Speltips: Sporting Gijon-Atletico Madrid

Matchen mellan Juventus och Palermo innehöll mer mål än vad jag hade trott. Spelet (Juve+U3,5 mål) såg ut att gå in när matchen gick in i sitt slutskede men Dybala förstörde det hela när han gjorde 4-0 till Juventus i den 89:e minuten.

Spel: Atletico Madrid -1 @ 1,909

Bookie: Pinnacle

Värdering: 4/5U

Sporting Gijon

Det råder ingen tvekan om att Sporting Gijon är ett av La Ligas sämsta lag. Hemmaformen och formen överhuvudtaget är usel. Laget har förlorat fyra av de fem senaste hemmamatcherna vilket naturligtvis är långt ifrån godkänt. Sporting Gijons stora problem har varit det defensiva spelet. Ett bra exempel på Gijons defensiva tillkortakommanden är hur laget försvarade sig hemma mot Alaves förra söndagen. Alaves tillhör knappast ett av de bästa lagen i ligan men lyckades ändå göra fyra mål på bortaplan mot Gijon.

Gijon har egentligen ett rätt hyfsat offensivt spel. Carmona och Cop har levererat på topp och har stått för fem respektive sju mål under säsongen. Att Gijons offensiva spel är helt okej kompenserar dock inte för det usla försvarsspelet vilket det finns en hel del exempel på från tidigare matcher.

Sporting Gijons startelva (4-2-3-1): Pichu Cuellar - Lillo Castellano, Jorge Meré, Amorebieta, Canella - Sergio Alvarez, Mikel Vesga - Douglas Pereira, Moi Gomez, Burgui - Traoré.

Atletico Madrid

Det har gått lite trögt för Atletico Madrid den senaste tiden men det känns som att laget börjar hitta tillbaka till sitt spel igen. Man presterade bra hemma mot Leganes och i den efterföljande hemmamatchen mot Celta och jag tror att Atletico har goda möjligheter att ta den tredje direktplatsen till CL. Enligt min mening är anledningen till att Atletico inte ligger topp tre i dagsläget (man ligger fyra i tabellen) att det saknas det lilla extra i det offensiva spelet. Atletico har spelat 0-0 i flera matcher som man borde ha vunnit vilket till viss del beror på att Griezmann har inte varit lika målfarlig som förra säsongen. Jag gillar dock Atleticos offensiva bredd med Carrasco, Torres, Gameiro och nyssnämnde Griezmann i spetsen och tror att man kommer att få ordning på anfallsspelet inom kort.

Atleticos försvarsspel brukar inte gå att klaga på och jag tänker inte göra det idag heller. Det är allmänt känt att mittbackarna håller världsklass och det har vi fått se även denna säsong.

Atletico Madrids startelva (4-4-2): Moyá - Vrsaljko, Savic, Hernández, Filipe Luis - Correa, Gabi, Koke, Carrasco - Griezmann, Torres.

Förra gången Atletico mötte Gijon slutade matchen 5-0 till Atletico. Jag tror inte att det blir så stora siffror ikväll men Atletico bör ha goda chanser att vinna matchen med flera mål. Bortalaget har visserligen vissa avbräck (jag tänker främst på Oblak, Godin och Juanfran) men det är bara defensiva avbräck som jag inte tror kommer att spela så stor roll med tanke på Atleticos defensiva bredd. Ett 0-3-resultat i den här matchen skulle inte förvåna mig men jag nöjer mig med att spela Atletico -1.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt