En tid har gått sedan senaste inlägget, men nu när allt VM kval och dylikt är klart så kan ligan rulla på som vanligt igen utan dryga uppehåll. Halva serien har avverkats och nu ska alla lagen mötas på nytt. Först ut är FCSB som gästar Voluntari där det mesta talar för bortalaget.

FCSB har börjat hitta rätt på slutet vilket resultaten visar och kan de fortsätta på det inslagna spåret så kan det verkligen bli en tuff fight i slutändan med CFR Cluj vem som ska lyfta bucklan i år. En spelare som kommit tillbaka riktigt starkt efter en skada är Budescu som dessutom gjorde mål i kvalet mot Kazakstan. Med honom i form och spelhumör så finns det inte många lag i ligan som kan mäta sig med dem. Vet inte hur många gånger jag har skrivit det, men det tåls att upprepas. Budescu har Rumäniens bästa högerfot. Skottstyrka blandat med en superfin precision gör att frisparkar är ett av lagets mest livsfarliga vapen. Knorra in en hörna då och då händer även det men inte skådat ännu under denna säsongen. Senaste matcherna så har man kunnat se på spelarna att de faktiskt kan le och att de trivts på planen tillsammans, något som i början av säsongen inte fanns där och ett leende FCSB med alla spelare redo för match så ska Voluntari vara en mumsbit.

Voluntari är ett mittenlag som gör det som krävs för att hålla sig kvar i ligan. De har namnkunniga spelare, men har svårt att riktigt få till det. Blandar finfina insatser med rena bottennapp. Innan uppehållet åkte de på en kalldusch efter 0-1 i röven mot Concordia Chiajna och sådana förluster har de definitivt inte råd med. Marinescu och Ivanovici har inte riktigt levererat som de ska och Cernats ålder börjar göra sig påmind då han enbart agerar inhoppare numera. Voluntari spelar fortfarande på andra arenor än sin egentliga "hemmaarena" Förra året delade de arena med Dinamo Bukarest, i år är det i Ploiesti och Liga 3 lagets Petrolul Ploiestis hemmaarena som agerar hemmaplan. Här huserar även Juventus Bukarest i sina hemmamatcher och FCSB brukar allt som oftast göra bra matcher här och som sagt innan så finns inte mycket som talar för att Voluntari ska kunna störa FCSB i denna matchen.

Första matchen för säsongen så pressade Voluntari FCSB ganska rejält i 45 minuter, men förlorade efter ett mål på stopptid efter en makalös press sista 15-20 minutrarna av hemmalaget. Då var FCSB inte alls lika samspelta som de är nu och jag räknar med att FCSB tar tag i taktpinnen direkt och vill avgöra redan i HT för att sedan spela av sista 45. 

Spel: FCSB ö1.5 @ 2.02

Värdering: 3/5 U

Spelstopp: 13/10 19:45

Bookie: Unibet

Alla rekar
FCSB ö1.5
2017-10-13 19:45
Voluntari - FCSB
3.00 u
-3.00 u
Ett inlägg av
XTRAxALLT XTRAxALLT