Speltips: Fyra tyska lir

Hertha-Schalke

I månadskiftet så köptes Ronny ut ur huvudstadslaget. Brassen sköt iprincip upp klubben på ensam hand till högsta ligan för fyra år sedan. En av mina personliga favoriter lämnade därmed tyska fotbollen. Trist, men förståeligt då frisparkar var det enda han behärskade sista tiden. Hertha har inlett med två vinster mot rätt mediokert motstånd. Mot nykomlingen Freiburg avgjorde man på stopptid, för att efter det städa av Inglostadt. Man spelar en kompakt fotboll och bjuder sällan upp till skönlir. Kalou har inlett både de första omgångarna på bänken till förmån för Ibesivic.

Schalke tror jag äntligen har något på gång. Värvningarna av Naldo och Konopyanka är precis sådana spelare man behöver. Man har inlett med två förluster där den senare av dem kom mot Bayern, baklängesmålen kom sent. Jag tror att det var sunt att få möta mästarna tidigt både för att få en genomkörare men också testa sig defensivt.. Att bara släppa till två skott på mål sett över 90 minuter mot ett sådant motstånd är starkt, surt att båda skotten leder till mål dock. Men jag menar på att i och med värvningen av Naldo så blir kvaliteten på defensiven ruggigt stark med tiden, man har även en av ligans absolut bästa målvakter i Fährman.

Under 2.5 mål spelas hos Pinnacle till 1.78. 1/4 Unit

Forsberg VS Ekdal

Emil har agerat inhoppare i de två inledande omgångarna. Även Ekdal fick en halvtimme sist. Kul om vi får se båda här i någon form.

Bortalaget har inlett den så klassiska smekmånaden med att kryssa mot Hoffenheim för att sedan följa upp med en 1-0 seger mot självaste Dortmund. Aggressivare lag var det länge sen jag skådat. Ni vet finalen som Holland spelade mot Spanien för åtta år sedan? Ja typ så. Det ledde iallafall till att Tucchel och resten av spelarna blev riktigt griniga och tjafsade sinsemellan. Man avgjorde precis i ögonblicken när fjärdedomaren skulle lyfta tavlan. Delikat fingertoppkänsla av Hasselhutt då alla hans tre byten bidrog till målet, Foppa med en hockey-assist. Skönt för lagmoralen att gå in i denna match med höga huvuden och inte känna någon press. Hamburg har gjort en omvänd inledning. Man kryssade visserligen i den första omgången, men det var ingen rolig syn, det var mot ett Inglostadt hemma. Förra helgen ledde man mot ett skadedrabbat Leverkusen men tappade sedan alla poängen på stopptid då finnen Poholajonen nätade dubbelt. Jag är lite inne på att bortalaget kan få med sig en poäng här. Bolagen verkar tro på en målsnål historia här, jag håller inte med.

Båda lagen gör mål liras till 1.80 hos bet365. 1/4 Unit

Gladbach-Werder Bremen

Chansen att Gladbach skulle sjabbla bort 3 pinnar på lördag höjdes kanske med någon procent i och med att man hade lite oflyt med vädret i veckan men jag ser fortfarande chanserna som väldigt små.

Förra helgen tog Bremen emot Augsburg men skapade inte mycket. Trots att Serge Gnabry gjorde debut. Man hade beslutat sig för att försöka vara de bollförande laget i de så pass centrerande mittfältet som man befogade. Man behärskade inte alls detta. Få passningar som gick rätt för att inte tala om målchanser. Endast ett skott på mål, det var en straff som jänkarn Johannesson förvaltade väl. Men Augsburg vände på steken och åkte hem med tre poäng. Det gör nästan lite ont att se Zlatko Junozovic i Bremen tröjan, hade denne lämnat för en stabilare klubb så hade han redan exploderat och blivit riktigt stor. Det är min teori. Han är ruskigt underskattad men han får sällan den hjälpen han behöver runt omkring. Kanske är nyförvärvet från England svaret på rätt understöd? Men jag är tveksam om det räcker i långa loppet iallafall. Defensiven är på tok för tunn, lägg därtill att man sålde iväg sin bästa back Vestergaard till just Gladbach. Laget kommer nog klara sig kvar, men det är på den nivån jag rankar bortalaget.

CL mötet mot City blev framflyttat en dag då regnet tydligen öste ned. Ingen optimal upplandning inför denna match kan tyckas men matchen är ändå satt till 18:30 på lördagen.

Borussia tog en fin skalp mot Leverkusen hemma i premiären. I omstarten så tappade laget ledning mot Freiburg och förlorade, man roterade en del inför CL. Eden Hazards yngre bror Thorgan har stått för två fina matcher hittills och i förlustmatchen senast stod ynglingen för sitt första Bundesliga mål utanför straffområdet. Jag undrar ifall det stora genombrotten kommer redan i år? Jag har tidigare ropat ut Gladbach kunskaper på hemmaplan så det skall jag bespara er med. Vi lägger upp det så här istället, Werder Bremen vinner lika många matcher borta som Gladbach förlorar hemma per år. Senaste 18 matcherna lagen emellan har hemmalaget ett snitt på 2.16 gjorda mål.

Gladbach -1 till 1.78 hos Pinnacle. 2/4 Unit

Gladbach Ö 2.5 mål till 2.20 hos Bet365. 1/4 Unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.