Speltips: Vändningen uteblev - Valencia bör fortsatt betraktas som ett bottenlag

Det var nästan så att man ananade en vändning i Valencia. Inte så att de över en natt skulle bli ett Europeiskt storlag igen - det kommer att ta längre tid än så - men att Parejo, Mario Suarez, Cancelo och de andra hade sina värsta och mest pinsamma matcher bakom sig.

Förlust 3-1 borta mot Las Palmas och 0-4 (!) hemma mot Eibar fick den där "vändningen" att kännas längre bort än någonsin.

Nu möter man ett nytt, fräscht, om än ganska defensivt balanserat Betis, som är bättre än formraden visar. Sevilla-laget saknar fortsatt Joaquin, men honom har de klarat sig utan en längre tid nu. Tråkigt för hans egen del dock, att inte få ta emot laget han tillhörde under flera av sina bästa år i karriären. I stället får 35-åringen glädjas åt både sitt mål och Betis oväntade trimuf vid mötet på Mestalla i höstas. Det finns mycket som talar för en ny seger här.

Rent generellt har Betis sett bättre och bättre ut under Victor Sanchez Del Amo, som tog över tränarposten efter Gustavo Poyet under senhösten. Laget spelar inte alltid iögonfallande för den neutrala åskådaren, men är med sin 5-backslinje mycket svåra att få hål på. Målskörden framåt är inte den bästa, men med Ruben Castro i laget är man aldrig ofarliga offensivt. Veteranen verkar dessutom funka bättre med sin nya parhäst Allegria i tvåmanna-anfallet än med förra sommarens stjärnförvärv Sanabria, som varit skadad det senaste.

I kryssmatchen mot Barcelona senast såg man mycket vassa ut. I övrigt har laget vunnit tre av sina fem senaste hemmamatcher, med vinster mot Las Palmas, Bilbao och Leganes. Det här ser ut som en mycket passande uppgift för Sevilla-laget.

Valencia har jag skrivit en del om tidigare, och det finns egentligen inte jättemycket att lägga till snarare än att det fortsatt ska bedömas som ett bottenlag, som möjligen kan överraska då och då, men som man på sikt bör tjäna på att gå emot - åtminstone tills man ser en uppryckning över tid. I det här mötet saknar man desssutom hungrige uppstickaren Carlos Soler, som är avstängd precis som viktige mittbacken Garay.

Betis-vinst spelas till 2,47 hos Pinnacle. 2/5 Units.

Till sist: För den som planerar att titta på matchen kan jag rekommendera att vila ett extra öga på hemmalagets vänsterback Durmisi. Vindsnabb, bara 23 år, och kan bli ett namn för större klubbar i framtiden.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt