Speltips: Rheinland Derby och Der Klassiker

Det borde vara läge för Gladbach att studsa tillbaka nu. Senaste månaderna har inte bara varit ryckiga av diverse uppehåll utan skadorna i startelvan har avlöst varandra enligt tidtabell. Sist Oscar fick känna på tre poäng i Bundesliga så gick jag och funderade om det var läge att bada efter jobbet. Gladare besked får man nu när både Ibrahim Traore samt Anderas Christanssen tränar för fullt med laget nu efter ett par veckors frånvarande för bägge. Med Christiansen tillbaka bredvid sin landsman och tillika månadens spelare Veestergard utgör danskduon en solid defensiv. Man är som väntat obesegrade på hemmaplan men faktum är att de två senaste tillställningarna har slutat mållösa i matcher emot Frankfurt och Hamburg där de senare kom undan med gråten i halsen efter att ha stått emot två straffar. En nyhet kommer sällan ensam säger folk, sant. Men att Herrman gick sönder klaffar åtminstone hyfsat rätt då det är Traores ursprungliga position. Det enda som stör är Chramers avstägning.

Ungefär vid den här tiden i fjol kom Kölns första dipp. Man inledde säsongen precis som nu, på ett ypperligt sätt. Men nu kommer man till det här derbyt med sin första förlust i bagaget. För tidigt att ropa på formsvacka nu såklart men även i vinstmatherna senaste tiden har man fått all möjligt hjälp.
101 matcher har lagen mött varandra, där Gladbach vunnit drygt hälften. De sju milen längre bort är ännu tuffare att läsa om man gillar Köln. 8-1-1 har Borussia i de senaste tio.

Små frågetecken finns det hos bortalget för sin ordinarie målvakt Timo Horn samt mittfältaren Bittencourt, men coach Ströppel hävdar annat och räknar med att kunna vända in och ut på truppen inför helgen.

1.58 betalar Pinnacle på Gladbach +0. 2/4 Unit.

Om jag säger att Bayern vinner mot Dortmund får man väl med ett "Åfan!"tillbaka. Men om vi ska såga någons defensiv så är det de gulsvartas. Först och främst ser jag inte storheten i Marco Bartra, men framförallt har det funnit för lite pondus i laget. Eller ojämn rutin om man kan uttrycka sig så. Tuccel har laborerat med märklig elvor då han skickat in flertalet juniorer från start i vissa matcher. Många påpekar att de borde slussats in bitvis med någon att luta sig mot på plan. Kika bara på en sådan som Emre Mor eller Dembele. Enorma talanger! Men de måste också ledas på planen. Då är det väl lätt att stressa upp sig när man skall fylla luckor från Hummel, Mikitharian, Gundogan med ungdomar som är tänkt att blomma ut först om några år. I stormatcher är Tuccel inte lika beprövad som sin motståndare för dagen.

Carlo Anchelotti har inte tjuvstartat sitt Bayern som hans företrädare gjort, men jag ser inte hur han skall kunna misslyckas med det här "färdigbygget". I de andra storklubbarna han tidigare hämtat titlar i har han haft koppel och fått utstå mycket från dess presidenter. Men i Bayern är läget lite mer manana-manana. En volta för att ha kastat om lite siffror är inte hela världen så jag kan tänka mig att Italienaren trivs med lite friare tyglar. Inte helt otänkbart att detta kan bli coach-Victoria för den sistnämnda.

Subotic är precis vad de gulsvarta skulle behöva inför mötet med Bayern. Men det är alldeles för tidigt att stoppa in serben då han precis börjat träna med laget efter att ha varit under borta snart ett halvår. I offensiven finns ett utropstecken, det finns hopp om att Reus kan vara tillbaka till lördagskvällen. Men i såfall ganska matchotränad.

Bortalagets manfall är också längre bak i Boateng vilket såklart är tufft men i ett lag i Bayern finns det täckning av hög klass, högre än Dortmund ordinarie uppsättning vill jag påstå. Största frågetecken likt de senaste decennium är också Robben.

Bayern är inte överlägsna än så länge men Dortmund spelar inte som en den suveräna självskrivna tvåan heller. Jag tror att bortalaget lyckas ta sig igenom Dormunds något slappa försvar för dagen. Över dubbla pengarna på Bayern är bra.

Pinnacle betalar 2.17 på bortaseger. 1/4 Unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.