Speltips: Blandat från League Two och Allsvenskan

Tjena!

Då har man varit nere och grävt i de lägre divisionerna i det engelska seriesystemet också och till ikväll så finns det ett bra värde i Blackpool som är nere och harvar i League Two nuförtiden men som inlett säsongen på ett fint sätt spelmässigt och borde fått bättre utdelning än vad som varit fallet. På den allsvenska fronten har vi matcher först till helgen men Kalmar ser klart intressanta ut spelmässigt på de tidiga oddsen till över 3,00 borta mot Helsingborg.

Blackpool, för er som inte minns, är alltså det orangea laget som spelade i Premiership för bara ett par säsonger sedan (2010/11) och som på senare år har rasat genom seriesystemet med två raka degraderingar. Det innebär att man numera återfinns i fjärdedivisionen med bland annat ett annat klassiskt lag i Portsmouth. Sett till förväntningar för den här säsongen är det dock en del skillnad mellan lagen med ”Pompey” som titelfavorit på förhand och Blackpool en bra bit där bakom. Blackpool har dock inlett säsongen på ett fint sätt med två vinster och en oförtjänt förlust på de tre inledande matcherna. I Ligacupen förra veckan slog man Bolton, serietvåan och en av titelfavoriterna i League One, med 4-1 i en imponerande uppvisning. Senast fick man stryk mot Morecambe i en match där man sett till förväntade mål efter skapade målchanser borde ha vunnit, man skapade klart fler målchanser än Morecambe som bland annat fick med sig ett oförtjänt straffmål. Idag möter man Barnet på bortaplan som i grunden är ett klart sämre lag än Blackpool.

Barnet spelar en okomplicerad och rak 4-4-2-formation med fokus på direkta och korta anfall. De har en vinst, en oavgjord och en förlust så här långt, där den förlorade var mot Millwall från League One och egentligen går att säga så mycket om. Senast i helgen vann man med 2-0 mot Accrington men vinsten i sig var inte superimponerande och sett till målchanser borde Accrington fått med sig poäng. Till den här matchen saknas den viktige anfallaren Michael Gash på grund av en skada som ådrogs i helgen och det lär vara ett noterbart avbräck för ”The Bees”.

Kalmar är inne i en märklig säsong präglad av skador och blandade prestationer. I helgen tog man emot Malmö på Guldfågeln Arena och lyckades där, trots skador på flera nyckelspelare, få med sig en poäng via en riktigt fin insats. Överlag har Kalmar underpresterat den här säsongen sett till sin kapacitet men man har också haft en del oflyt sett till utdelningen med en av Allsvenskans sämsta ”conversion rates”. Till den här matchen är det, som alltid, oklart vilka som är spelklara i Kalmar men Rasmus Elm borde ha relativt goda chanser med tanke på att egentligen skulle ha varit med i helgen men stod över i sista stund då. Vad gäller Viktor Elm och Ole Söderberg är det också mer osäkert men i dagsläget men man har gått med att man siktar på spel för alla tre. Men med tanke på lagets prestation utan de här spelarna mot Malmö är det ingen akut fara om någon saknas. Emin Nouri kommer däremot definitivt att saknas till följd av avstängning. Det ska tilläggas att man har två värvningar att tillgå också i Mahmoud Eid och Henri Anier, där den sistnämnda var med i truppen och fick speltid mot Malmö.

Helsingborg skrev jag om förra veckan så behöver inte upprepa mig alltför mycket på den fronten men det är inte samma HIF som för ett par sedan som Henrik Larsson förfogar över. Det var en klart godkänd insats prestationsmässigt i helgen mot AIK, där man försvarade sig på ett bra sätt, men sett till kapacitet är man klart sämre än Kalmar och dessutom kommer man med fyra raka förluster på hemmaplan till den här matchen. Till den här matchen är Matthew Rusike borta på grund av avstängning samtidigt som målvakten Matt Pydrowski har haft problem med magsmärtor och är osäker på förhand.

Jag spelar Blackpool till 2,90 hos William Hill (finns till 2,88 hos bet365) och Kalmar till 3,00 hos Bet365, där Blackpool är mest spelvärda på förhand. Kalmar är det som vanligt en del frågetecken runt men till 3,00 är det ändå värt att spela sett till deras grundkapacitet relativt Helsingborgs.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt