Speltips: Leksand-Västervik - Botten mot toppen!

Leksand 26/9

Försnack

Vi har en matchup där det förväntas vara toppen mot botten som möts då vi senare summerar säsongen. Ett Leksand som förväntas hamna i toppen med bland annat Modo och AIK mot ett Västervik som mer eller mindre har bytt ut hela laget och anses även i år gå mot en tuff säsong.

Leksands IF

Leksands IF har tänkt om lite inför i år. Tidigare har de nästan varit viktigare att spänna musklerna med att värva spelare med namn som levt på gamla meriter med en karriärskurva som oftas dalat, än att satsa på spelare som har hungern att sträva framåt. Nu i år har man snarare valt att behålla fokuset i Hockeyallsvenskan istället för att blicka allt för mycket uppåt eller utomlands. Dock lär det garanterat komma in mer spets någon gång under säsongen via artistkontrakt.

Man har tagit in två rejäla målskyttar vid namn Tor Immo från Troja/Ljungby samt Thomas Valkvae-Olsen från Södertälje som båda befann sig i toppen av fjolårets skytteliga där den förstnämnde tog hem allt med 27 gjorda mål. Utöver det anslöt även David Rundqvist (Troja/Ljungby) som verkligen fick ett lyft ifjol efter att lämnat Modo året innan med en mildsagt ojämn prestation. Utöver att man har värvat toppar från Hockeyallsvenskan så har stabila nyförvärv som bland annat Mattias Karlsson (Karlskrona), Daniel Gunnarsson (Karlskrona) samt Linus Persson (Färjestad) med alla SHL-spel i ryggen från ifjol.

Starten av årets upplaga är inget som skrämt någon nå märkvärdigt än så länge. 2-1 hemma mot Tingsryd i premiären efter en skapligt tight match som sen följdes upp med att förlora i förlängningen borta mot Karlskoga. En match man inte alls va på tårna från start där värmlänningarna ledde med 2-0 efter två minuter som fick Leif Carlsson att ta time out!

Västervik IK

Efter fjolårets kvalspel har det rensats en hel del i Västervik. Sjutton nya ansikten in i truppen varav många oprövade kort. Men man har ändå startat säsongen överraskande positivt, än fast resultaten inte har gått med dem. I premiären föll man borta mot Almtuna med 4-1, men det var en betydligt jämnare match och det var faktiskt så att Västervik va det bättre laget matchen igenom. Även senast mot AIK hade man ett jäkla kör i laget. Hade man varit betydligt effektivare då med hade man vunnit matchen för av det jag såg va man klart bättre. Frågan är om tränaren Mattias Karlin kan återigen göra stora ting med Västervik som senaste sejoren då han gjorde guld av sand. Återstår att se men det är många tongivande tapp och gäller att allt klaffar. För än så länge är de fortfarande ett bottenlag i mina ögon.

Startuppställning

Västervik kommer till start med samma manskap som senast. Jonathan Rodensjö va tillbaka senast efter sjukdom och klev in då som extra forward. Annars saknas bara Niklas Follin på grund av skada.

Slutsats och Speltips

Här tar jag vara på Västerviks start på säsongen. Jag tycker bolagen stirrar sig blind på resultaten istället för vad man presterat på isen. För hittills har man gjort 2 mål på 72 skott och det är under all kritik. Men det hade kunnat sett betydligt värre ut! För åtminstone skapas det mänger av chanser och det är bara det lilla sista som saknas. Nu är det här statistik mot seriefavoriten samt ännu ett stabilt topplag (slutade fyra ifjol) så är inga pissgäng de har mött. Lägg därtill att Hockeyallsvenskan (som all annan ishockey) är väldigt jämn och det skiljer sällan överdrivet mycket på botten och toppen där alla lag kan slå alla. Det är större skillnad i exempelvis fotboll.

Leksand har även en förmåga att ta på sig en hel del utvisningar. Det bevisade man sist mot Karlskoga men även ifjol då man va ett av de mest utvisade lagen. Kan straffa sig då Västervik normalt sätt brukar besitta ett helt okej power play (förutom ifjol). Leksand har slarvat en del i början med och här erbjuds vi en 1.5 mållina på bortalaget som jag inte alls ser som någon omöjlighet att spräcka. Ifjol gjorde man tre mål på bortaplan men förlorade ändå med 5-3. Tror det ska till en hel del att de ska gå och skrällvinna men peta in två puckar ska som sagt inte alls vara någon omöjlighet. Dags att börja sätta chanserna man skapar också, och ja jag tror de gör det den här gången!

Västervik Ö1.5 mål @ 1.85 - Coolbet (1.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt