Speltips: Las Palmas-Villarreal

United vann bara med 1-0 mot Rostov igår. Ibrahimovic gjorde en bra match och fick en del nicklägen men han lyckades inte göra något nickmål. Gårdagens bloggspel (Ibrahimovic att göra mål på nick) blev därför en förlust.

Spel: Villarreal +0,0 @ 2,03

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Las Palmas

Las Palmas inledde säsongen på ett bra sätt men resultaten har inte varit bra den senaste tiden. Laget har förlorat tre av de fem senaste matcherna trots att spelschemat har varit ganska enkelt och man har bara vunnit tre matcher i år. Las Palmas gjorde en bra match mot Real Madrid för drygt två veckor sedan när man fick med sig 3-3 på bortaplan. Laget fick å andra sidan spela med en man mer halva matchen. Man har dock inte spelat särskilt bra fotboll i övrigt. Laget förlorade med 4-3 i bortamatchen mot Espanyol förra veckan trots att man kontrollerade matchen spelmässigt. Las Palmas-målvakten Lizoáin hade en dålig dag på jobbet och släppte in vissa mål helt i onödan. Las Palmas försvarsspel var inte heller särskilt bra. Man vann hemma med 5-2 mot Osasuna men Osasuna är så pass dåliga att man inte kan ge Las Palmas allt för mycket beröm för den matchen. I hemmamatchen mot Real Sociedad för tre veckor sedan hände ungefär samma saker som i matchen mot Espanyol. Las Palmas dominerade bollinnehavet och hade flest chanser men var väldigt ineffektiva. Sociedad förvaltade en av de få chanser man fick och gjorde det avgörande målet. När Las Palmas mötte Malaga den 20:e februari hade Las Palmas också det mesta av spelet men lyckades inte ens få med sig en poäng trots att Malaga fick rött kort i den 70:e minuten.

Det som är tydligt för Las Palmas del är att man ofta dominerar matchbilden och har fler chanser än sina motståndare men att det sällan leder till mål. Laget är med andra ord väldigt ineffektivt. Det är inte konstigt att laget är ineffektivt. Anfallarna är helt enkelt inte tillräckligt bra.

Las Palmas skadelista: Michel, Montoro och Castellano.

Villarreal

Villarreal har fått en nytändning efter uttåget ur Europa League. Laget har vunnit tre av fyra matcher sedan man blev utslagna. Detta trots att motståndet har varit ganska tufft. Bortasegern mot Osasuna är kanske ingen större merit men vinsterna mot Espanyol och Celta är ett styrkebesked. Villarreal har faktiskt varit bättre hemma än borta på sistone. Man har inte förlorat på bortaplan i år och laget har dessutom vunnit tre raka bortamatcher, bl.a. mot Sociedad och Celta.

Laget ligger i dagsläget på femte plats i La Liga-tabellen, före lag som t.ex. Valencia, Athletic Bilbao och Real Sociedad. Det som har bidragit mest till den fina placeringen är det fina försvarsspelet. Villarreal är det lag som har släppt in minst mål av alla lag i den spanska toppdivisionen den här säsongen. Att man har släppt in mindre mål än vad Atletico Madrid, som är kända för sitt fina försvarsspel, har gjort är ett tydligt tecken på att Villarreals defensiva spel håller hög klass. Det är dock inte bara försvarsspelet som har sett riktigt bra ut den här säsongen. Även anfallsspelet har varit bra. Villarreal har givetvis inte de spelare som krävs för att mäta sig med topplagen i ligan anfallsmässigt men de har fått ut mycket av de spelare som finns i truppen. Att anfallsspelet har stämt är imponerande med tanke på att förra säsongens ordinarie anfallare, Soldado och Bakambu inte har fått så mycket speltid den här säsongen. Istället har de offensiva mittfältarna och anfallaren Soriano klivit fram och gjort målen för Villarreal.

Villarreals skadelista: Bakambu (tveksam), Asenjo, Cheryshev, Soldado och Adrián.

Jag anser inte att den här matchen är så jämn som oddsen ger uttryck för och jag tycker absolut inte att Las Palmas ska vara favoriter. Las Palmas ineffektivitet kommer inte att hjälpa dem när de möter ligans bästa försvar och Villarreal är dessutom väldigt bra på bortaplan. Jag tror att Villarreal kommer att utnyttja Las Palmas dåliga defensiva spel för att ta ledningen. När Villarreal har tagit ledningen bör Las Palmas få det väldigt svårt att kvittera. 0-2 till Villarreal?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt