Speltips: Femte raka utan vinst för Atlético?

Tjena!

Kvällens match mellan Benfica och Manchester United blev tyvärr inte alls vad jag hade hoppats på och jag får nog erkänna att så som matchen föll ut så var det en av de större missräkningarna på länge. Jag hade väl kanske inte räknat med att Mourinho skulle ösa på framåt precis men nog trodde jag att portugiserna skulle vara betydligt mer aggressiva och framåtlutande i sin spelstil. Veckan i övrigt har inte heller varit någon succé spelmässigt men jag hoppas ta mig samman till helgen där ett par spel ser riktigt bra ut på förhand. Av de oddsen som står kvar gillar jag framför allt underspelet i Ipswich - Norwich som alltjämt står i över 2.00 trots att Norwich varit extremt målsnåla på slutet och fått gneta till sig poängen. Jag är rätt säker på att Norwich kommer bli defensivt balanserade ett bra tag framöver och då gäller det så klart att ta betalt så tidigt som möjligt.

I det här inlägget tänkte jag dock skriva lite om en annan match i annan liga, nämligen Celta Vigo - Atlético Madrid i La Liga. Jag har redan skrivit en hel del om Atlético den här säsongen och för varje gång blir jag nästan mer pessimistisk om lagets utsikter. Det beror så klart lite på vilka förväntningar man har på klubben men att de skulle utmana om ligatiteln eller i Champions League känns åtminstone rätt så avlägset i nuläget. Den senaste i raden av tveksamma prestationer kom ikväll på bortaplan mot Qarabag där Atlético bara fick med sig en poäng trots ett enormt favoritskap och spel med 11 mot 10 sista kvarten. Förvisso ska det sägas att Atlético skrapade ihop till 1.87 förväntade mål och släppte till 0.37 bakåt. Normalt sett vinner man 8 av 10 matcher med de förutsättningarna. Atlético borde alltså vunnit sett till målchanserna de hade. Det som ändå oroar är att de går igenom stora delar av matchen utan att skapa någonting mot ett så pass dåligt lag som Qarabag. Andra halvlek var bedrövligt dålig fram till att Qarabag fick sitt röda kort med 15 kvar.

Celta Vigo å andra sidan spelar riktigt bra för tillfället och kommer från en 5-2-seger mot Las Palmas i måndags. Jag har följt Celta lite extra den här säsongen under deras nye tränare Juan Carlos Unzué och de ser onekligen spännande ut. Unzué har implementerat något av en Guardiola-inspirerad spelstil med extrem passningsfotboll från förste till siste man. Det började mindre bra då Celtas målvakt gav bort ett mål till Real Sociedad redan i den första omgången och både den matchen och den efterföljande förlorade de. Sedan har det dock gått desto bättre med två vinster, en oavgjord och en förlust de senaste fyra omgångarna. Framför allt har det sett väldigt bra ut spelmässigt och med lite bättre utdelning kunde Celta fått med sig ännu fler poäng.

Spelarmaterialet är ingenting som borde räcka till en Europaplats eller dylikt men jag tycker ändå Unzué har fått ihop förstaelvan på ett bra sätt. Iago Aspas är den självklara stjärnan i laget och sedan har de en fin blandning av spännande talanger och rutinerade spelare runt honom. Två spännande spelare med fart och teknik i Pione Sisto och Dortmund-lånet Emre Mor finns att tillgå på kanterna medan mer beprövade La Liga-spelare som Daniel Wass och Jozabed Sánchez återfinns på innermittfältet. Även U21-landslagsmännen Jonny Castro och Stanislav Lobotka bör nämnas som tongivande spelare. I helgens match är målvakten Ruben Castro avstängd efter utvisning senast men det bör inte vara något större problem då jämngode Sergio Álvarez tar hans plats mellan stolparna. I övrigt är högerbacken Hugo Mallo på väg tillbaka från skada och kan gå rakt in i elvan.

Jag litar inte på Atlético Madrid som favoriter i nuläget och väljer att spela Celta Vigo +0.5 till 2.03 hos SBOBet. Förvisso bör Celta Vigo vara ett motstånd som passar Atlético hyfsat bra men med en mitt-i-veckan-match i benen för de senare och bevisat formintryck på Celta så tycker jag tveklöst att värdet är på hemmalaget i den här matchen.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt