Speltips: Barcelona fortsatt överskattade

Stabila vinster förra helgen, bara hoppas att flytet håller i sig!

Som spelare delar man relativt ofta oddsbolagens sannolikhetsbedömning. De har för det mesta bra koll och sätter oddsen klokt, och i de lägena är det i mitt tycke klokare att avstå spel och njuta av bra fotboll, ja så länge målet med spelandet är att på sikt gå plus, alltså.

Men nu har jag svårt att förstå hur tankarna gått, faktiskt. Ett många gånger under säsongen bekräftat svagare Barcelona än på länge med en tränare som ryker efter säsongen, mot ett oväntat starkt, hungrigt Las Palmas - som står i 26 gånger pengarna?

Självklart ska Barcelona vara stora favoriter, jag säger inget annat, men för att de här oddsen ska vara rimliga ska Barcelona vara långt ifrån en kris, och möta ett bottengäng som torskar mer eller mindre varenda match. Real Madrid-Granada förra helgen är ett bra exempel, där kunde jag köpa såna odds. Det gör jag inte här.

Las Palmas är ett lag som är svårt att ogilla. Fotbollen är typisk spansk. Passningsorienterad, snabb, teknisk. En rutinerad, duktig målvakt i tidigare Sevilla-spelaren Javi Varas, med en backlinje som spelat upp sig mer och mer under säsongen, där unge, kompromisslöse uruguayanen Mauricio Lemos är en av dem som gjort starkast avtryck.

Mittfältet håller i mina ögon mycket hög klass. Den lille finurlige, mustaschprydde innermittfältaren jagas av större klubbar av en anledning. Har varit fantastiskt bra hela hösten, och har flera gånger höjt sig extra mot topplagen. Bildar tillsammans med Jonathan Viera ett av ligans bästa och bäst balanserade innermittfält. Krydda detta med i spelstilen ospanske Kevin Prince Boateng, som varit en viktig joker för Las Palmas under hösten. Vi som minns hans tid i Milan vet att han gillar den här typer av matcher, och Barcelona har han sänkt tidigare…

Här saknas mittbacken Bigas, vilket är ett avbräck. Annars ska man kunna matcha en ordinarie elva.

Barcelona har höjt sig sedan Iniestas comeback efter sin skada, men anfallsspelet är inte på den nivå vi vant oss vid under långa perioder under Luis Enrique, där Messi, Suarez och Neymar vecka ut och vecka mer eller mindre slaktade varje försvar i La Liga.

Barcelona kommer ifrån en tuff och förmodligen ganska prioriterad cup-retur mot Athletic Bilbao i onsdags, där man matchade bästa möjliga lag och lyckades ta sig vidare efter en ny fenomenal frispark av Messi. Det här med att hålla sitt hörn som målvakt vid frispark verkar ha slutat gälla i Spanien, istället ser det ut att vara högsta mode att chansa för att eventuellt kunna hinna med om bollen skulle ta sig över muren… förhoppningsvis slipper vi den typen av målvaktspel av Javi Varas i Las Palmas-målet på lördag.

Men rent allmänt lär det vara en nackel för Barcelona att ha flera tuffa, täta matcher i bagaget. Bilbao förra veckan och så sent som i onsdags alltså, samt krysset mot Villarreal i söndags. Risken finns att det är ett aningen slitet Barcelona som ställs mot Las Palmas på lördags - Las Palmas som har en dags mer vila, efter sin vinst mot Atletico Madrid i tisdags, där man till skillnad från Barcelona kunde kosta på sig att vila flera nyckelspelare. Barcelona rapporteras däremot inte ha någon på skadelistan.

Jag tror med andra ord det är ett mer taggat Las Palmas än Barcelona som äntrar planen på lördag. Niondeplatsen i ligan vittnar om att det här är ett klart underskattat lag, som kan ställa till problem för vilka som helst. Det såg jag inte minst i mötet borta mot Atletico Madrid i ligaspelet, där det förvisso blev knapp förlust, men spelmässigt var man under perioder betydligt starkare än Atletico, som hade marginalerna på sin sida den gången.

Jag utmanar med andra ord Barcelona här. Den som är modig, och som kanske också hinner avvakta startelvorna, sätter en liten slant på Las Palmas ev X2. Mot bakgrund till att Barcelonas sämre offensiv den här säsongen och att Las Palmas sällan förlorar med några större siffror, samtidigt som man presterat väl mot topplagen (kryssade mot Real i höstas och var nära att ta poäng borta mot Sevilla) gör att jag spelar handikapp här.

Jag spelar asian handicap +2.5 på Las Palmas till 2.025 på bet365. 2 av 5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt