Speltips: MNF: Washington Redskins-Philadelphia Eagles

Lite blandad kompott under söndagens matcher, kändes för första gången på ett tag som det var en relativt ”normal” vecka utan jätteskrällar även om faktumet att 3 lag blev nollade (Broncos, Colts och Cardinals) såklart inte hör till vanligheterna.

En riktigt fin Monday Night Football väntar inatt mellan Redksins (3-2) och Eagles (5-1). En klassisk divisionsmatch i NFC East mellan två bra lag.

Eagles är förnärvarande favoriter med linan på -4.5 och Ö/U ligger på 49 poäng. I senaste mötet under vecka 1 vann Eagles med 30-17 i Washington.

Väljer att ta ett spel i denna matchen och det är Redskins Ö21.5 poäng hos Betser @1.90 med 8u.

Två lag som känner varandra väl och lite av ett hatmöte kan man väl säga. Efter Cowboys vinst igår är denna match av yttersta vikt, inte minst för Redskins då man måste hålla Cowboys bakom sig samtidigt som man vill krympa avståndet till Eagles.

Eagles har imponerat på många i år, inklusive mig. Fem vinster och endast en förlust mot skickliga Chiefs är riktigt bra och andreårs-QBn Carson Wentz har verkligen steppat upp och spelat bra. Man har en versatil offensiv med framför allt väldigt fina recievers. I defensiven har man framför allt en defensiv front som är riktigt bra som leder ligan i antal yards tillåtna på marken per match. I secondary är man något mer sårbara och i de matcher den defensiva linan inte lyckats steppa upp och störa motståndarnas QB har man haft de lite tufft mot just passningsspelet. Men det är överlag en bra defensiv enhet Eagles sitter inne på.

Redskins i sin tur har väl ungefär gjort vad man förväntat sig av dem. Förlust i premiären mot Eagles och senare mot starka Chiefs (en match man lika gärna kunnat vinna) men däremellan tre stycken segrar där främst bortasegern mot Rams imponerar. Hade lite småproblem med att städa av 49ers hemma förra veckan men lyckades till slut vinna vilket säkert var bra för självförtroendet. Har utan tvekan ett lag för att nå slutspel och en offensiv som trots att man tappat en del tunga namn på reviever-positionerna faktiskt spelat bra offensiv fotboll i år. Jag tycker QB Kirk Cousins steppat upp en nivå till och spelat bra han också precis som Wentz i Eagles. Defensiven är en helt okej enhet som är något starkare mot springspelet än passningsspelet. Kanske inte ett defense som vinner matcher åt dig på egen hand men som ändå är okej. En av de absoluta styrkorna i Redskins lag är deras offensiva linje som gör ett ypperligt jobb i att skydda Cousins samt öppna upp hål för springspelet.

I denna matchen kommer nyckeln ligga mellan de två linjerna. Redskins offensiva linje mot Eagles defensiva linje. Kan Redskins offensiva linje hålla Cousins tillräckligt ”ren” i fickan och på så vis göra så att Cousins får kasta ostört, eller kommer Eagles defensiva linje komma igenom och på så vis sacka Cousins och framtvinga turnovers? I matchen tidigare i år under vecka 1 hände det sistnämnda då Eagles defensiv kom iväg med 4 sacks, 2 forced fumbles och en interception, ett par av dessa i fjärde quartern när det behövdes som mest. Svårt att sia om exakt hur det kommer se ut här, värt att nämnas är att Redskins endast släppt till 4 sacks till totalt sen matchen mot Eagles senast. Med andra ord en sack per match under fyra matcher. Eagles defensiva front har varit stark mot springspelet även efter första matchen mot Redskins men man har inte haft lika mycket sacks sen dess (2 per match). Min känsla här är någonstans att Redskins kommer kunna hantera Eagles defensiva enhet okej ändå. Man kommer ha det svårt med att få igång springspelet, till att börja med är det inte briljant normalt sett men när man nu också möter en så stark defensiv enhet som Eagles så tror jag det kan bli riktigt svårt att få igång något sorts springspel. Tror dock man kommer lyckas med att skydda Cousins okej och då kan han verkligen plocka isär Eagles secondary som många QBs gjort förut hittills i år. Noterbart med Eagles defensiv är att man släppt till 27,24,24 och 23 poäng mot respektive Chiefs, Giants, Chargers och Panthers i tre av dessa matcher har man släppt till mer än 300 yards passing. Cousins är bra när han får tid på sig men blir han pressad har han en förmåga att hanterbara bollen lite ”riskfyllt” och ta sacks som leder till fumbles. Ger nog Eagles en viss edge i denna match ändå, tycker man är lite bättre i defensiven än vad Redskins är inte minst när Redskins saknar sin stjärn-cornerback i Josh Norman. Ser dock att Redskins utan tvekan kan hänga på väl och länge här, dessa divisionsmöten tenderar till att bli väldigt jämna och mötet sist stod 17-17 med 2 minuter kvar då Eagles gjorde ett Field Goal och sen sackade Cousins på driven efter och tvingade fram en fumble som man gjorde touchdown på. Ser framför mig en match med mycket poäng där båda lagen kommer kunna flytta bollen främst genom luften och överspelet på 49 lockar helt klart, beroende på hur den linan skiftar under dagen kanske det blir att jag tar överspelet också. Men nu nöjer jag mig med att ta Redskins Ö21.5. En lina Eagles släppt till 4 av 6 gånger i år mot sämre offensiver än Redskins och samtidigt en lina Redskins täckt 3 av 5 gånger i år. Brukar vara målrika och jämna matcher mellan dessa två lag och gör det ena laget poäng brukar det andra haka på. Tror Redskins lyckas med att skydda Cousins inatt och över 21.5 sitter. Håll utkik efter eventuellt överspel på totalen också, beroende på hur linan skiftar under dagen som kommer.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.