God morgon!

Formen är fortsatt god trots att den senaste bloggreken Sport Recife ej lyckades vinna. De var precis som förväntat bättre matchen igenom och hade bud på flertalet mål, fru fortuna satte dock sig på tvären när en Sport-back kapade, om än väldigt löst, en motståndare inne i straffområdet på tilläggstid. Sjukt onödig kapning och spelet gick förlorat i matchens absolut sista sekvens, segt. Trots att resultaten inte var helt tillfredsställande i söndags så stängde vi med utomordentliga siffror för andra veckan i rad. Resultaten under dem veckorna:

Pre:
24 Spel
18.35U upp, 123.98% ROI

Live:
23 Spel
23.11U upp, 144.02% ROI

Sjukt roligt med tanke på att man inte riktigt lyckats skjuta iväg här hos 1x2.se än, förhoppningsvis håller den goda känslan i sig och att jag hittat tillbaka till mitt gamla ja =)

Ny vecka, färre möjligheter? :) Färre möjligheter då vi endast bjuds på en match i Copa Libertadores. Men frukta ej, Recopa Sudamericanan, Copa Sudamericana och Copa do Brasil finns att kika på midweek, även om det känns som att det inte finns sådär jättemycket som lockar på förhand vid första anblicken. Men ett riktigt guldkorn finns det allt, och det kan ni läsa mer om här nedanför!

Atletico Nacional - Chapecoense - Recopa Sudamericana

Avspark: 11 Maj 02:45

Dags att dela ut säsongens första kontinentala titel i Sydamerika.
Recopa Sudamericana är Sydamerikas motsvarighet till Europeiska Super Cupen. Vinnarna av Copa Libertadores och Copa Sudamericana gör upp om Recopan i en final som avgörs över 2 matcher. I år är det Atletico Nacional, från Colombia, och brasilianska Chapecoense som gör upp om denna prestigefulla pokal. Inför onsdagens match går Chapecoense in med en liten fördel då de vann mötet i Brasilien, något turligt, med 2-1.

Atletico Nacional är och har varit rättmätliga favoriter till titeln. I fjol vann de Copa Libertadores och är kanske den klubben som skördast flest framgångar på hela kontinenten under dem senaste säsongerna. Faktum är att Atletico Nacional höll på att göra något sjukt imponerande, som endast argentinska River Plate lyckats med, men valde av ren good will och fair play att avstå den möjligheten. Jag pratar givetvis om chansen att vinna Copa sudamericana samma år som de vunnit Copa Libertadores.

Det var inför finalen som flygplanet med Chapecoensespelare, personal och ett flertalet journalister, störtade ner i en våldsam krasch. Olyckan tog 71 av dem 77 ombordsstignas liv i vad som kom att bli en av fotbollshistoriens mest tragiska händelser. Fotbollsvärlden, och Sydamerika i synnerhet, var i stor sorg och det togs tidigt ett beslut om att skjuta upp matchen på obestämd tid. Slutligen tog Atletico Nacional saken i egna händer och valde att avstå ifrån att spela finalen. Således kunde lilla Chapecoense, som skrällt sig fram hela vägen till finalen, koras som mästare. Otroligt fint.

Chapecoense Survivors
Överlevarna lyfter Copa Sudamericana-bucklan 2 månader efter olyckan.

Mina tankar går ibland fortfarande till dem drabbade och jag följer numera Chapecoenses väg tillbaka med ett stort intresse. Önskar dem enbart det bästa och det är inte sällan jag hejar på dem oavsett motstånd.

Besten har vaknat.

Över till själva matchen då. Atletico Nacionals alla framgångar har givetvis resulterat i att diverse storklubbar gått efter deras bäst presterande spelare. Skyttekungen Borja och den offensiva mittfältaren Guerra lämnade bägge för brasilianska mästarna Palmeiras och Orlando Berrio, en spelare som verkligen kan det här med att bryta mönstret, plockades upp av storklubben Flamengo.

Att laget skulle tappa en del i kvalité pga. den höga spelaromsättning var fullt förväntat, trots att nyförvärven håller även dem en bra nivå. Men Atleticos styrka har alltid legat i det kollektiva. De pressar högt och spelar ett närmast tikitaka-liknande fotboll. Det är en genomgående hög nivå på samtliga spelares tekniska kvalitéer och på det mentala planet har man alltid självförtroende nog för att spela ut sitt spel oavsett motstånd.
Det är också av denna anledning som laget succesivt blivit bättre allt eftersom säsongen har gått. Då spelare har kommit och gått så har det givetvis tagit en del tid för dem nya spelarna att komma in i systemet.

Atletico Nacional har intet på något sätt varit dåliga alls i år, men nog har det saknats edge ibland i dem avgörande momenten. Trots den, med lagets mått mätt, något sega starten leder Atletico den inhemska ligan i överlägsen stil. Desto sämre har det gått i årets Copa Libertadores. Atletico har gjort ett par bra matcher där men slutprodukten har inte funnits vilket bl.a. innebar 0 inspelade poäng på gruppspelets 3 inledande matcher, vilket är på tok för dåligt för en klubb av Atleticos storlek.

Inför den senaste matchen i Copa Libertadores (1 vecka sedan, omg. 4) stod allt på spel. En vinst var ett krav för att inte ryka ut ur gruppspelet rekordtidigt och nog var det en del själar som var oroliga då det var ett av dem bättre argentinska klubbarna som skulle komma på besök. Men Atleticos spelare tog verkligen sig i kragen och lyckades prestera ren propagandafotboll mot Juan Sebastian Verons Estudiantes. Argentinarna blev utspelade efter noter och slutsiffrorna skrevs till 4-1, vilket dessutom var i underkant! Det var gamla, ståtliga Atletico Nacional vi fick bevittna och helvete vad bra de var.

Atletico unnade sig lyxen att ställa över nästintill samtliga spelare i ligan nu i helgen och kan således ställa ut en pigg och fräsch elva på plan. Formen är riktigt bra då man kommer till matchen med 5 raka vinster i bagaget.

Fina Chapecoense har sedan olyckan kämpat hårt i ca 4 månader för att ha laget redo till årets Serie A, som kickar igång nu i helgen. 25 värvningar har det blivit sedan dess och resultaten har faktiskt varit långt över förväntan med tanke på vad den klubben gått igenom. Tyvärr för Chapecoenses del är man inte lika bra som innan olyckan, men spelarna har trots det jobbat hårt och kämpade sig hela vägen till regionstiteln. De gick alltså från 0 till att vinna Campeonato Catarinense, det är så jäkla strongt och fint att man blir tårögd!

Chapecoense har aldrig varit en av brasiliens bästa klubbar. Redan ifjol hade jag förväntat mig en enkel seger för Atletico Nacional och den känslan är än starkare idag då Chapecoense, trots regionstiteln, är klassen sämre idag än vad de var då. Det känns som att äran att få bygga upp klubben på nytt gav spelarna en hel del extrabränsle och hjälpte dem att prestera på en nivå en bit över deras egentliga förmåga. Sånt sitter sällan kvar i all oändlighet och jag tycker mig se att orken/energin börjat tryta hos Chapecoense. Man har 4 förluster på dem 5 senaste matcharna och dem sämre resultaten i Copa Libertadores ger en mer rättvis bild av lagets egentliga kvalité.

Trots att återuppbyggnaden av Chapecoense har gått framåt i en rasande fart så är de i år trots det ett av dem sämre lagen i den brasilianska högstaligan. Truppen består till stor del av tidigare Serie B-spelare och andra spelare som intet på något sätt någonsin varit framträdande under sina karriärer. Med Atletico Nacionals prestation mot Estudiantes färskt i minnet så känns hemmasegern här solklar. Kommer Atletico bara upp i 70% av den nivån som de levererade förra veckan så löser de -1.5 utan att behöva förta sig allt för mycket. -1.25 plockas därför till 1.99 hos sbobet med 4.5u (1.5x flat). Då bortamålsregeln inte gäller i Recopan, och då ett oavgjort resultat innebär en direkt straffsparksläggning, så lär Atletico Nacional verkligen gå för -1.5, vilket gör att spelet känns än bättre.

Idag kommer dessvärre Chapecoense inte att räcka till då de är långt ifrån redo den här utmaningen. Men jag önskar Chapecoense all lycka och framgång framöver. De kommer förevigt att ha en plats i mitt fotbollshjärta och jag bär fortfarande deras emblem med stolthet på FIFA FUT. En petitess i sammanhanget, men likväl en sanning.

#ForçaChape






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.