Speltips: Tränarbyte som gett resultat

Palestino - O'higgins - Clausura Chile

Avspark: 6 Maj 17:00

Då var det dags för ytterligare en chilensk rek. Mexico fortsätter att lysa med sin frånvaro (bortsett från ett spel som redan ligger i spelboken) och det är pga många matcher kan komma att påverkas av resultatet i den sista omgångens första match mellan Queretaro - Tigres. Så i helgen blir det sparsamt med mexikanska prespel då huvudfokus kommer att liga på lajven där.

Men Chile var det ja.
Idag väljer jag att lira på en klubb som i år har gjort en störtdykning i den chilenska högstaligan. Palestino, som bland annat deltog i Copa Libertadores för två säsonger sedan och som slutade 4:a två säsonger i rad (2015/2016), har i år inte gått att känna igen. Ex-tränaren Nicolas Cordova tappade greppet om truppen och det skönspelande gänget gick hastigt från att vara ett av ligans bästa lag till att tillhöra det absoluta bottenskiktet innan spelarna ens smält julmaten. Raset började i samband med Copa Libertadores-deltagandet. Deras bästa spelares plockades en efter en av dem större klubbarna, t.ex. Riquelme (Audax), Maturana (U de Chile), Benegas (U de Chile) m.fl, vilket givetvis inte var helt enkelt att hantera för Nicolas Cordova.

Det kändes länge som att Palestino grävde ner sig i en djupare och djupare grop där de tillsynes aldrig skulle komma upp ifrån. Enter German Cavalleri. Efter att Nicolas Cordova samt hans efterträdare misslyckats med att få ut något positivt alls ur truppen så fick argentinaren Cavalleri chansen efter sin sejour i Primera B laget Valdivia, och sedans hans inträde i April så har Palestino sett ut som ett helt annat lag. På dem 4 matcherna som Palestino har spelat under Cavalleri så är man såhär långt obesegrade. Och det är INTE pga ett enkelt spelschema då man stött på både Colo Colo och Universidad Catolica. I dessa två matcher där man på förhand varit stora underdogs så har Cavalleri fått laget att spela ett ytterst diciplinerat försvarsspel. 0-0 har bägge dessa matcher slutat och däremellan har man hunnit slå både Union Española (på bortaplan!) och svaga Cobresal. Det är viktigt att poängtera att Palestino stod på ynka 2p (!) efter 8 spelade omgångar innan Cavalleri tog över skutan.

Den största skillnaden mellan Cavalleri och dem andra tränarna är att han faktiskt ser till truppen stykor och kvalitéer, och anpassar taktiken/spelet därefter. Cordova och Toloza levde kvar i tron om att laget kunde prestera samma sorts fotboll som de spelade innan alla försäljningar, vilket var väldigt naivt med facit i hand.

O'higgins å sin sida har gjort en resa åt andra hållet, även om den är långt ifrån lika extrem. Man öppnade året urstarkt och stod på endast en förlust efter dem 7 inledande omgångarna varpå vinden vände och laget radade upp 3 förluster på dem 4 efterföljande matcherna. Något gemensamt för dessa förluster var att samtliga kom på bortaplan och nog kan man konstatera att den fina säsongsinledningen berodde till viss del på den stora andelen hemmamatcher O'higgins spelade, där man förövrigt har vunnit 9 av dem 11 senaste.

Trots att dem negativa resultaten har kommit på bortaplan så har inte O'higgins övertygat speciellt mycket på mig över huvudtaget den senaste månaden. Nu i söndags plockade de som förväntat en trepoängare mot ett av ligans sämre lag, San Luis, men det var verkligen med nöd och näppe då Insuarralde frälste så sent som i den 93:e minuten.

Här har vi två lag vars dagsform är lite som natt och dag. Även om O'higgins är i grunden ett bättre lag så är Palestino långt ifrån så dåliga som tabellen visar. De kommer till matchen med ett stort självfötroende efter den defensiva uppvisningen mot serieledarna Colo Colo och bör i mitt tycke vara större favoriter på hemmaplan mot ett form- och bortasvagt O'higgins. Palestino +0 spelas därför till 1.96 hos Pinnacle, flat bet (3u) som vanligt.

God spellycka till er :)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt