Speltips: Årets sista Thursday Night Football - Indianapolis Colts-Denver Broncos

Dags för årets sista Thursday Night Football och det är inte direkt någon monstermatch vi bjuds på när Indianapolis Colts (3-10) och Denver Broncos (4-9) möts. Men vi ska ju kicka igång vecka 15 med någonting och då får man ta det som ges. Tycker mig trots matchens ringa betydelse ha hittat en bra vinkel och ett par spel som jag gillar här.

Broncos -0.5 Första Halvlek @1.925 hos Pinnacle med 6u

Broncos -2.5 @1.86 hos B365 med 8u

Över 5.5 Sacks i matchen @2.0 hos B365 med 4u

Väljer att gå med Broncos här trots deras något skrala säsong. Efter att ha inlett säsongen väldigt fint med tre vinster på de fyra första matcherna så imploderade Broncos totalt och hade fram till och med vinsten i söndags mot Jets (23-0) 8 rakar förluster! Ett lag som var i Super Bowl så sent som för två säsonger sedan och förlitat sig på en ramstark defensiv har verkligen tappat identiteten i år och haft problem mer eller mindre rakt igenom hela laget. Största problemen har absolut legat i QB-positionen. Efter att Peyton Manning la skorna på hyllan i samband med laget Super Bowl-vinst har man inte riktigt kunnat ersätta hans excellens (som kanske inte var så mycket excellens just under den sista säsongen). I år har man testat med Trevor Siemian till Brock Osweiler, till Paxton Lynch och till slut tillbaka till Siemian igen. Absolut inte en optimal situation för Broncos och frågan är om inte prio 1 är en ny QB under offseason. Dock är inte QB-situationen det enda som strulat i år, den offensiva linjen har haft det väldigt tufft och på grund av det har Broncos springspel och haltat betänkligt. Lägg därtill att en svag offensiv linje leder till en pressad QB och receptet för en svag offensiv är som upplagt. I samma stund som offensiven haft väldiga problem har faktiskt också defensiven inte sett så dominant ut som den gjort de senaste åren. Man har haft några riktigt okaraktäristiska insatser där man bland annat släppte till 51 respektive 41 poäng två veckor på raken mot Eagles och Patriots. Visst att en haltande offensiv leder till att defensiven får vara ute på planen mer men det har knappast varit en ”no fly zone” i Denver denna säsong, åtminstone inte fram till i söndags då man nollade Jets på hemmaplan i första vinsten sen vecka 4.

Kan ju tyckas konstigt att lita på Broncos då i en sån här situation när man varit under isen så pass länge och säsongen på alla sätt är körd, det finns dock en vinkel som man måste ta till sig i just denna matchup.

Colts får nog anses vara ett av de lag som är absolut sämst i årets upplaga av NFL. Man har problem på båda sidorna av bollen och har dragits med skador genom hela året. Största skadan av alla har utan tvekan varit den på ordinarie-QBn Andrew Luck som inte spela en enda snap i år och om (när) han är frisk förmodligen rankas bland topp 10 i ligan på sin position. Även defensiven har lidit stora förluster och ser man till Colts säsong som helhet så är den förmodligen så pass bra/dålig man kunde förväntat sig. Tycker ändå att QB Brisset gjort det helt okej med tanke på att han kom in i laget två veckor innan säsongen började och helt plötsligt skulle lära sig en helt ny spelbok. Nu har det dock varit skralt de senaste veckorna och Colts har tagit stryk i 7 av de 8 senaste fighterna där den enda segern kom mot Texans på bortaplan (14-20) i vecka 9. Inget direkt nytt att rapportera om laget i övrigt, man har förstås inga slutspelschanser och spelar väl inte mer än för äran i stort sett. Det man ska ha med sig inför den här matchen gällande Colts är att man gick en brutal fight i söndags borta mot Bills. För er som inte såg matchen så utspelade den sig i totalt snökaos och framåt andra halvlek pulsade spelarna i en halvmeter snö. Passningsspelen var få och den offensiva produktion som väl skedde var väldigt skral. Till slut torskade man denna match i slutet på övertid då en tröttkörd defensiv fick se Leshean McCoy springa in en TD. Det jag vill komma till kring denna förlust är att den tog något oerhört på krafterna hos Colts spelare. Det har gått att läsa uttalanden från spelare och coacher som efteråt beskrivit matchen som en av de tuffaste någonsin fysiskt sett. RB Frank Gore sprang bollen mer än 30 gånger vilket är otroligt mycket med tanke på att han är veteran i ligan. Att då endast få 3 dagars vila och sen hoppa upp på hästen igen är inte optimalt någonstans.

Finns väldigt tydliga stats i NFL där lag som spelat övertidsmatch på söndag och sedan spelar direkt igen på torsdagen har väldigt svårt att ladda om generellt sett, det blir ofta förlust. Att nu lägga på att Colts spelade i horribla förhållanden och på så vis lär vara än mer utpumpade tror jag kan spä på den tesen. Broncos är inte i någon mening bra och är inte ett lag man kan lita på i det långa loppet, jag ger dem dock goda chanser att vinna här. Mot Jets senast spelade man en offensiv som helt och hållet gick ut på att göra så få misstag som möjligt och det var sällan QB Siemian försökte sig på någonting spektakulärt. Defensivt sett så steppade man för första gången på länge upp på allvar och mycket av snacket efteråt har gått kring att man (Broncos defensiv) var tvungna att visa någon sorts stolthet, vilket man gjorde. Broncos har en katastrofal bortarad och har inte vunnit borta på 8 matcher (senaste vinsten var borta mot Chiefs förra säsongen), man har inte heller varit särskilt lyckosamma borta mot Colts. Känner dock att många faktorer talar för Broncos här ändå. Till att börja med är Colts ett sämre lag än Broncos, offensivt sett är nog lagen likvärdiga men den stora skillnaden ligger i att Broncos kan spela bättre defense än Colts. Lägg då på faktorn att Colts bör vara rejält slitna när man kommer in till den här matchen och får man problem med att flytta bollen tidigt mot Broncos försvar och på så vis hamnar i underläge har jag väldigt svårt att se dem anamma tillräckligt med krafter för att vända på steken. Broncos lär spela lika konservativt som senast och minimera riskerna, Colts har ingen jättedefensiv och man bör klara sig från att ge bort bollen i onödan från Broncos sida. Kan man bara flytta på bollen hyfsat och sätta några scores på tavlan hyggligt tidigt tror jag man är tillräckligt starka i defensiven för att kunna vinna.

Ingen jättematch detta men håller ändå Broncos som det något bättre laget samt att många faktorer pekar på att Colts ska ha svårt att ladda om 100% till denna fighten. Räknar inte med särskilt mycket poäng, Colts har inte gjort mer än 17 poäng en gång de senaste fyra matcherna och Broncos i sin tur gjorde över 20 för första gången på fyra matcher nu senast. Tror Broncos defensiv blir den avgörande faktorn i en match som blir poängsnål men slutar med klar seger för Broncos.

Rörande spelet på Över 5.5 sacks går det att säga att båda lagen har rejält skakiga offensiva linjer. Colts Brisset är den mest sackade QBn i ligan och Denver kommer ändå med en hyfsad pass-rush, räknar utan tvekan med att Brisset kan bli sackad 3-4 gånger idag. Broncos i sin tur släpper också till en hel del sacks, dock inte lika många som Colts. Colts har väl ingen skrämmande pass-rush men med tanke på Broncos offensiva linje och att Siemian vill dra ned på risktagandet = han lär inte dra iväg onödiga passningar, så tror jag man kan komma åt honom åtminstone 1-2 gånger idag. Sammantaget ser jag chanserna som relativt goda att vi får se över 5.5 sacks här mycket på grund av de skakiga offensiva linjerna.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.