Speltips: NHL: I natt spelar jag Kings och Maple Leafs

Årets grundserie i NHL är verkligen inne på upplösningen. Åtta av de 24 lagen är nu helt avhängda från playoffen och har inte ens en teoretisk chans att nå slutspel. De sex lagen Washington, Dallas, St Louis, Chicago, Los Angeles och Anaheim har sin biljett till playoff helt klar, och spelar nu för bästa möjliga seedning. I praktiken lär även Florida, Tampa Bay, New Yoek Rangers, San Jose och Nashville vara helt klara. Alltså har vi fem platser kvar som är mer eller mindre öppna. I öst slåss man om de två sista direktplatserna i varje division, samt de två wildcarden. Lagen som slåss om dessa fyra platser är i mina ögon följande: Boston, Detroit, Pittsburgh, NY Islanders och Philadelphia. Jag tror att Boston och Pittsburgh tar slutspelsplatserna, och NY Islanders och Philadelphia kommer ta wildcarden. Detroit kommer missa slutspel för första gången sedan 1990.

I väst då? Här tror jag det bara handlar om en wildcardplats. Nashville och Chicago kan möjligen få en uppgörelse om vilka som ska gå på direktplats och vilka som ska gå på wildcard, men bägge lär vara klara. Därmed är det egentligen bara en wildcardplats kvar att kriga om, då direktplatserna i Pacific är helt klara. Minnesota har klart bäst chanser att ta slutspelsplatsen mes 85 poäng, men Colorado har 80 poäng och en mindre spelad, så det är inte helt avgjort än. Arizona på 75 poäng har en teoretisk chans, men jag har trots en tre segrar lång streak räknat ut dem redan.

Jag avslutar med två matchrekar för natten.

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

Ett Tampa som har allt att vinna på att plocka poäng då man har två poäng upp till divisionsledande Florida, och tre poäng ner till jagande Boston. Tampa lär vilja få bästa möjliga seedning, och möter nu ett Toronto som är klart sist i divisionen och har tagit minst poäng i hela ligan denna säsong. Redan avgjort? Knappast. Toronto verkar ha skakat av sig apan på ryggen när det inte finns något att spela för längre, och är nu i fin form. Man har vunnit fem av de sju senaste, och för två veckor senare slog man just Lightning övertygande på hemmaplan. På bortaplan är man så klart inte på något sätt favoriter, och Tampa är ett av ligans tuffaste motstånd med en klassmålvakt i Ben Bishop. Men 4.75 från bet365 räcker i det här läget för spel på Toronto i ordinarie. Make Beliefs!

San Jose Sharks - Los Angeles Kings

I Pacific får vi ett kalifornienderby om poängen i toppen. Kings har 95 poäng och divisionsledning, Sharks ligger trea på 88 poäng. Mellan sig har de det tredje Kalifornien-laget Anaheim som har 92 poäng men en match mer spelad. Hemmalaget San Jose har en bra säsong genomförd, framför allt tack vare att man fått igång offensiv och power play ordentligt. Centerveteranen Joe Thornton har varit mästerlig i att styra spelet, och Joe Pavelski gör 35+ mål för tredje raka säsongen. Han har varit ett decennium i klubben, men verkar bara bli bättre och bättre. Dock ska sägas att Sharks verkar ha lutat sig tillbaka nu när slutspelsplatsen mer eller mindre är säkrad. Tre raka förluster, och det har ärligt talat varit en smula svajigt hela mars. Nu får man besök av ligans tätande defensiv i Kings, men även de har darrat en hel del senaste veckorna. Senast slog man förvisso Edmonton, men det handlade mest om att man spottade in mål då det läckte rejält även bakåt. Innan dess var det tre raka förluster mot Nashville, Minnesota och Winnipeg borta. Jag tycker att det är rätt svårtippat, men Guts säger 2.75 på Los Angeles trevägs, och ett så högt odds på ett av ligans tre bästa lag över säsongen bör räcka mot ett Sharks som mest verkar vilja vila middag innan slutspelet börjar.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt