Speltips: Cagliari - Sassuolo

Giangiacomo Magnani and Pol Lirola celebrate

Serie A's första omgång är över och jag känner att det redan nu är dags att blicka fram emot nästa. Två lag som gjorde ett intryck på mig möts på Sardinien nästa helg, när Sassuolo gästar Cagliari.

Vi hittar numera Chievos gamle tränare Maran i Cagliari, efter att ha fått sparken under förra året efter en lång lyckosam sejour i Veronagänget är det nu han som rattar spakarna på ön. Efter en ganska godkänd försäsong och dessutom en 2-1 vinst mot Palermo i "Coppan" så var det i söndags dags för premiär borta mot Empoli där man, för att milt uttrycka det, inte visade upp sin bästa sida. 2-0 skrevs slutresultatet till och även om man höjde sig något ju längre matchen led, så var det ingen vacker syn och Maran erkände det själv.

Man försökte spela sig ur situationerna en del, utifrån vad premiäromgången erbjöd på så verkar det vara en mindre trend då flera utav nykomlingarna uppenbart inte är här för att sparka långt, medans flera mittengäng även de fortätter på sina inslagna resor/projekt. Det såg som sagt bättre ut och även om man avslutade säsongen i ungefär samma spelsystem med en fyrbackslinje, så var Cagliari under stora delar drillade i en trebacksvariant och det material de besitter är med funktionabelt i en sådan, åtminstone utifrån. Bättre lär det hur som helst bli och Maran har sin vision som han varit lyckosam med. Tråkigt för Cagliari var att lagkapten och trygga mittbacken Ceppitelli fick kliva av tidigt och är borta ett tag nu. Unge Romagna tillsammans med Pisacane är definitivt inte optimalt som ett mittbackspar, och vi får se om Liverpoolförvärvet Klavan är redo att kliva in i luften - ännu en spelare som visat brister i en fyrbackslinje dock.

Framåt besitter man en hel del firepower och Pavoletti hade sina chanser emot Empoli, medans han även målat en del på försäsongen. Farias vid hans sida var dock en besvikelse och förhoppningen är väl att Sau redan på söndag tar hans plats. Mittfältet besitter klass, för en klubb i Cagliaris storlek, men varken Castro eller talangfulle Barella hade sin bästa dag på jobbet men kommer definitivt att komma in i det.

Om vi tar och tittar på Sassuolo så fick man en pangstart i och med sin vinst emot Inter efter en 1-0 seger hemma, målet kom på straff men man visade fina tendenser under nye tränaren De Zerbi. Det är samma tränare som tog över Benevento under fjolåret och lyckades skapa resultat med en väldigt spretig trupp ihopsatt under något slags panikvärvande efter Januari månad. Redan då såg man vad han var ute efter och inte kort där efter började Benevento att spela fotboll, man var körda på förhand efter sin inledning men De Zerbi kunde hålla sitt huvud högt och Sassuolo var smarta nog att identifiera honom som Di Francescos riktiga ersättare, en tränare med sin egna filosofi och vill anfalla.

Man lyckades spela sitt possesionbaserade spel, uppbyggt från målvakten Consigli som redan efter fem minuter hade fler touch på boll än samtliga spelare på plan. Man försöker att tålmodigt bygga upp sitt spel samtidigt som man lockar upp sina motståndare och visade så här tidigt på flera inövade nycklar för att ta sig igenom. Nu är inte allt det här perfekt och även om man imponerat under försäsongen finns där brister i spelet ännu, något annat vore konstigt. Inter lyckades varken att komma upp i nivå eller uttnyttja de misstag som gavs, men tills att man fått ihop det finns där bollinnehav att vinna högt upp i plan.

Å andra sidan så besitter man själva ett otroligt fint presspel redan nu, med grovjobbartrion Berardi, Prince Boateng (som imponerade det grövsta) samt supersnabbe Di Francesco (jajamen, sonen till ex-tränaren i Sassuolo) tillsammans med Duncan som kliver högt upp i plan kommer man att störa många lag i serien. Defensivt tog Magnanelli ett enormt ansvar som troligen blir svårt att kräva 100%-igt ur åldermannen men hjälpte debuterande Magnani och Ferrari i mittbacken väldigt mycket, men det syntes tydligt att Rogiero fortsatt är en säkerhetsrisk.

Och vi hittar ett par sådana när vi ställer lagen emot varandra, tvärs över plan i Cagliari undrar jag själv hur Lykogiannis ens är en startspelare i en klubb med de ambitioner som Cagliari har. Farago på Cagliaris andra kant i defensiven lämnar även han en del att önska och med så kvalitativta ytterspringare i Sassuolo bör det orsaka en hel del problem. Samtidigt tror jag verkligen att Cagliari kommer att orskaka detsamma för Sassuolo i sitt uppbyggnadsspel, det kommer att finnas ytor att gå på flertalet gånger för båda lagen här. På hemmaplan bör man komma högre upp i plan och såsett framkalla en massa situationer som inte går bollhållande lags väg, framförallt så besitter båda lagen en benägenhet att vända spelet från kant till kant vilket jag tror blir alldeles för mycket för de defensivt undermåliga ytterbackarna att hantera/hänga med i. I andra ord, här kommer det skapas rejält med chanser. Det förvånar mig lite att linan är satt så lågt och utan att krångla till det ytterligare så är det i mina ögon ett otroligt spelvärt objekt. Jag har även sneglat mot Sassuolo, men en överreaktion kom i princip direkt så med misstagsbenägenheten avvaktar jag där och återkommer om det blir aktuellt.

Mitt spel i matchen är Ö2.5 mål till 2.16 hos Pinnacle. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.