Speltips: CHA Hornets @ MIA Heat

Charlotte Hornets (1-1) @ Miami Heat (1-1)

Charlotte Hornets

Hornets har fått en ny tränare i Jame Borrego och han har gjort förändringar till detta lag. Det spelas ett lagorienterat spel och när retur har tagits så försöker man ta upp bollen snabbt, oavsett vem det är, det behöver inte alltid vara Kemba Walker. Men i nattens möte har man Heat som motstånd och detta Heat är bland de långsammare lagen när det gäller tempo. Hornets har hittills mött Bucks och Magic, två lag med svaga försvar speciellt Magic. Kemba höll det nära mot Bucks och återigen kunde man inte avsluta i en tajt match. I natt möter man ett lag som är otroligt disciplinerat i försvarspelet och med Josh Richardson som kan vara en riktig ballhawk som letar steals och ett ankare i paint i Whiteside kommer Hornets få det svårt att komma till lägena de vill ha. Dock har man ju Walker som är väldigt snabb och lurig i pick n roll offensiven och det är här man kan utnyttja Whitesides ovilja att lämna en alltför stor lucka mellan honom och korgen, Walker är dödlig ifrån tre och i midrange. Hornets har gått upp och ner under dessa två matcher, mot Magic sköt man runt 37% från golvet innan man hittade rytmen och kunde avsluta matchen på ett positivt sätt, om Magic inte hade varit ännu sämre än Hornets hade detta sett helt annorlunda ut och inte en vinst med 32 poäng för Hornets. Charlotte är ett lag med en stjärna och mediokra rollspelare som kommer få det svårt mot ett Miami som kan shutdown nästan vilket lag som helst. Jag har svårt att se att Hornets kommer känna sig motiverade efter en så stor vinst även fast startfemman inte spelade mycket, Walker t ex spelade bara 26 minuter pga blowout.

Hornets tycker jag inte matchup bra mot Heat, speciellt inte i paint där Hassan Whiteside bör kunna äga under korgen mot Cody Zeller, på bänken har man en till stor spelare i Bam Adebayo som är av samma skrot och korn som Whiteside så det bör vara svårt att skydda sig mot enkla poäng i paint.

Coach Borrego är i från Popovich-leden och det kommer bli spännande att se hur han kommer sköta rotationerna i natt då Popovich t ex spelade Tony Parker sparsamt i b2b.

Hornets är inget bra lag när det gäller bortaplan medans Heat är ett tufft lag att möta i American Airlines Arena.

Hornets borta:

  • Som bortalag: 16-21-4
  • Som underdog: 10-24-4
  • Som borta underdog: 9-15-4
  • Mot lag i samma konference: 22-27-3
  • I b2b: 5-8-1
  • Samma division: 10-5-1
  • Efter en vinst: 15-18-2

Som jag skrev innan så tycker jag att Hornets inte matchup tillräckligt bra mot Heat när det gäller big men och Josh Richardson kan guarda i princip vem som helst. Jag tror det kommer bli en grind it out game och Hornets har inte musklerna att matcha.

Miami Heat

Heat vann en tajt match mot Wizards och kommer nu hem till South Beach igen. Man möter Hornets som är på en b2b men det ska inte vara något vi ska lägga tankarna på då jag inte tycker Hornets ska vara oroliga för alltför trötta spelare då startfemman spela som mest 27 minuter.

Heat är ett tufft lag som spelare väldigt organiserat och coach Spoelstra är en mycket disciplinerad coach som inte tolerera nonsens. Vad Heat kan ta som är positivt är att Josh Richardson visar vem han vill vara på planen, han får förtreoendet och tar chansen, han har fått spela 38 minuter och 35 minuter hittills och bör se ungefär samma tidsspan i natt och detta är mycket positivt för Heats försvar då han är deras bästa försvare och han kan guarda allt i från 1-3 positionerna. Vad Miami måste göra för att denna match ska gå vägen är att få in bollen till Hassan Whiteside under korgen och att Whiteside och de andra big men fightas om returena. Förra året hade Hornets Dwight Howard och även om han inte var lika snabb eller stark som förut så var det svårt att ordna poäng i paint mot Hornets. Nu har man Cody Zeller och Willy Hernangomez som båda är bra på sina områden men de områderna är inte att försvara. Paint bör vara första alternativt för Heat då spelare som Micheal Kidd-Gilchrist och Nicolas Batum är bra försvare ute vid trepoängslinjen.

Miami har ett equal offense tänk i anfallet då man saknar en go-to-guy som kan ta över matchen, jag tycker dock Goran Dragic bör ta denna roll tillsammans med Hassan för dessa två har matchupen Miami letar efter. Walkers defensiv är inte den bäst och man bör attackera honom för att trött ut honom så han inte kan vara lika effektiv i offensiven.

Det Heat absolut inte få göra är att gå ut på planen och få detta till en slags pickup game där man tävlar om vem som skjuter bäst trepoängare och försöker sig på en typ av snabbt spel då kommer man att förlora. Få Hornets att spela erat spel, spela långsamt, värna om bollen, kom till bra avslut och framförallt var så disciplinerade i försvarspelet som möjligt.

Speltips

Heat -4 @1.95 hos Pinnacle. Heat bör kunna stoppa Hornets och lura in dem i ett långsamt spel där Heat är ett bättre lag. Hornets är ett dåligt lag utanför Charlotte och jag lägger inte någon större vikt på vinsten mot Magic.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.