Jag tänkte försöka syna Freiburgs backlinje återigen. På tre helger har laget nu släppt in elva mål. Inte blir det lättare när man för andra matchen i följd får klara sig utan sin bästa spelare. Maximilliam Philipp skadade sig knappa kvarten in i förlustmatchen mot Mainz. Mittfältaren har stått för lika många mål som Chicharito så det är såklart ett stort avbräck. Även ordrinarie mittbacken Nicolas Höfler är avstängd på lördag. Jag gissar att Janik Haberer lägger beslag på den platsen.

På CL fronten är Leverkusen äntligen klara för avancemang. Hur man än vrider och vänder på detta så kommer man gå vidare som tvåa och kan därför gå allin här och skicka in juniorerna på onsdag. Att slippa stressen mitt i veckan resten av året kan göra hemmalaget gott. För Leverkusen har spelat väldigt många matcher på senaste tiden. Lite för många för truppens kapacitet då man redan har gubbar i sjukstugan. Bredden är heller inte den bästa upplagan, även om startelvan håller hög nivå. Laget har haft en liten tendens göra kalasmatcher mot toppmotstånd för att göra plattmatcher mot "enklare" motstånd. Det förstnämnda såg vi inte minst förra helgen då man pressade regerande mästarna rejält och förtjänade en poäng så som man uppträdde i andra halvlek. Matchen innan dess var man ack så nära att bryta Lepzigs förlustfria svit när Calhanoglu hade chansen att utöka ledningen till 3-1 från straffpunkten, turken missa dock straffen vilket ledde till att RedBull vände och vann. Just det motståndet svider extra mycket att förlora mot i fansen ögon som också stormade Foppas buss och stylade om färdmedlet till en regnbågsfärgad sak i form av färgbomber. Klyftan mellan Lepzig och "hela" Bundesliga blir större och större ju mer de vinner..

Två raka torsk för Leverkusen alltså. Men prestationerna som ni ser har varit bra. Chicharito sägs nu också vara helt återställd och väntas starta.

Det finns dock lite skador i hemmalaget. Mehmedi, Bellarbi samt Volland kan vi räkna bort. Bender och Pohjanpalo närmar sig dock en comeback. Men jag skulle inte räkna med någon av dem till helgens drabbning.

Tre av de fyra senaste hemmamatcherna har Leverkusen mäktat med att göra minst två mål, då mot bättre motstånd. Mot Freiburg har jag svårt att se hur man ska bomma detta.

Leverkusen Ö1.5 mål spelas till 1.50 hos bet365. 2/4 Unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt