Speltips: Spel på riktiga toppmatcher i NHL i natt

Efter att ha kollat vad kollegan NHLplus rekar på hockeyfronten bestämde jag mig efter en snabb titt på spelschema och odds att komplettera med ytterligare två NHL-spel här på 1x2 som jag tror är profitabla i längden. Vi börjar med det jag tror är mest marginellt, och även den match som startar först.

New York Rangers - Pittsburgh Penguins

Detta toppmöte i Metropolitan Division har alla förutsättningar för stor underhållning. De regerande mästarna anförda av världens bäste hockeyspelare, Sidney Crosby, kommer på besök till Madison Square Garden, kanske den arena i ligan där det är svårast för bortalag att plocka poäng. Det råder ingen tvekan om att de är två riktigt bra lag som möts. I år ställs pens mot ett Rangers som överraskat alla - utom möjligen sig själv, och öst in mål. Med över fyra baljor i snitt per match på de första tjugo spelade är de överlägset bäst i den disciplinen. De har ett riktigt avbräck i svenska Mika Zibanejad som är borta på lång tid med en benfraktur, men lagets produktion är riktigt bred, och inte mindre än sex spelare har dunkat in minst sju mål. Nyförvärvet Michael Grabler från Österrike har verkligen hittat hem, och har gjort tolv mål hittills. Inte illa för en kille som bara varit över 20 en gång tidigare i karriären, trots 7 års försök.

Henrik Lundqvist har varit bra längst bak utan att tokbriljera och backlinjen gör ett riktigt skapligt jobb i det tysta. Dessutom har bur-backupen Antti Raanta visat att han håller för trycket när det krävs.

Penguins ligger förvisso tvåa i divisionen, men det finns en del att önska av detta lag. De ligger på den övre halvan i ligan produktionsmässigt, men med en sån här trupp tycker jag att Pens åtminstone ska vara topp fem. Speciellt när det inte är någon hemlighet att man inte har en backlinje som direkt matchar till exempel St Louis eller Nashville. Pittsburgh vinner matcher på att gå framåt. Nu fick laget förvisso börja säsongen utan Crosby, som när han kom tillbaka visade varför han är bäst i världen. 12+4 på 13 matcher är så klart ren världsklass. I övrigt har de andra som man väntat sig stordåd av också levererat totalt sett. Just nu är det emellertid lite för lite mål från andra i laget utöver Crosby och Evgeni Malkin, och med ett sånt försvar blir man väldigt sårbara för skador. Nattens match är inget undantag. Frånvaron av svenske Patric Hörnqvist är en stor förlust i nattens uppställning, och detsamma gäller pålitlige Chris Kunitz.

Jag tycker att Rangers är det klart stabilare laget av dessa två, och även om Penguins mönstrar världens kanske bästa anfall i en klubb tycker jag 1.8 på moneyline i dagsläget räcker och blir över.

San Jose Sharks - Chicago Blackhawks

Ännu ett riktigt toppmöte. Hemmaplansfördel för fjolårsfinalisterna i San Jose när de tar emot ett av det senaste decenniets tyngsta lagmaskiner, Chicago Blackhawks. Det här är två lag som bägge mönstrar ett gäng spelare som har ungdomen klart i backspegeln, men som fortfarande visar att det finns klass och rutin på yttersta toppnivå.

Sharks ligger trea i Pacific, och har verkligen pendlat i form denna säsong. Man blandar riktigt fina insatser, som en slakt av formstarka Devils senast, med plattmatcher som den mot Hurricanes förra veckan när man inte alls fick igång något anfall att tala om. Sharks problem är just detta; målproduktionen räcker inte, även om man har ett av NHLs tightaste försvar. Att backen Brent Burns, om än känd som en offensiv kraft, är bäste målskytt i en sån här trupp är ett tecken på att något saknas. Är detta säsongen då tiden verkligen slog till med full kraft mot San Jose? Spelare som Patrick Marleau, Joe Pavelski, Joe Thornton och Logan Couture måste höja sig mer framåt. Annars spelar det ingen roll hur bra målvakten Martin Jones och backstjärnorna Marc-Edouard Vlasic / Brent Burns spelar.

Gästande Chicago har varit rejält ifrågasatta inför säsongen, men har efter en trevande inlednuing verkligen visat att man kan hålla ihop det. Okej, nu fick man fetstryk av Edmonton i måndags, och en liknande förlust mot Winnipeg förra tisdagen. Men likväl har Blackhawks bara dessa två förluster i ordinarie tid på femton spelade matcher. De övriga tretton matcherna är 11 segrar och två övertidsförluster.

Patrick Kane toppar den interna poängligan, men har inte visat det där ursinniga målskyttet som gjorde att han vann skytteligan förra året. Istället är det veteranen Marian Hossa som leder där. Chicago visar dock en fin bredd i produktionen, och backjätten Duncan Keith visar att han fortfarande vet hur man spelar försvarshockey i världsklass. Något som även gäller Brent Seabrook och Niklas Hjalmarsson för övrigt. Är det något frågetecken hos Blackhawks är det boxplayet. Chicago är just nu sämst i hela NHL i numerärt underläge, och det är något man bör börja reparera.

Med detta sagt tycker jag Hawks är gravt underskattade av bolagen. Samtidigt är jag inte helsugen på att spela dem ens till 3.00 i ordinarie tid med tanke på att de ofta spelar tighta matcher som tas till övertid. Med så höga odds och den typen av matchbilder finns det emellertid fina förutsättningar för handikappspel; +0.5 går att hitta till omkring 1.7, och +1.5 till 1.42. Bägge är bra, det handlar mest om hur mycket varians du vill ha.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.