Speltips: Spanskt överspel

Napoli-Sampdoria var en märklig match på många sätt. Bortalaget tog ledningen genom ett självmål av Napolispelaren Hysaj i den 30:e minuten. Efter Sampdorias ledningsmål hade Napoli svårt att hitta lägen men man fick hjälp på traven när Silvestre (mittback i Sampdoria) blev utvisad i den 61:a minuten. Nyinbytte Gabbiadini kvitterade i den 77:e minuten och Napolidebutanten Tonelli gjorde 2-1-målet precis innan slutsignalen.

Primera Division (La Liga) bjuder på fyra matcher under söndagen. En av dessa matcher är Celta Vigo-Malaga. Matchen börjar kl 18:30.

Jag tänker börja med en ny utformning för mina blogginlägg för att göra det enklare att ta del av informationen i blogginlägget. Förändringen avser statistiken som jag använder mig av i blogginläggen. All statistik gäller hela säsongen om inget annat anges. Den enda statistik som jag använder är statistiken från ligaspelet den här säsongen (16 matcher).

Spel: Celta Vigo-Malaga Ö2,5+BLGM @ 2,05

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Celta Vigo

Fem senaste matcherna:

1-0 (borta), 3-1 (hemma), 3-3 (borta), 0-3 (hemma), 2-1 (borta).

Fem senaste hemmamatcherna:

4-3, 4-1, 2-1, 3-1, 0-3.

Andel relevanta matcher som har resulterat i Ö2,5+BLGM:

66,67 % (4/6 matcher).

Andel relevanta hemmamatcher som har resulterat i Ö2,5+BLGM:

100 % (2/2 matcher).

Hållna nollor/misslyckanden att göra mål:

2/6.

Gjorda mål/insläppta mål:

25/31.

Om man bara analyserar statistiken kommer man snabbt fram till slutsatsen att Celtas matcher mot lag som är jämförbara med Malaga ofta leder till Ö2,5+BLGM. Vid en jämförelse med övrig statistik är det inte särskilt konstigt att det förhåller sig på det sättet eftersom Celta släpper in väldigt många mål och gör en hel del mål. Dessutom håller man nollan alldeles för sällan. På hemmaplan tenderar det att bli målfester i högre utsträckning än på bortaplan. Formen är inte bra men Celta levererar i princip alltid bra resultat på hemmaplan. Statistiken visar att man har vunnit fyra av de senaste fem hemmamatcherna.

Celta är ett lag som lever på sitt offensiva spel. Skillnaden mellan lagets anfallsspel förra säsongen och nuvarande säsong är (grovt förenklat) att Nolito har försvunnit. Nolito och Aspas bidrog rejält till Celtas målskörd föregående säsong och det är ingen som har lyckats fylla hålet som Nolito har lämnat efter sig. Istället får man förlita sig på att Aspas gör målen, vilket naturligtvis inte kommer att hålla i längden.

Försvarsspelet är ännu sämre än anfallsspelet, precis som förra säsongen. Backarna och de defensiva mittfältarna gör alldeles för många misstag och Celta skulle verkligen behöva förstärkning på de positionerna, i alla fall om laget siktar på en topp 10-placering den här säsongen.

Celta Vigos skadelista: Roncaglia, Planas, Orellana och Beauvue.

Malaga

Fem senaste matcherna:

0-0 (borta), 4-3 (hemma), 2-2 (borta), 1-1 (hemma), 4-1 (borta).

Fem senaste bortamatcherna:

1-1, 4-2, 0-0, 2-2, 4-1.

Andel relevanta matcher som har resulterat i Ö2,5+BLGM:

50 % (4/8 matcher).

Andel relevanta bortamatcher som har resulterat i Ö2,5+BLGM:

25 % (1/4 matcher).

Hållna nollor/misslyckanden att göra mål:

2/4.

Gjorda mål/insläppta mål:

25/26.

Malaga har vänt den tråkiga säsongsinledningen och laget börjar spela bättre och bättre fotboll. Det återstår att se om värvningen av Ramirez (från Barcelona) kommer att ge bra resultat. Inledningsvis har han i alla fall levererat. Sju mål på 15 spelade matcher är klart godkänt. Malagas form är helt okej (sex poäng på de senaste fem matcherna) med tanke på hur tufft schemat har varit. Man har haft bortamatcher mot Barcelona, Valencia och Sevilla som ingen förväntar sig att laget ska vinna. Det är därför imponerande att Malaga har lyckats kryssa mot både Barcelona och Valencia. Malaga brukar inte vara inblandade i målrika matcher lika ofta som Celta med det förekommer i förhållandevis hög utsträckning om man bortser från de relevanta bortamatcherna.

Malaga är enligt min mening ett ganska ointressant lag. Det finns inga stora stjärnor i laget och inte heller några usla fotbollsspelare (i alla fall inte i den ordinarie elvan). Alla lagdelar är lika bra och jag skulle inte säga att man har någon speciell styrka. Matcherna som laget är inblandade i är å andra sidan oftast underhållande. De innehåller ofta mängder av chanser och det händer att man får se 4,5 mål per match när Malaga spelar. Det är svårt att förklara anledningen till varför matchbilderna i Malagas matcher i regel brukar vara öppna. Jag nöjer mig med att helt enkelt konstatera att det brukar vara så när Malaga möter de flesta lag i La Liga.

Malaga reser till Vigo utan Koné, Kuzmanovic och En-Nesyri.

Faktorer som talar för Ö2,5+BLGM:

1. Statistiken.

2. Den förväntade matchbilden, som jag tror kommer att vara öppen.

3. Celtas svaga försvarsspel.

Celta-Malaga är inte den intressantaste matchen på pappret under söndagen men jag tror ändå att vi kommer att få se en spännande och chansrik match mellan två lag i La Liga-tabellens gränsland.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt