Speltips: Third times a charm?

Gårdagen kan väl sumeras som dålig, men att det kunde varit värre. Marti var oduglig, och Halys spelade bort ett par units till. Janowicz borde verkligen vunnit, men förlorade istället i raka set. Han ledde med 5-3 i första set vartpå han förlorade 4 raka games och sedan tappade huvudet. Den sista polacken, med det omöjliga namnet, räddade sedan dagen med en 2-1-seger mot Lacko till fina 2.51. Den kändes dock som om vi var värda.

Idag tänker jag återigen gå emot Halys. Halys har varit ruskigt dålig hela veckan men dennes motståndare har lyckats med bedriften att vara ännu sämre. Idag möter han en spelare på uppgång och med riktigt bra spel i kroppen.

Michnev - Halys (1) @ 3.0
Turnering: Challenger Wroclaw

Bookie: Pinnacle Sports
Värdering: 4/10

Michnev är alltså killen som förhoppningsvis nu ska ta tillbaka det vi förlorat tidigare under veckan genom att gå emot Halys. En sak är bombsäker, Michnev är den bästa spelaren Halys mött hittills. Marti och Dembek som han tidigare mött är rakt av ganska dåliga, och i synnerhet när de underpresterar.

Michnev är på rejäl uppgång just nu och det här ska bara bli en tuff uppgift för Halys, även om Fransmannen spelar hyffsat bra. Michnev var en av de stora klättrarna på rankinglistan förra året, mycket för att denne vann hela 32 matcher indoor och endast förlorade 6, däribland vanns också 3 titlar. Vidare så vann han också 3 titlar på gruset och spelade ytterligare ett par finaler. Michnev är en av de solklart bästa på ITF-touren och testar nu i år alltså lyckan på Challengern. Han har inlett den här veckan strålande med 2-0-segrar över Arnaboldi och Setkic, som bägge är spelare i närheten av Halys nivå, om än i lite sämre form.

Halys behöver vi inte rabbla om speciellt mycket, då vi gjort det tillräckligt denna veckan. Fransmannen är bra, men jag vädrade en underprestation den här veckan med tanke på finalen i Söndags. Min analys där var rätt, då Halys varit värdelös. Tyvärr har, som ovan nämnt, hans motståndare varit på en oacceptabelt låg nivå vilket gjort att han tagit sig vidare relativt problemfritt ändå. Michnev är BETYDLIGT bättre än Halys tidigare två motståndare och fortsätter Halys spela lika svagt även här, då har Michnev en jättechans.

Jag väljer dock att hålla insatsen relativt lågt av två anledningar. Börjar Halys spela bra igen, då ska han vara favorit, ganska stor sådan dessutom. Sedan är Michnev en supertiltare också. Han spelar allt som oftast bra, men de dagar han vaknat på fel sida så kan man efter en poäng se att han inte kommer vinna många bollar. När Michnev väl förlorade förra året, och hittills i år, så har det varit totala prakttorskar i många fall.

Michnev, norpa tillbaka de där stålarna som en sliten Halys snott från oss den här veckan!

Murray - Pouille Under 20.0 games @ 1.78
Turnering: ATP Dubai

Bookie: Pinnacle Sports
Värdering: 5/10

Vad har jag här gett mig in på...
ATP-tennis är något jag sällan berör, och i synnerhet verkligen aldrig när turneringarna gått så långt som till semifinal. Då brukar värdena vara obefintliga, helt enkelt. Den här matchen kan jag dock inte blunda för, av ett par olika anledningar.

Murray har inte på något vis varit bländande i år. Han har inte samma flyt som under 2016 och gjorde som bekant en usel Grand Slam i Australien där doldisen Micha Zverev slog ut honom tidigt. Dessförinnan hade han förlorat finalen i Doha mot Djokovic. Jag tror dock de där nederlagen bara sporrar Murray att vinna den här turneringen än mer, och nu är läget sannerligen osannolikt bra, för Andy. Kvar i turneringen är Pouille, Verdasco och Haase. Tre spelare som Murray kan slå med förbundna ögon om han är riktigt het.

Murray fick dock verkligen slita hårt igår, mot Tysken Kholschreiber. Han räddade SJU matchbolla och vann andra set med 20-18 i tiebreak, innan han tog sista med 6-1. Murray är dock en evighetsmaskin och han påverkas inte alls lika hårt som andra spelare efter en sådan lång match. Murray är världsetta och måste sätta ner foten nu. Tar han inte titeln här i Dubai när det återstående i turneringen är så svaga som de är, så är han riktigt illa ute för resterande del av året. Han behöver den här för självfötroendet.

Pouille inledde året katastrofalt, men har repat mod senaste två veckorna. Final förra veckan i Marseille var en fin skalp, även om det där blev förlust mot Tsonga! Här i Dubai är han nu i semifinal, men den semifinalplatsen ser sannerligen bättre ut än den egentligen är. Han har på vägen möt Pavlasek (0 vinster i år), Copil (challenger-spelare) och Donskoy (kval-spelare). En lättare lottning går inte ens få om man får handplocka spelare i ett ATP-event av den här digniteten.
Vidare så var det inte bara Murray som fick spela en maratonmatch igår. Pouille spelade 3 set och vann i sista sets tiebreak mot Donskoy efter timmar på banan. Han är sannerligen en spelare som påverkas mer av den typen av matcher än Murray, som tycks kunna springa i all evighet.

Sist, men absolut inte minst, så går det inte bortse från dessa bägges inbördes möten. De har mött varandra tre gånger tidigare, där alla tre matcher spelades förra året. Och här, här kan vi snacka envägstrafik.

Murray vann alla deras tre möten förra året med 6-2 6-1, 6-3 6-1 & 6-3 6-0. Med andra ord en TOTAL överlägsenhet i samtliga fall. Pouille har spelat extret mycket tennis senaste två veckorna, har haft galet lätt lottning hittills i turneringen men fick ändå kämpa som ett djur i förra omgången och har dessutom miserabel inbördesstatistik mot världsettan.
Jag gillar inte att spela på ATP-touren, jag gillar inte att spela alls såhär djupt in i turneringar och avskyr underspel, men här talar saker och ting så otroligt tydligt i en och samma riktning att det int går att blunda för spelvärdet på underspelet.

/Adam Perleroth
@baselinebetting
@baselinelive






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.