Speltips: Vem vill föra spelet i huvudstaden?

Det vankas toppmöte i Bundesliga på lördag, men när den här säsongen lider mot sitt slut så kommer varken Hertha eller Köln ligga topp 5. Trupperna är alldeles för tunna för att orka hela vägen. Bägge lagen har dock gjort en kalasfin inledning och påminner väldigt mycket om varandra i deras sätt att spela.

Köln är obesegrade än så länge och ligger två i tabellen med endast 4 insläppta mål på sju matcher. Bland dessa har man redan mött Bayern på bortaplan, där fick man dessutom med sig ett kryss. När Köln anställde Peter Ströger var det i hopp om att han skulle få ordning på defensiven. Han har lyckats med den bedriften bättre än någon annan i "Billy Goats" historia. 1.2 mål/snitt insäppta på 86 matcher. Man släpper dessutom imponerade få skott mot sitt eget mål.

Hertha är också ett mycket kapabelt lag när man får ligga rätt i positioner. Mot Dortmund senast såg det även ut som Dardai hade kryddat matchplanen så som Leipzig uppträdde mot samma motstånd. Den fysiska pressen var monumental. Det fick Dortmunds yngling Emre Mor i gungning och denne visade prov på stor omognad då han knuffade Langkamp när Hertha-försvararen agerat livrem i en lång färd. Den dryga meter längre Langkamp förstärkte såklart situationen på ett smått komiskt sätt, Mor skrattade inte lika högt då han fick syna rött. Utöver det så delades det ut mängder av kort av olika kulörer. För ovanligheten skull i denna liga. Sen skall vi komma ihåg att Aubameyang brände straff i denna match, men det gjorde å andra sidan varenda anfallare i hela Europa. Tror jag såg tvåsiffriga straffmissar runt om i ligorna förra helgen. Men de blåvita inkasserade alltså en pinne i Dortmund och Dardai var självfallet lyrisk efteråt. De blåvita gläds även åt att Salomon Kalou ser ut att vara redo för spel för första gången i år.

Hemmalaget är såklart tänkt att föra denna match. Det kommer inte Köln ha någonting emot. Men jag tror att bortalaget lyckas låsa Herthas offensiv här. Köln har på bortaplan mot större motstånd använt sig av en trebackslinje med Risse och Rauch som låga yttrar tillsammans med Lehmann som städgubbe mellan mittfält och försvar. Den konstellationen har sett vattentätt ut. Nu möter dem visserligen ingen skräckoffensiv men jag gissar ändå att man kommer ligga väldigt tight.

Båda lagen skulle nog ta en pinne här på förhand utan att blinka. De tre senaste matcherna inbördes har gått under linan och jag skulle bli förvånad ifall vi får se någon målfest här.

1.71 betalar Pinnacle på under 2.5 mål. 1/4 Unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt