Speltips: AFC Eskilstuna-Djurgården

Vad sysslade AIK med igår egentligen? Klart är åtminstone att den offensiva förbättringen uteblev, något som var extra påtagligt i den andra halvleken. Motståndaren Kalmar stod emot bra och tog ledningen i den 73:e minuten. Spelet på AIK -1 kändes kört redan då, men jag trodde i alla fall att AIK skulle få in ett kvitteringsmål. Det blev aldrig något kvitteringsmål, vilket inte var särskilt konstigt eftersom AIK knappt pressade på i slutet av den andra halvleken. Slutresultatet 0-1 innebär en klar förlust på gårdagens bloggspel (AIK -1).

Spel: AFC Eskilstuna-Djurgården, båda lagen gör mål (BLGM) @ 1,77

Bookie: Unibet

Värdering: 2/5U

AFC Eskilstuna kommer att ställa upp utan avstängde Michel. Det är tveksamt om Ulimwengu, Albornoz, Haghighi, Raskaj och Jarl kan spela matchen mot Djurgården.

Djurgårdens skadelista: Kadewere.

AFC Eskilstuna tog lagets efterlängtade första seger i allsvenskan för drygt två veckor sedan när man besegrade Kalmar med 2-1 hemma på Tunavallen. AFC:s glädje blev dock kortvarig eftersom man föll med 2-0 borta mot Kalmar veckan därpå. I övrigt innehåller AFC:s tidigare spelschema idel förluster för laget från Eskilstuna. Lagets jumboplats i den allsvenska tabellen är med andra ord välförtjänt.

Det ser ljusare ut för Djurgårdens del. Den bittra 2-1-förlusten borta mot Östersund följdes upp av en fin 3-0 seger mot samma motståndare. Djurgårdens resultatmässiga form ser i övrigt bra ut om man bortser från derbymatcherna. Laget har en fin förmåga att köra över dåligt motstånd såsom AFC Eskilstuna och Kalmar samtidigt som spelet har sett ganska bra ut mot bättre motståndare som t.ex. Östersund (bortsett från 2-1-förlusten).

AFC har en tendens att vara inblandat i målrika matcher. Detta gäller såväl på hemmaplan som på bortaplan. Laget förlorar ofta på hemmaplan, men lyckas nästan alltid göra mål trots att man har mött bra motstånd på Tunavallen. AFC har bara misslyckats med att göra mål i två av säsongens sju hemmamatcher och har gjort mål mot bl.a. Östersund, Norrköping och AIK när man har spelat på hemmaplan. Motståndarna har i sin tur oftast gjort (flera) mål på AFC. AFC har bara hållit nollan i två av sju hemmamatcher den här säsongen. Ett spel på BLGM i AFC:s tidigare hemmamatcher hade gått in i 5/7 matcher (vilket motsvarar drygt 71 % av matcherna).

Djurgården är också ett lag som brukar vara inblandat i målrika matcher såväl borta som hemma. Man har gjort mål i sex av sju bortamatcher och släppt in mål i fyra av dessa matcher. Ett spel på BLGM i Djurgårdens tidigare bortamatcher hade gått in i 4/7 matcher (vilket motsvarar drygt 57 % av matcherna). Det är dock värt att nämna att tre av de fyra lag som DIF har släppt in mål mot på bortaplan den här säsongen, d.v.s. Malmö, Hammarby och Östersund, har ett mycket bättre anfallsspel än AFC Eskilstuna.

Det är inte bara statistiken som talar för att både AFC Eskilstuna och Djurgården kommer att göra mål i kvällens match lagen emellan. AFC är ett lag som, trots dess svaga trupp, är offensivt inriktat. Detta gör sig särskilt gällande på hemmaplan, där AFC inte har gått in för att parkera bussen trots att detta egentligen borde ha varit det vettigaste alternativet. AFC:s offensiva fokus kommer att utnyttjas av ett Djurgården som i sina bästa stunder är utmärkta på att använda ytor som öppnas upp på grund av motståndarens naiva försvarsspel. Eskilstunas anfallasspelare har samtidigt goda möjligheter att slå hål på det ofta allt för aggressiva Djurgårdsförsvaret.

Den som kommer ihåg den förra matchen mellan AFC och DIF minns säkert att AFC inledde matchen med att dominera densamma om man ser till målchanserna. AFC förtjänade egentligen att ta ledningen tidigt i matchen, detta trots att man spelade på bortaplan. Jag tror att vi kommer att få se ett ännu mer aggressivt offensivt spel från AFC idag, vilket säkert kommer att ge Djurgården problem. Jag är också övertygad om att DIF kommer att göra mål mot Eskilstuna eftersom hemmalagets försvarsspel har sett bedrövligt ut hela säsongen medan DIF:s anfallsspel har fungerat riktigt bra (även utan en utpräglad anfallare). 1-3 till Djurgården känns som ett troligt resultat.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt