Oskar Hanssons blogg

Speltips: Skellefteå med vinstchans i Gävle?

Hej!

 

Efter en tisdag utan SHL-hockey blev glappet mellan omgångarna ett par dagar större. Men nu är vi framme vid torsdagens omgång och vi bjuds på sex stycken matchen från den svenska hockeyligan. Matchen jag tänkt skriva om äger rum i Gävle och Gavlerinken då Brynäs tar emot Skellefteå. 

 

Brynäs IF-Skellefteå AIK, spelstopp 12/10, 19.00.

 

Är säkerligen ett revanschsuget Brynäs som tar emot Skellefteå imorgon torsdag. Efter förlust på lördagen borta mot Färjestad (4-1) hade man i CHL läge att studsa tillbaka med en seger. Ledde med 2-0 hemma mot RedBull München, men tappade och förlorade med 2-3, efter två sena mål från tyskarna. 

Ny chans nu för Brynäs på hemmaplan, men är inte riktigt det Brynäs som man kanske hade förväntat sig innan säsongen drog igång. Man är nästjumbo med endast sju inspelade poäng på sju matcher. Självklart inte godkänt för laget med tanke på att man besitter en bra spelartrupp samtidigt som man var förra säsongen spelade SM-final mot HV71. Nya tider nu, med ny tränare i form av Roger Melin, och man har inte fått igång det. Jesper Jensen missade matchen mot Färjestad och mot München i CHL. I förstakedjan har istället Linus Ölund klivit in som missade ett par omgångar på grund av avstängning. Jensen beräknas vara borta 2-3 veckor så känns osannolikt att han ska kunna vara tillgänglig till den här matchen.

Blev vinst för Brynäs mot Örebro och mot Karlskrona, men blev sedan en förlust i seriespelet igen när man gästade Färjestad i Löfbergs Arena. Färjestad gjorde en bra match där och Brynäs kom aldrig riktigt nära en poäng. Tror det kan bli något liknande imorgon då Skellefteå gästar som nu fått upp ångan efter en lite seg säsongsinledning.

 

Ja Skellefteå känns på gång. Tolv poäng på de sju inledande omgångarna med fyra vinster och tre förluster. Kommer till Gävle med två raka segrar mot HV71 respektive Malmö. 

Kommit igång bra och sedan starten av säsongen har Bud Holloway kommit tillbaka i spel och har gjort det med stormsteg. I formationen tillsammans med Matt Anderson och Adam Pettersson har han kommit till sin rätta och denna kedja har varit den framstående i de senaste matcherna. Lite oväntat kanske med tanke på vilken förstakedja man har. Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller tillsammans är det inte många som matchar om man ser lagen på pappret. Men känns som det finns en växel till för denna kedja att lägga i, och trots det så har vi Joakim Lindström högt upp i poängligan på en femteplats. 

Tycker Skellefteå känns tunga nu. Fått igång den här maskinen och två bra segrar på sistone gjuter mod i truppen inför denna bortamatch. Borta är det alltid svårare men Skellefteå ska kunna matcha Brynäs här tycker jag. Nivån tycker jag är högre hos Skellefteå. Bra segerchans.

 

Tar Skellefteå +0 till 1.98 hos Pinnacle med 4 units.

Oskar Hanssons blogg

Oskar Hansson

Oskar är en sportintresserad 19-åring hemmahörandes i Örebro. Missar inte gärna en match när stadens hockeylag spelar och när det handlar om sporten fotboll så ser han helst Premier League då hjärtat slår för Chelsea. Här kommer Oskar mest bjuda på analyser och speltips från den svenska ishockeyn, men även spel på vintersporter, så som skidskytte & längdskidor kommer att förekomma.

Sveriges bästa

Kända profiler