Speltips: NHL: Ovechkin vs Crosby

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins

NHLs mäktigaste lagmaskin Washington Capitals tar emot Metropolitan-grannarna Pittsburgh Penguins. Denna generations två mest hypade spelare, Alexander Ovechkin och Sydney Crosby, ställs mot varandra. Poängmässigt är det ett jämnt lopp där Ovechkin i första hand gör mål medan Crosby spelar fram till sina. Men hockey handlar om att göra fler mål på motståndarna än vad man själv släpper in. Och Washington har inte bara världens bäste målskytt, utan också världens just nu kanske främste målvakt (sorry Henke!) i Braden Holtby. På det har man också Evgeny Kuznetsov och Nicklas Bäckström. Hur mycket jag än gillar framför allt Evgeni Malkin väger han och Sydney Crosby inte upp Caps tyngd. Washington är världens just nu bästa klubblag, och får man över 2.0 gånger pengarna hemma i ordinarie på dem bör det spelas, trots att vi ska väga in att Pittsburgh verkligen är med och slåss om den tredje och sista slutspelsplatsen i divisionen bakom Washington och Rangers som lär vara helt klara.

Minnesota Wild - Colorado Avalanche

Även vår andra match är ett divisionsderby. Minnesota har en match mindre spelad än Colorado, men det är långt upp till slutspel. Bägge lagen lär i första hand få sikta på att ta så många poäng det bara går och be en bön om att det kanske räcker till ett wildcard, även om det ser mörkt ut. Hemmaplansfördel till Minnesota, som dessutom är ett klart tätare lag än Avalanche. Lagen har två tidigare möten i december denna säsong, och har vunnit en vardera på sina hemmaisar. Minnesota dock klart mer övertygande.

Colorado har en skaplig bredd på anfallet med fem spelare som är över 40 poäng på drygt 60 matcher, däribland svenskarna Gabriel Landeskog och Carl Söderberg. Veteranen Jarome Iginla får skapligt med istid, och står för viktig rutin, samtidigt som han faktiskt ligger trea i den interna skytteligan. Laget blandar insatserna rejält, men har i allmänhet svårt att toppa formen när man får riktigt motstånd.

Minnesota saknar en riktig spets framåt i anfallet. Thomas Vanek, Mikko Koivu och Zach Parise är förvisso bra NHL-spelare, men det är inget man skrämmer en backlinje med. Devan Dubnyk i mål har varit helt okej, men känns som att han tappat under säsongen.

Minnesota började säsongen riktigt bra, men, efter nyår är det inte mycket som stämt. Samtidigt hittar maan rätt ibland, så sent som för en dryg vecka sedan krossades Chicago på hemmaisen i Minnesota, och man har faktiskt fem segrar på de åtta senaste, alla i ordinarie tid.

Minnesota är klara favoriter här, men då en Coloradoseger ger ett par decimaler över 3 i odds tycker jag det är det bättre alternativet för spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt