Speltips: Långtidsspel Allsvenskan - Head to Head

Klockan tickar allt närmare den allsvenska premiären. Det är därför dags för den andra delen med säsongens långtidsspel. Mitt första inlägg handlade om potentiella skyttekungar. Denna gång går vi ner i odds och använder oss av "Head to Head-spel". En personlig favorit.

Här går det att fynda. Mindre klubbar eller uppstickare som svävar mellan att vara mitten- och topplag kan stå i kanonodds. I år värderar jag dessa spel högre än högoddsare på potentiella vinnare.

BK Häcken ser väldigt starka ut och är enligt mig en kandidat till SM-guldet. Peter Gerhardsson tackade för sig efter sju fina säsonger på Hisingen i november. Att han och klubben gick skilda vägar var både rimligt och nyttigt för båda parter - men han lämnar en väldigt stark grund att stå på. Tillsammans med sportchef Sonny Carlsson och övriga i föreningen har klubben stabilitserats sig i Allsvenskan, spelat Europaspel, vunnit cupen och sålt egna talanger till toppligor under dessa år. Massor har hänt och det var nu läge att lämna över.

Nu har Micke Stahre kommit in. Ett utmärkt val enligt mig. Han är ung och fortfarande hungrig men har gott om rutin. Han har vunnit guld med AIK och har sedan testat på en rad heta uppdrag efter detta. Han har spelat alla typer av fotboll. Mycket kortpassningsspel i Väsby, försvarsstarkt i AIK och fysiskt i Göteborg. Jag tror därför övergången från Gerhardssons anfallsinriktade bygge går utan problem. Han kommer att förvalta och spetsa snarare än förändra.

Truppen är konkurrenskraftig. Erik Friberg är den som kommer att slå sig in av vinternyförvärven. I somras anlände Rasmus Lindgren, Alexander Farnerd och Alhassan "Crespo" Kamara. Tre fantastiska spelare. Håller sig den sistnämnde och Paulinho sig skadefria - är de tillsammans seriens bästa anfallare. Övriga som är värda att nämnas är bland annat Peter Abramhamsson, Mohammed Abubakari och unge talangen Gustav Berggren. Det ska bli väldigt intressant att se laget i den svåra bortapremiären mot AIK, som Häcken för övrigt besegrade med 3-0 för ett par veckor sedan.

Mot dem i detta spel står IFK Göteborg. Förra året slutade den anrika klubben på en fjärdeplats. En godkänd slutplacering, men spelade lämnade ofta mycket att önska. Poängen var ganska många upp till Europaplatserna och att Göteborg inte skulle nå en plats bland de tre bästa blev klart med ett antal omgångar kvar. Detta vinterfönster får mig inte att tro att det kommer att bättras.

"Blåvitt" fortsätter att brottas med ekonomiska problem, samtidigt som det inte alltid syns att de arbetar med dem. Och det är problematisk. Truppen har succesivt försämrats för varje fönster samtidigt som nya spelare med dyra löner värvats in. Nu hamnar klubben i ett mellanläge. De har inte tillräckligt bra trupp för att hänga på topplagen, fortsätter att ha ekonomiska problem och sjunker lite för varje säsong. I år tror jag dessutom att det kommer synas ännu mer placeringsmässigt. Mittenlagen förstärker och vill hänga på toppen, då får klubbar som Göteborg och Elfsborg passa sig.

Många lagdelar känns halvklara. Jag saknar en vänsterback. Jag saknar en bättre spelare bredvid Mads Albaek för där är jag inte säker på att varken Razak eller Eriksson är bra nog. Det har tidigare varit en orsak till den uteblivna framgången. Dessutom är Jörgen Lennartsson van att använda sig av två anfallare och den bredden finns inte. Boman är endast ett komplement för mig och Hysen blir knappast yngre. Omarsson är däremot ett bra nyförvärv.

Jag tror att Häcken vinner denna kamp. Jag är nästan övertygad om att Häcken blir topp fem. Jag tror de har goda chanser på topp tre, och kanske till och med guldet. Samtidigt tror jag Göteborg får stora problem med att ens hamna bland de fem bästa. Detta känns därför som ett riktigt kanonspel.

Häcken Head to Head mot Göteborg spelas till generösa 2.10.

***

Nästa spel hittar vi också hos Unibet. Denna gång i de geografiska kamperna. Du kan hitta spel vilka som blir bäst i Stockholm eller i väst. Jag hittar dock det mest spelvärda bland vilka som blir bäst av "övriga". I den kategorin ingår Östersund, Norrköping, Örebro, Sundsvall, Sirius och Jönköping. Mina slantar spenderas på de förstnämnda.

Östersund slutar aldrig att imponera. Efter att ha gått upp i Allsvenskan, blev debutåret en ny succé. 2016 slutade med en imponerande åttondeplats där laget gick fantastsiskt under hösten. Det är ingen slump. Potter har alltid byggt långsiktigt och att stabiliteten ökar succesivt efter en vår med bra tendenser - var rimligt.

Inget tyder på att denna säsong ska bli sämre. Hammarby var den allsvenska konkurrenten som skickades ut från gruppspelet. I kvartsfinalen körde Östersund över Trelleborg, innan Häcken besegrades med 3-1 i semifinalen. Nu är Östersund klara för cupfinal. Jag har sett laget en handfull gånger denna försäsong och de har egentligen imponerat varje gång. De är tillräckligt spelskickliga och tydlig med sin spelidé för att hantera alla sorters motstånd. Tillräckligt starka i genombrotten för att klara av lag som backar hem och tillräckligt bra för att spela sig ur en hög press. Jag tror att de blir livsfarliga.

Norrköping är givetvis den farligaste konkurrenten. Jag tycker mästarna från 2015 ser förhållandevis bra ut, men inte bättre än Östersund. Bredden finns och Norrköping är skickliga på att fynda, Holmberg och Eliassson tror jag är näst på tur att slå igenom i klubben. Jag saknar däremot lite mera spets. Jag tror till exempel att en till central mittfältare hade behövts. Jag håller Malmö och AIK som klart bättre, Häcken och Östersund har mer potential och dem i samma nivå som Elfsborg.

Övriga konkurrenter är inga större hot. Skulle något av dessa lag ens sluta på övre halvan blir jag förvånad. Det är nog endast Örebro som ens har chans. Därför blir det här en ren match mellan Östersund och Norrköping. Jag ger Östersund mer än 50% att ta hem den. Med det i åtanke erbjuds ett otroligt odds.

Östersund bäst av övriga lag spelas till 4.50.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.