Speltips: Målfest att vänta på Anoeta?

En lurig lördag, där kvällsmatchen ser mest intressant ut i mina ögon. Tanken var från början att undvika att reka Sevilla-matcher, men ska göra det så sakligt och opartiskt det bara går.

Real Sociedad har jag trott på i bloggen tidigare, och spelmässigt blir man sällan besviken på det här laget, som i år ser starkare och stabilare ut än på mycket länge. Baskerna stod för en imponerande 3-1-vinst mot Villarreal i veckans cupspel, som innan juluppehållet föregicks av två raka ligavinster, 3-2 hemma mot Valencia och 0-2 borta mot Granada.

Ett välkomponerat lag från försvar till anfall skulle jag vilja påstå, där kanske framför allt den offensiva tredjedelen med succé-anfallaren Willian José och Carlos Vela imponerat mest. 9 baljor på 13 matcher för den förstnämnda, inte illa.

Skadesituationen kan vara värd att titta närmare på. Saknas gör mittbacken Raul Navas och högerbacken Carlos Martinez, båda ordinarie och båda nya på skadelistan efter uppehållet. De förmodade ersättarna Zaldua och Mikel Gonzalez är inga tokiga försvarare, inte alls, men två ordinarie försvarare borta är ändå ett avbräck värt att notera.

På mittfältet finns lite oväntat ingen Zurutuza, ett rejält tapp som var väldigt kännbart senaste gången det hände. Den defensiva mittfältaren har spelat i samtliga ligamatcher den här säsongen, utom mot Deportivo då det blev brakförlust - 5-1. Låg säkerligen mer bakom den genomklappningen, men inget snack om att han är viktig för den defensiva balansen på det där mittfältet. Canales har visserligen en vass vänsterfot, men kan inte fylla Zurutuzas skor. Inga ordinarie spelare borta i övrigt.

Sevilla kommer från ett mycket framgångsrikt 2016, där utskåpningen mot Malaga i sista matchen var en av de mest iögonfallande vinsterna under hela året. Anfallsparet Vietto och Ben Yedder gjorde förmodligen sin bästa match tillsammans och kanske får vi se det tvåmanna-anfallet oftare under 2017, istället för det vanligaste alternativet under hösten - att ha lille Vietto som ensam anfallare.

Tränare Sampaolis första halvår i klubben kunde knappt ha varit mer lyckad. Den tydligt mycket offensiva spelidén har oftare än väntat förenats med bra defensiv. Eller ja, tillräckligt bra defensiv för att försäkra sig om att man fortfarande gör mer mål än motståndaren. Tittar man på statistiken är det lätt att konstatera att Sevilla mycket sällan håller nollan, utan förlitar sig på att man lyckas göra minst två mål framåt. Runt en tredjedel av matcherna har slutat 2-1, till exempel, där det ofta blir fler mål än så.

Sevilla kan egentligen ställa upp med en helt ordinarie elva. Mittbacken Daniel Carrico saknas till följd av skada, men försvaret har klarat sig utan honom i flertalet av matcherna under säsongen. Tremoulinas och Krohn Dehli finns på skadelistan precis som vanligt.

Vilka slutsatser ska man dra av den här informationen nu då? Ja, resultatmässigt är känslan att spelbolagen är ganska rätt på det. Sociedad är favoriter, men oddsen är ändå förhållandevis jämna, vilket känns som en riktig sannolikhetsbedömning. Sevilla är vassa, har skärpt bortaspelet, men Sociedad är mycket starka hemma och ska trots skadorna ha en fullt skaplig vinstchans.

Istället inriktar jag mig på målspel här. Båda lagen (främst Sevilla) har offensiven som vapen, och Sociedads skador gör att försvaret kan läcka mer än vanligt här. Dessutom tenderar de här mötena att bli målrika. Fem av de sex senaste har slutat i minst två mål, ofta fler än så.

Spelar över 2,5 mål till 1.83 på Pinnacle. 3 av 5 units. Med informationen ovan i minnet finns det säkerligen andra vägar att ta bettingmässigt, men tror starkt på att målspelet sitter.

God lycka!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt