa ihop mot ett välorganiserat UTC. I andra halvlek flyttade UTC upp laget lite mer medans Colo Colo gjorde ett par byten. Matchbilden jämnades till ytterligare och när UTC sedan kvitterade, trots 10 man på plan, så var skrällen ett faktum. Väl i ligapremiären så fortsatte UTC att ge positiva besked genom att bortaslå peruanska storklubben Universitario med 0-1.

Rampa Juniors är en liten klubb från Uruguay. Hade vi snackt autoklick så hade ett spel på Rampla Juniors varit givet då den ligan är betydligt starkare. Men Rampla är inte en majestätisk klubb från Uruguay á la Peñarol eller Nacional som skördat internationella framgångar och som alltid lyfter sig i dessa turneringar. Detta är faktiskt första gången som Rampla Juniors deltar i en kontinental cup. 

Ramplas status som en "liten" klubb bekräftades under transferfönstret där Rampla blev av med nästan alla sina nyckelspelare. T.ex. så gick lagets bästa målgörare till Melipilla, en chilensk klubb i den andra divisionen (!). Förstärkningarna har dem flesta kommit från mindre klubbar medans andra spelare har lånats in från lite större klubbar.

Deras säsongsinledning har varit den sämsta tänkbara med 2 förluster av 2 möjliga. Det har dessutom varit två klara förluster mot tveksamt motstånd. I helgen åkte de på storpisk mot storklubben Nacional med 0-3 på hemmaplan. Det som är anmärkningsvärt här är att Nacional vilade hela sin startelva eftersom de är mitt inne i Copa Libertadores. Ramplas skickade alltså ut det bästa de har till sitt förfogande och åkte trots det på storpisk mot Nacionals reserver. Det säger en hel del om vart Rampla befinner sig just nu. 

Cajamarca må spela i den peruanska ligan, en av dem sämre i Sydamerika. Men de har imponerat på mig med sitt välorganiserade spel och förmåga att stänga igen butiken vilket lockar mig till spel. Men visst kan det vara så att offensiven inte räcker till hela vägen, trots Ramplas dåliga defensiv. Jag väljer därför att spela på UTC Cajamarca +0 till 1.74 hos SBOBet. Oddset har dansat lite fram och tillbaka, den var alldeles nyligen uppe på 1.80. Då jag inte kan sitta med det här inlägget och vänta hela dagen så har jag valt att släppa den där jag tycker att min gräns går. 1.74 är fullt godkänt och väl värt ett flat bet (3u). Har ni lite is i magen så går det nog bra att vänta, känns som att oddset bör stiga upp ett litet snäpp, och även sjunka, under dagen framåt matchstart.

Alla rekar
UTC de Cajamarca +0.00
2018-02-13 23:15
UTC de Cajamarca - Rampla Juniors FC
3.00 u
2.22 u
Ett inlägg av
Gio Gio