Speltips: Revanschvecka för Pompey?

Tjena!

Ingen vidare helg med bara 6 av 13 spel in på rätt sida och runt plus minus noll i resultat. Underspelet i Millwall - MK Dons var särskilt retsamt då analysen om en händelsefattig matchbild träffade rätt, men matchen på något sätt ändå fick se tre mål till slut. En match som jag å andra sidan kände att jag kanske träffade lite fel i var Cheltenham - Mansfield där Mansfield spelade i stort sett hela matchen med en man mer och ändå inte lyckades vinna. Mansfield är lite svåra att placera i nuläget med en relativt ny tränare i Steve Evans, som är något av de lägre engelska divisionernas Mourinho, och ett flertal nya spelare i truppen därutöver. Normalt sett känns det som de borde kunna vara med och slåss om en playoff-plats, men det återstår att se de kommande veckorna.

Nästa vecka har vi åter igen ett starkt utbud med matcher att ta del av i såväl Championship som League One och League Two. De flesta av spelen som skickades ut till tisdag har droppat så det blir lite svårt att göra en sammanfattning av de spelen. Jag tänkte istället fokusera på två matcher där det fortfarande finns spelbara odds och båda två involverar faktiskt Portsmouth. Först och främst har vi Colchester - Portsmouth, där jag är inne på Pompey ännu en gång den här säsongen. Jag var rätt övertygad så sent som förra veckan att de skulle ta en direktplats och kanske till och med ligavinsten i League Two med tanke på hur lagen ovanför i tabellen såg ut och fortfarande ser ut för tillfället. Dessvärre har de tappat livsviktiga poäng i två relativt enkla hemmamatcher mot Morecambe och Crewe den senaste veckan. Mot ”the Shrimps” var Pompey överlägsna matchen igenom men misslyckades ånyo med att stänga matchen och straffades också med ett sent kvitteringsmål ännu en gång. Gårdagens prestation var desto sämre samtidigt som Crewe gjorde en riktigt gedigen insats och förtjänade sitt poäng.

Jag är ändå inne på att Portsmouth har goda möjligheter i den här matchen mot Colchester, då de överlag har sett bättre och bättre ut den senaste tiden. Med tanke på de två raka poängtappen så blir de lite nedvärderade av bolagen den här veckan och jag tycker det finns spelvärde både mot Colchester och Crawley. Nu har oddset till Crawley-matchen droppat något på bet365, men jag tycker fortfarande det är hyfsat värde i 1,75 som de spelas till nu och skulle säga att värdet i paritet med Colchester-oddset. Det kan dock vara läge att invänta Pinnacles oddssläpp på -0,5 imorgon, som gissningsvis är några punkter högre än så. Colchester gick starkt i början av året men det känns som att formen har ebbat ut lite på slutet och mot ligans bästa lag i Portsmouth ger jag dem inte särskilt goda vinstmöjligheter. Normalt sett är de rätt starka defensivt och då Portsmouth har en tendens att inte göra alltför många mål i ledning, så gillar jag även undersidan i den här matchen. Crawley är betydligt sämre än Colchester och släpper normalt till fler målchanser än Colchester. Ändock ser ut underspelet intressant ut även i den här matchen och som kompensation för Crawleys sämre defensiv är också oddset några punkter högre.

I matchen mot Crawley på tisdag skickade jag ut Portsmouth -0,5 till 1,80 hos Bet365 och under 2,5 till 1,80 hos Bet365 under gårdagen. Båda oddsen har droppat hos Bet365 men -0,5 till 1,75 är fortfarande spelbart (1,77 hos Unibet) och under 2,5 finns till 1,80 hos Pinnacle. I matchen mot Colchester på lördag spelas Portsmouth -0,5 till 2,20 hos Bet365 och under 2,5 till 1,75 hos Bet365.

UPPDATERING: Bet365 släppte precis över-/underoddsen för 2,5 mål (som av någon anledning släpps senare än de andra linorna när det är mitt-i-veckan-omgång) där jag tar underspel i Brighton - Derby, Leeds - QPR och Aston Villa - Sheffield Wednesday. Jag bedömer alla tre spelen som jämngoda men Brighton - Derby tas med 2 units då jag, till skillnad från de andra matcherna, inte har under 1,5 mål i den matchen sedan tidigare.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.