Speltips: NHL: I natt handlar det om Crosby mot Lundqvist

Måhända något övermodig av nattens fina resultat (2/3 och plus 4.3 units) kör jag ännu en trea singlar i nattens spel. Med andra ord samtliga matcher som spelas. I alla tre matcherna är hemmalaget favoriter enligt bolagen, och det är ingen jättespridning på oddsen. Det lönar sig dock att jämföra lite då det ändå skiljer sig några tiondelar. Nåväl, vi tar dem en och en.

Detroit Red Wings tar emot Ottawa Senators i ett Atlantic Division-derby. Laget från Motor City ligger trea på 62 poäng, och Ottawa sexa på 56. Inga enorma skillnader där. Hemmalaget är tightare både framåt och bakåt, medan Ottawa toppar både gjorda och insläppta i divisionen. Faktum är att Senators faktiskt är det mest läckande laget i hela ligan just nu, så de räddas av ett bra anfall med den offensive backkaptenen Erik Karlsson som en mycket viktig kugge. Karlsson har gjort fantastiska 59 poäng på 54 matcher, och ligger trea i NHLs poängliga, femton poäng före näst bästa back. Trots luckor bakåt är Craig Anderson helt ohotad i mål. I perioder har man gått riktigt bra, och det blir ofta målrika matcher. Man har nu 11-2 i målskillnad på de två senaste, men det var hemmamatcher mot lag som inte tillhör den absoluta toppen. Man har tämligen nyligen också fått stryk av lag som Buffalo och Edmonton. Henrik Zetterbergs Detroit kommer även de med två segrar, men mot tuffa Florida och Islanders. Oddsen för hemmaseger pendlar mellan 1.9 och 2.09, och når man minst 2.0 tycker jag det absolut är spelbart på Detroit, trots Ottawas offensiv. Kan också reka att spela över 2.5 på Detroit för 1.65 eller mer. I de sju senaste matcherna har laget bara gjort färre än tre mål en gång.

Nåväl, nästa match är Pittsburgh Penguins mot New York Rangers, och kan bli en riktig sevärdhet i mötet mellan den dynamiska duon Sidney Crosby och Evgeni Malkin på ena sidan och Henke Lundqvist på den andra. Malkin var dock borta mot Anaheim härom dagen, och det finns en risk att han står över även i natt. Senast verkade inte Crosby märkbart påverkad av sin kamrats frånvaro utan dammade in två mål och två assist. Ligans golden boy är i en hysterisk form just nu och har 11 raka poängmatcher. Bara på de fyra februarimatcherna har han gjort 7 mål och 5 assist. Precis som i första matchen för natten är detta ett divisionsderby, denna gång i Metropolitan. Rangers är tvåa på 65 poäng, och Pittsburgh fyra på 61. Penguins är ett erkänt bra hemmalag, medan Rangers som i ännu högre grad gillar att spela på hemmaisen i Madison Square Garden inte alls haft samma flow när de gästar. Trots att lagen spelar i samma division har man faktiskt inte mötts någon gång i år, men när det nu är dags tycker jag att de 2.39 jag hittat på Penguins är tilltalande. Det här kommer att handla om just Crosby mot Lundqvist, och om svensken kan stoppa världens just nu bäste anfallare.

Nattens sista match är ökenlaget Arizona Coyotes mot Vancouver Canucks, och... just det, ett divisionsderby. Lagen har samma poäng i Pacific Division, och krigar i mitten av denna. Även om Arizona nu leder i kraft av en match mindre spelad har de en sämre streak med fyra raka förluster. Då ska dock sägas att man haft riktigt tufft motstånd mot både Loas Angeles och Chicago, och nu senast Anaheim borta. Året började bra, men sen har det varit svårare. Svenskbacken Oliver Ekman-Larsson är viktig för lagets stabilitet, och rookien Max Domi har imponerat. Det finns stora frågetecken i målproduktionen, och även om veteranen Shane Doan tjugo säsonger in i karriären är lika stabil som någonsin tidigare saknas en riktig spets framåt. Bröderna Sedins Vancouver har å andra sidan inte heller imponerat de senaste veckorna, och har förlorat mot klart sämre motstånd än Arizona. Bröderna Sedin toppar föga förvånande den interna poängligan, men där bakom ser det tunt ut. Målvakten Jacob Markström utmanar Ryan Miller om platsen som förstemålvakt, och har klart bättre snitt. Det finns i minga ögon ingen given vinnare i den här uppgörelsen, men när jag får 2.45 på Arizona hemma fäller det avgörandet.

På alla tre matcherna har jag hittat bästa oddsen för mina bets på Betsson, och lägger två units vardera på hemmaseger i alla tre som singlar.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.