Speltips: GIF Sundsvall-Malmö FF

Som ni kanske har märkt har jag varit ganska inaktiv de senaste veckorna, både i bloggen och i spelboken. Mitt senaste blogginlägg skrevs för snart två veckor sedan och spelen har inte duggat tätt i spelboken. Det blir därför meningslöst att sammanfatta den match som jag skrev om den 16:e juli.

Spel: Malmö FF -1 @ 1,71

Bookie: Unibet

Värdering: 2/5U

GIF Sundsvalls skador och avstängningar: Suljevic (tveksam) och Larsson.

Malmö reser till Sundsvall utan Bengtsson, Carvalho och Sarfo.

GIF Sundsvall har inte haft någon trevlig tillvaro i årets upplaga av allsvenskan. 15 inspelade poäng efter 16 matcher och 13:e plats i tabellen måste anses vara underkänt, vilket lagets supportrar också har gett uttryck för tidigare under sommaren (ett exempel på detta är att några Sundsvallssupportrar vid bortamatchen mot Djurgården i början av juli satte upp en banderoll med budskapet att lagets tränare, Joel Cedergren, skulle avgå).

Malmö FF har det gått desto bättre för. Det ständigt lika favorittippade MFF ligger etta i tabellen och har nio poäng ner till tvåan AIK (som dock har spelat en match mindre). Poängskörden (37 poäng efter 16 spelade matcher) är fullt godkänd.

Sundsvalls dåliga tabellplacering har flera olika orsaker. Först och främst är truppen alldeles för svag för att kunna hålla en bra allsvensk nivå. Det finns en hel del duktiga spelare i truppen, men det saknas den spetskompetens som krävs för att åtminstone vara ett mittenlag i allsvenskan. De största problemen hittar vi dock på anfallssidan. Anfallsparet med Hallenius och Wilson är utan tvekan ett av allsvenskans sämsta. Svagheterna i den offensiva lagdelen har tagit sig till uttryck i statistiken. Sundsvall snittar under ett gjort mål per match och det är bara Halmstad som har gjort färre mål än Sundsvall den här säsongen.

Det är ingen hemlighet att Malmö är allsvenskans mest kapitalstarka klubb. Man har utan tvekan den trupp med bäst bredd i hela allsvenskan och flera av ligans bästa spelare spelar i Malmö. Laget ser som starkast ut på anfallssidan. Rosenberg, Cibicki, Berget och Wolff Eikrem m.fl. är utmärkta offensiva vapen. Det går dock inte att säga att någon av dem har varit nära sin toppnivå den här säsongen. Att ingen av lagets offensiva nyckelspelare har presterat på topp hittills är oroväckande för de andra lagen eftersom Malmö tycks kunna att vinna alllsvenskan trots att lagets offensiva spelare spelar förhållandevis långt under sin kapacitet. De enda tveksamheter som jag kan se i Malmös trupp och spel är den defensiva lagdelen. Lagets defensiva spelare har darrat under flera matcher och MFF har kommit ganska billigt undan med bara 15 insläppta mål efter 16 matcher.

Lagens form kan sammanfattas på så sätt att Sundsvall har dåliga resultat bakom sig, såväl på hemmaplan som överhuvudtaget. De enda två lag som Sundsvall har besegrat på hemmaplan den här säsongen är bottenlagen AFC Eskilstuna och Halmstad. Sundsvall har dessutom lyckats med konststycket att förlora tre av sju hemmamatcher. Malmös form ser mycket bättre ut. Laget har inte förlorat en match på över två månader och verkar spela minst lika bra fotboll på bortaplan som på hemmaplan. Fyra av de fem senaste bortamatcherna har resulterat i MFF-seger.

Det är i princip ingenting som talar för Sundsvall i den här matchen. Den ofta viktiga hemmaplansfördelen lägger jag inte någon större vikt vid i den här matchen eftersom Sundsvall i stort sett har spelat lika dåligt på hemmaplan som på bortaplan. MFF har samtidigt varit väldigt starka borta. Det som talar för MFF är lagets fina form, starka trupp och höga (och delvis outnyttjade) kapacitet. Malmö -1 känns därför som ett vettigt spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt