Speltips: ATL Hawks @ LA Lakers - - Offensiven lider

Atlanta Hawks (3-9) @ Los Angeles Lakers (6-6)

Atlanta Hawks

Trae Young, Kent Bazemore, Taurean Prince, Omari Spellman, Alex Len

Young styr anfallet

Hawks skjuter mediokert i inledningen av säsongen, man låter rookien Trae Young ta de mesta av skotten och det har inte gett resultat än. Han leder dock Hawks i poängligan med 18.4 poäng/match på 42% från golvet, 26% från tre. Alltså inte bra. Det han är bäst på är att ta sig till frikastlinjen och sätta dessa dock är det bara lite mindre än 5 gånger per match. Detta är alltså Hawks bästa spelare när det gäller poäng skörden. Andra som man kan notera som varit skapliga är Taurean Prince och Kent Bazemore. Prince startade säsongen strålande men har på senare tid gått ner sig, detta beror på skador för det mesta. Bazemore är en bra rollspelare som håller sig jämn och gör mellan 11-14 poäng per match. Dessa tre är de som är farliga framåt för Hawks. Laget har haft 4-2 i över/under kategorin när man är på bortaplan men det är Lakers som kommer styra matchen och även om Lakers spelar horribel defensiv, vilket Hawks också gör för den delen, tror jag inte någon av lagen kommer spela på topp i denna matchup offensivt.

Hawks gör 109 poäng per match och släpper in mest i ligan på 119 poäng, det är framförallt Youngs man som gör poängen och man utnyttjar en stor svaghet i försvaret på point guard platsen. Overall annars ligger man i mitten i försvarspelet, 15:e plats i point in the paint allowed t ex. Trepoängdefensiv kan bli bättre då man släpper in 4:e sämst av 30 lag på 38%. Prince, Bazemore och Len är lagets bästa defensiva spelare men dessa är mediokra de med. Tyvärr har inte Hawks något av offensiva krafter eller defensiva ankaren som kan hjälpa dem.

Matchup

ATL kommer få det svårt att hålla borta Lakers från att vinna denna match, man är helt okej i paint som sagt och har stora kroppar som kan störa i Alex Len och Miles Plumlee. Hawks skjuter krampaktigt senaste tiden och man har gjort strax över 100 poäng senaste tre matcherna. Man är ett lag som kommer släppa in poäng men göra strax över 100 poäng i denna match. Visst Lakers har dålig defensiv men Hawks har knappt en offensiv, man liter väldigt mycket på att trepoängaren ska sitta men att lita på Trae Young och sina 26% därifrån är föga inspirerande.

Los Angeles Lakers

5 raka under

Bolagen gillar att lägga Lakers lina högt och visst man har Lebron James men han kommer inte ta över sånna här matcher och speciellt inte efter en b2b vinst mot en konference motståndare i Kings. James glider mest omkring och jag kan inte tänka mig att han kommer ta i mot ett lag som Hawks, jag tror inte Lakers har viljan att ta ut sig i en betydelselös match som denna. Man har Ingram out vilket är en spelare som gör 15 poäng per match. Man spelade mot Kings igår och inatt mot Hawks, även om Lakers kommer vinna kommer man helst av allt bara spela av denna match och ta vinsten.

Lakers skjuter ungefär lika dåligt som Hawks ifrån trepoängare hittills i säsongen och även om Hawks släpper in mest poäng och topp 5 från tre tror jag att Lakers skytte inte kommer att stå ut inatt heller. Lakers jobbar fortfarande med att få igång lagandan och det har gått sisdär med det, säsongen är ung än och jag ger detta lag 10-15 matcher till att få igång maskinerit på allvar. Det kommer bli väldigt tufft om det inte funkar efter det. Lakers denna säsong är dock en inlärningskurva inför nästa säsong även om man har James, han är dock väldigt ointresserad vad det ser ut som, speciellt defensivt. Så har det varit länge nu.

Lakers defensiv är inte bra, man har ingen som riktigt är en lockdown defender på elitnivå, möjligtvis KCP men det är en reach. Offensiven har haft det jobbigt och det har krävs många indivudella prestationer för att vinna dessa 6 matcher man gjort, inget riktigt lagspel för att ta sig fram till avslut och mycket hänger på James, som alltid. Det kommer fortsätta med svårigheterna i anfallspelet även inatt då man även här litar på att skjuta treor, vilket man inte varit bra på. LA ligger på en 21:a plats när det gäller procent från trepoängslinjen. LA har firepower framåt men man kommer mest troligt att antingen ha det tufft att få bollen i korgen eller så har Hawks det. Om det blir blowout kommer alla utom reserverna spela i slutet av 3:e och hela 4:e Q.

Speltips

Jag är övertygad om att båda lagen kommer få det jobbigt framåt i natt. Lakers har inte spelat bra b2b på länge och Hawks är ett dåligt offensivt lag. Att lägga linan på 238+ är generöst och jag går på Under 240.5 @1.74 hos bet365 inför denna matchup. LA kommer ifrån en b2b i Sacramento och kommer troligen inte spela sina bästa många minuter i en betydelselös match mot Hawks medans Hawks kommer ha det svårt offensivt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.