Speltips: MNF - Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers

Relativt kall söndag för egen del, försöker hitta nytt mod i sista matchen för veckan i divisionsmötet mellan rivalerna Cincinnati Bengals (5-6) och Pittsburgh Steelers (9-2)

Hittat tre olika spela som jag gillar här.

Steelers -3.5 @1.934 Hos Pinnacle med 8u

Steelers -2.5 FH @1.89 Hos 888.com med 8u.

Le’Veon Bell Över 4.5 Receptions @1.72 Hos B365 med 6u.

Ett riktigt hatmöte detta i AFC North där fult spel och många ”cheap shots” tagits genom åren. Inte sällan man ser fula tacklingar och slagsmål när dessa två ställs mot varandra och har svårt att tänka mig något annorlunda här inatt.

Bengals är mer eller mindre tvungna att ”svepa brädet” för att ha någon som helst chans att ta sig till slutspel här i år. Inte ens då är det säkert att det räcker för att ta sig in, inte minst då man har just Steeler framför sig i samma division. Man gör åtminstone vad man kan och kommer från två raka segrar mot Broncos och Browns där framför att rookie-RB Joe Mixon börjat hitta sin roll i laget och burit bollen väldigt framgångsrikt. I övrigt har Bengals säsong känts relativt ”hopplös”. Från att ha varit ett lag med grymt mycket talang som lutat sig mot en stark defensiv känns Bengals lite som ”yesterdays news”. Man är inte längre så pass bra att man vinst 10-11 matcher, samtidigt är man inte heller så pass dåliga att man förlorar majoriteten av matcherna likt Browns och 49ers. Man har en medioer QB i Andy Dalton, en ganska svag offensiv linje och ett riktigt super-vapen i AJ Green på WR-positionen, annars är offensiven inte mycket att hurra för. Defensiven är fortsatt solid och rackar upp respektabla siffror, det är absolut en enhet man skulle kunna bygga ett vinnande lag på utan tvekan. Så relativt mycket press på Bengals i detta möte, även om jag tror att deras säsong är körd redan nu så lever ändå hoppet och spelare och fans dock är Steelers inget favoritmotstånd om man ser till historiken. I de senaste 20 mötena (från 2008) har Steelers vunnit hela 15 matcher (6 raka vinster just nu) och i mötet tidigare under året så vann Steelers med 29-14 på hemmaplan. Med andra ord inget favoritmotstånd och har svårt att se hur det vänder idag.

Steelers har jag skrivit om många gånger innan. Man gör en bra säsong men känslan är att man fortfarane väntar på att laget på riktigt ska visa upp sig kapacitet. Vissa matcher i år har varit krampaktiga, inte minst mot Packers senast där man hade verkliga problem med att stänga ner Brett Hundley och kunde till slut avgöra matchen sent. Man har annars ett lag som i min mening bör ha alla möjligheter i världen att utmana om en Super Bowl i år. En stark defensiv enhet som uppat sig betydligt i år och framför allt en otroligt versatil offensiv med ”superstjärnor” på både spring- och passidan. Det finns lite ”rost” är dock känslan och kanske en gnutta övermod ibland vilket gör att Steelers inte riktigt ser lika imponerande ut som exempelvis Patriots eller Eagles för den delen men kapaciteten finns helt klart där. Man är inne i en streak med 6 raka vinster och trummar på för att hamna så högt upp som möjligt seedningsmässigt inför slutspelet. Främsta utmanaren om Nr.1-seeden är utan Patriots som just nu är en match före, men vinner Steelers här så är dom ikapp. Största orosmolnet inför denna match för Steelers del är att WR Antonio Brown är Questionable med en fotskada. Rapporterna är ytterst skiljda och det är omöjligt att för närvarande säga om Brown spelar eller inte. Naturligtvis en stor förlust om han inte spelar då han i min mening är NFLs bästa WR och Big Ben’s favoritvapen att kasta bollen till. Tycker dock att linan som den står nu redan har sänkts tillräckligt och reflekterar mer mot att Brown inte spelar. Har svårt att se linan gå under -3 om Brown inte skulle spela då grundkapaciteten är så pass hög hos Steelers ändå att man borde kunna ta ner Bengals utan Brown. Så därför känner jag mig trygg att ta -3.5 då känslan är att linan redan nu är justerad mot att Brown faktiskt inte spelar, men vi får se. I Browns ställe finns det ersättare och räkna med att Le’Veon Bell kommer få jobba extremt mycket i backfield om nu inte Brown spelar.

Steelers har dominerat denna serie de senaste åren och har som sagt 6 raka segrar mot Bengals vilket inte skall underskattas. Steelers är ett mycket bättre lag i grunden och även om Brown inte spelar så ger jag Steelers favoritskapet här. Man hade en knackig insats senast mot Packers och är det någonting som ”risiga” Steelers-insatser följts upp med under året så är det en bättre insats i matchen efter. Tror på en liknande effekt här igen. Cincinnatis fem vinster i år har kommit mot Browns två gånger, Bills, Colts och Broncos. Dessa lag har en sammanlagd win record på 12-43 (.218). Med andra ord så slår Bengals lag som inte är särskilt bra men tar stryk mot lag som ligger i toppen av ligan. Räknar som sagt med att få se en rejäl dos av LeVeon Bell här ikväll både i springspelet och i passningsspelet, framför att om Brown nu inte kommer till start. Räknar också med en rejäl uppryckning av Steelers försvar som släppte till ett par riktigt stora spel mot Packers, något head coach Mike Tomlin med största säkerhet sett över och justerat veckan som gått.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.