Speltips: Audax hakar på toppen

Hola!

Flamengo gjorde sitt inatt när de besegrade Catolica med 3-1 och detta inlägg skrivs i väntan på att The Strongest skall göra det som förväntas av dem för att på så sätt kunna pricka av den hårda dubbeln som avhandlades i gårdagens blogginlägg. Förhoppningsvis kan ni som ryggade dubbeln läsa detta nu på morgonkvisten med ett leende på läpparna.

Över till något mer aktuellt då. Den chilenska ligan har numera rullat in på raksträckan och inför helgens matcher återstår det endast 3 omgångar kvar innan en mästare skall koras. Årets Clausura har varit betydligt jämnare än förväntat/vanligt och när säsongen skall summeras så får man vara vara nöjd om man lyckats plocka ut guldkornen i detta höstack. Endast 5 poäng skiljer mellan ettan Colo Colo och nian Temuco vilket innebär att det är 9 lag som har allt att vinna under dem kommande tre omgångarna, speciellt då det även finns 3 kontinentala spots att slåss om. Det borde bädda för intensiva och underhållande matcher vilket givetvis är roligt ur många olika aspekter. Här nedanför kan ni redan nu läsa om ett av helgens bästa spel.

Audax Italiano - Santiago Wanderers - Clausura Chile

Avspark: 6 Man 23:00

Audax Italiano har blivit ett lag som jag följt lite extra det senaste året. Dels beror det på att de var så otroligt genomusla förra året vilket gav en del klirr i kassan och dels på att de nu på senare tid har tack vare den relativt nye tränaren börjat spela en väldigt sevärd fotboll.
En annan anledning till att jag tittat lite extra på just Audax är att de har ytter/anfallaren Riquelme, en spelare som faller mig helt i smaken. Riquelme spelade tidigare centralt i Palestinos anfall men har i Audax haft sin utgångsposition lite längre ut mot kanterna. Jag föredrar att ha honom centralt, men då han får röra sig rätt fritt på offensiv planhalva så kommer han trots det till en hel del chanser. Riquelme är en rätt osexig spelare till utseendet som kan se ganska stor och klumpig ut, men under det skalet gömmer sig en kvick och finurlig spelare. Hans fotbollshjärna är kraftigt underskattad och det ser oftast väldigt enkelt ut när han lurar sina motståndare genom att göra något oväntat, kan vara så simpelt som att vända åt "fel" håll. Han är bra i luften, skjuter bra med båda fötterna och kan med sin grymma speluppfattning både löpa rätt samt spela fram sina lagkamrater med fina instick. Nu såhär i efterhand så kan beskrivningen av Riquelme anses som ganska onödig för själva reken, men det skadar inte att lyfta fram lite kuriösa för er läsare som faktiskt har intresse av att även följa matchen via stream :) Det är trots allt en spelare som kan vinna matcher på egen hand.

Audax tränare, Vilches, har annars en väldigt kompetent trupp som anfaller väldigt snabbt och som är ruskigt jobbiga att möta vid underläge. Det är många löpningar utan boll vilket givetvis är svårt att försvara sig mot. Regerande mästarna Catolica fick erfara detta för bara ett par veckor sen då de blev rejält överkörda med 5-2. Faktum är att Vilches har inte endast fått Audax att spela en mer underhållande fotboll, det är även i hög tid att konstatera att han även lyckats omvandla den positiva fotbollen till faktiska resultat. Det är framförallt hemma på konstgräset som Audax verkligen har höjt sig i år, vilket deras 4 segrar på 5 hemmamatcher är tydligt kvitto på.

Santiago Wanderers har jag redan skrivit om i ett tidigare blogginlägg. Deras senaste satsning blev ett misslyckande som dessvärre inte resulterade i något bättre än spelarflykt och ekonomiska bekymmer. Laget är numera kraftigt försvagat och de är långt ifrån en välmående klubb, något som avspeglas ganska tydligt i tabellen i vilken de just nu parkerar på en 15:e plats (nästsist). Vill ni läsa mer djupgående angående Wanderers så kan ni klicka här.

Audax Italiano må befinna sig på en ganska osmickrande niondeplats i ligan, men de har trots allt bara 3p upp till en Copa Sudamericana placering och 4p upp till serieledarna Colo Colo. Då Audax ska spela 2 av sina 3 kvarvarande matcher på hemmaplan så har de rätt bra chanser att utmana om topp 3. Santiago Wanderers hör hemma i botten av tabellen och bör således inte orsaka Audax allt för stora problem. Oddset har rört sig en aning uppåt efter oddsläpp och jag passar på att hugga ettan till fina 2.00, vilket känns rätt mycket i överkant.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt