Imorgon startar Allsvenskan och i vanlig ordning kryllar lördagen av spelmöjligheter. Inte minst när ligaspelet nu är igång efter landslagsuppehållet. Jag hittar de två största fynden ute i Europa. Vi början i Tyskland där två svenskar drabbar samman.

Landslagsuppehållet kom mindre lägligt för vissa klubbar och betydligt mer lägligt för vissa. Red Bull Leipzig tror jag tillhör den andra kategorin - även om stjärnan Timo Werner nu återvänder med en skada.

Lepzig åkte på en stjärnsmäll innan uppehållet mot ett formstarkt med Werder Bremen. Matchen slutade 3-0. Jag tror dock inte det är någon större fara. Lepzig gör en fantastisk säsong, men har fortfarande massor att spela för. Klubben ligger på en andraplats med nio omgångar kvar av säsongen. Det är otroligt viktigt att nå Champions League-plats med tanke på den höst som Lepzig gjorde.

Emil Forsberg finns som alltid med i Lepzig. Motstånden står Darmstadt för denna vecka, där Alexander Milosevic lär finnas med i backlinjen. För deras del är säsongen en ordentlig missräkningen. Klart sist i tabellen och snart är hoppet ute. Extremt mycket ska till för att Darmstadt ska kunna hålla sig kvar.

Det mest värda att kolla på här är Darmstadts bortafacit. Noll poäng på 12 försök. Det är hysteriska siffror. Jag har därför väldigt svårt att se det vända i en svår bortamatch mot Leipzig. Det var dessutom sju bortamatcher sedan de ens gjorde mål.

Jag tror på en överkörning här. Leipzig gör minst två-tre mål - samtidigt som Darmstadt inte lär göra något. Naby Keita är dessutom tillbaka i hemmalaget och får fylla luckan efter Werner. Skadeläget ser i övrigt bra ut. Forsberg vinner svenskmötet mot Milosevic.

Ett handikapp-spel är värt här. Red Bull Leipzig -1.5 spelas till 2.090.

Lördagens andra spel finner vi i Baskien där Real Sociedad tar emot Leganes på hemmaplan. Vi fortsätter också på det inslagna temat. Bra klubbar som nu lär vända en formsvacka efter uppehållet.

Sociedad har totalt sett stått för en väldigt fin säsong. Offensiven har varit sprudlande, försvaret ofta stabilt och lägstanivån har varit väldigt hög. Möjligheten att nå Champions League är nu borta, men klubben ligger kvar på en imponerande sjätteplats. Det skulle i alla fall innebära Europa League-spel. Något de spanska lagen ofta värderar högt.

Skadeläget är utmärkt och jag tror som sagt det är ett bra läge att vända den lite sämre trenden. Jag gillar Sociedads offensiv med Juanmi, Canales och Prieto framför allt. Den kommer att kunna nyttjas väl i den här matchen. Allt talar för att Sociedad kommer att ta initiativet.

Leganes gör en hygglig säsong sett till förutsättningarna. I alla fall om de håller sig kvar. För tillfället ligger laget en placering över nedflyttningsstrecket. Leganes försvarsspel och organisation har hittills varit framgången. Det är sällan klubben klappar igenom. Det har dock varit svårare att få med sig tre poäng.

Oddset hade förmodligen varit väldigt mycket lägre på hemmaseger för bara ett antal veckor sedan. Jag tror som sagt på en helg där bra klubbar visar vägen för en stark säsongsavslutning. Sociedad har en tillräckligt bra offensiv för att lirka upp ett kompakt Leganes-försvar. Sitter målet så kommer förmodligen den ledningen stå sig.

Hemmaseger spikas till 1.72.

Alla rekar
Real Sociedad
2017-04-01 18:30
Real Sociedad - Leganes
2.00 u
-2.00 u
Leipzig -1.5
2017-04-01 15:30
Red Bull Leipzig - Darmstadt
1.50 u
1.64 u
Ett inlägg av
Marcus Lindén Marcus Lindén

Senaste speltips från Bundesliga

Alla speltips från Bundesliga
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord