Speltips: Ut med träningsmatcher, in med allvaret

Det är inte speciellt roligt att inleda tiden på 1x2 med en formsvacka, men det gäller att tro på det man gör och jobba vidare. Alla har vi toppar och dalar och vi som varit länge i den här branschen vet att det är så.

Jag tycker inte att spelen varit dåliga, men marginalerna har inte varit med mig. Det kommer de att vara snart igen, för jag tror på det jag gör och vägen är lång. Ligorna är inte långt bort från att dra igång igen, men närmast runt hörnet kommer sommarens stora fest, EM i Frankrike.

Jag har tittat igenom vad det finns för turneringsspel och tror mig ha hittat ett par intressanta alternativ. Till att börja med tittar jag till grupp B, med England, Ryssland, Slovakien och Wales.

Grupp B:

England ses som den stora favoriten i grupp B och är ett lag med stor potential. Roy Hodgson har plockat ut hela EM's yngsta trupp, men det blir nog ingen enkel resa för engelsmännen. Ett derby mot Wales i alla ära, svåraste motståndet ser jag Slovakien som. Med Jan Kozak som förbundskapten har slovakerna spelat 31 matcher; 19 vinster och endast 5 förluster är facit. Man tog sig vidare som tvåa i kvalgrupp C bakom Spanien, som man lyckades slå när man rivstartade kvalet med sex raka segrar. Man har inte förlorat sedan oktober och truppen har en stabil fysisk ryggrad som England, Ryssland och Wales alla får bita i.

Lagets stora stjärna är såklart Marek Hamsik, mittfältaren från Napoli med förmåga att både göra mål och spela fram andra. Man inleder mot ett Wales där allt kretsar kring Gareth Bale. Löser man honom, löser man Wales. Därefter står Ryssland för motståndet, ett rutinerat landslag som dock börjar komma till åren. EM's näst äldsta trupp med frågetecken för offensiven. Alan Dzagoev missar EM vilket gör Artem Dzyuba till nr 1. Bakom honom är det tunt.

Jag rankar Slovakien högre än både Ryssland, och Wales. Att de tar sig vidare från gruppen betalar bra hos NordicBet. Att Wales inte gör det, betalar bra hos Unibet.

Slovakien - Att kvalificera sig från gruppen @ 2.10 (Nordicbet)

Wales - Att kvalificera sig från gruppen - NEJ - @ 2.50 (Unibet)

Vidare tittade jag till grupp C som på pappret kanske inte ser mycket ut för världen men där inget lag egentligen skall underskattas.

Grupp C:

Tyskland ska vara den givna segraren, Nordirland ska kamma noll medan Polen och Ukraina får göra upp om andraplatsen. Där är nog allas slutsats och det kommer säkert att bli så, men inte lika lätt som många tror. Nordirland blir en tuffare nöt att knäcka än många tycks tro, laget gjorde 16 mål i kvalet, men lagets styrka ligger i defensiven. bara 8 insläppta i kvalet och sedan dess, 0 insläppta på fem träningsmatcher. Bra övning då laget kommer ligga på försvar och hoppas på mål framåt via kontingar och fasta situationer. Nordirland kommer behöva slita väldigt mycket för varje mål framåt, därför tycker jag U 2.5 mål i turneringen är ett bra spel till 2.20 hos Paddypower.

Nordirland - Antal mål i turneringen - U 2.5 @ 2.20 (Paddypower)

Vidare till den kanske tuffaste gruppen i detta EM, den med Spanien, Kroatien, Turkiet och Tjeckien.

Grupp D:

Jag har stött och blött den här gruppen och kommit fram till att Spanien vinner och Kroatien kommer tvåa. Varför?

Jo, Spanien vill återupprätta sin heder efter debaclet i Brasilien-VM. Det räcker inte att klubblagen dominerar fotbolls-europa, landslaget ska göra det igen. Kroatien besitter ett mittfält i världsklass, Rakitic, Modric kan dominera de flesta matcher och från bänken kan Halilovic vända på matchbilden. Framåt har de både Mandzukic och Kalinic och bakåt finns Srna och och Corluka. Tjeckerna vann en tuff kvalgrupp före Island, Turkiet och Holland, så kvalité finns men de ska inte kunna störa kroaterna. Turkarna gjorde endast 14 mål på tio kvalmatcher och gick till EM som bästa trea. de har fin form, endast en förlust senaste 16 matcherna. Måstematch direkt mot Kroatien, vars tunga mittfält och bättre spets framåt kommer att fälla avgörandet.

Ett kul spel är att Kroatien plockar på sig flest kort i EM. I kvalet drog man på sig 23 gula och 3 röda. Bara fem (Slovakien, Irland, Rumänien, Ukraina, Ungern) lag som är med i slutspelet drog på sig fler, men då Kroatien har en betydligt tuffare grupp, och kan ta sig längre i turneringen ser jag det som mest vettigt.

Kroatien - Topp 2 - @ 2.10 (William Hill)

Kroatien - Flest kort i turneringen @ 15 (Unibet)

Efter D kommer E där Sverige spelar tillsammans med Irland, Belgien och Italien.

Grupp E

En mycket tuff grupp för Sverige tycker jag. Irland imponerade på mig i sin kvalgrupp där man bland annat plockade fyra poäng i mötena med världsmästarna Tyskland. Jag tycker personligen att Sveriges trupp lämnar mycket att önska, tar man bort Zlatan är det ganska tunt. Vem ska leverera poäng? Irland är starka defensivt, släppte bara in sju mål i kvalet mot lag som Tyskland, Polen och Skottland. Italien kör som vanligt säkerheten främst och stänger matcher på ett imponerande sätt, och Belgien..vad ska man säga om Belgien? Träningsmatcherna inför har sett sådär ut men en av EM's bredaste trupper kommer ge Sverige huvudvärk. Inte minst offensivt där det kryllar av världsstjärnor. En sådan är Eden Hazard som haft en motig säsong i Chelsea, men som hittade formen mot slutet och lär göra ett kanon slutspel i Frankrike. Har klasspelare runt sig så han kommer inte tvingas kämpa mot extra bevakning, som Zlatan. Därför ser jag följande H2H-spel som givet:

H2H - Flest poäng i gruppspelet - Hazard vs Zlatan @ 2.85 (Nordicbet)

Slutligen har vi grupp F med Portugal, Österrike, Island och Ungern.

Grupp F

Inte den gruppen som sålt flest biljetter till sina matcher. Portugal är klar favorit och Österrike tippar de flesta som tvåa, i kamp med Island. Ungern, förr en stormakt men som nu gör sin första stora turnering på 30 år, kommer att få det tufft. En 37-årig Zoltan Gera är med i truppen, det säger en del.

Ungern - Att kvalificera sig från gruppen - NEJ - @ 1.61 (Paddypower)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.