Speltips: Fiorentina - Inter Milan

Det är fredag och Serie A-fotboll, något som undertecknad ser fram emot. Vi har snackat upp Chievos möte med Udinese tidigare i veckan och här tänkte jag ta mig an den något mer profilrikare matchen där Inter rest till Florens för möte med Fiorentina.

Det är ett möte som är utav speciell karaktär på många sätt, om vi börjar i något hörn så återvänder Borja Valero hem till sin gamla klubb efter en "ugly exit" där han lämnade Florens i somras för just Inter, vi har även Vecino som också spelade där i fjol medans vi på Fiorentinas bänk hittar Pioli som i fjol tränade Inter under en tid, Pioli som dessutom, om nu inte minnet sviker mig helt här, fick sparken från just Inter efter fjolårets fullständigt galna möte här som slutade 5-4 till Fiorentina. Många gamla ansikten och minnen att återgå till här alltså.

Men om vi tar och fokuserar på förutsättningarna här är det två klubbar som hamnat lite i stå, Fiorentina inte lika mycket så som sina motståndare men ett cuputtåg borta mot Lazio samt en inte så imponerande insats här senast när Milan kom på besök.

Man hade väl vissa delar i mötet med Milan som fungerade bra, men jag hade iallafall förväntat mig mycket mer. När man i andra halvlek skruvade upp tempot och fick in Chiesa kom också tillslut målet, men hur man agerade direkt efter vid det insläppta målet får mig att tänka att detta fortsatt är ett hyffsat omoget lag trots att man stått på stadig tillväxt sedan starten utav säsongen.

När jag tänker på Fiorentina så är det första i mitt huvud som kommer upp "skottpositioner", för det är någonting som verkligen börjat reta mig rejält när det kommer till de lila. Man verkar helt sakna kylan att hitta alternativ och istället tar man desperata avslut från dåliga vinklar/positioner. Man har utöver det ett rätt stabbigt men väldigt duktigt centralmittfält, där man är väldigt duktiga på att vinna boll och vända spel. Däremot är man helt i avsaknad utav kreativitet och man tvingas ofta att lösa upp knutarna längst ytterzonerna, där Chiesa till höger och vänsterbacken Biraghi är duktiga på sin sak, men det blir också relativt lättläst.

Defensivt är man stabilare än på många år och mittbacksparet i Astori/Pezzella har verkligen imponerat.

Om vi går över till Inter är det som vanligt under juletiderna, det går käpprätt åt helvete så att säga. Det var verkligen inte denna "dejavu" man i Interlägret ville uppleva, när så mycket annat under säsongen påvisat att man tagit rejäla steg i sin utveckling under nye tränaren Spalletti. Efter sitt meriterande 0-0 resultat borta mot Juventus så misslyckades man, trots en väldigt bra startelva, få hål på Serie C-gänget Pordenone utan fick förlita sig på kyligare spelare i en straffläggning. Sedan rullade det på och man förlorade hemma mot Udinese och följde upp det med att bli nollade borta mot Sassuolo där man förlorade med 1-0.

Nästa snytning kom strax därefter och då uttåg ur Coppa Italia mot Milan efter förlängning. Således var det ett skakigt Inter som klev ut på San Siro under förra helgen och spelade 0-0 mot Lazio i en match man mycket väl kunde ha förlorat. 2 kryss och 2 förluster på sina fyra senaste matcher alltså och det som främst står ut är avsaknaden utav gjorda mål.

Och visst är det så att man underpresterat sett till den underliggande statistiken totalt sett över dessa matcher, det är givet. Men bristerna i det tunna lagbygget har börjat visa sig från sitt rätta jag där avsaknaden utav en kreatör i nummer 10-rollen aldrig varit tydligare. Borja Valero har ju fått spela där och det har funkat i bland men det är ingen naturlig roll för honom, istället har han hamnat längre ned i plan under speluppbyggnaden (eftersom han får sköta iskalle Gagliardini's roll också) som i slutändan landat ute i ytterzonerna, där de har en ensam Icardi att sikta på i boxen eller vända tillbaka.

Precis som med Fiorentina hamnar man i en 4-3-3 utan en riktig kreatör, där länkandet med Icardi blir icke-existerande och man är alldeles för långt ifrån varandra, även om man är spelförande. Egentligen gäller detta yttrarna med, Candreva/Perisic blir lite lämnade åt sitt öde ute på kanterna, där alternativen blir få och framförallt lättlästa. Och som sagt, ofta (väldigt ofta, Inter slår överlägset flest inlägg i Europa) blir det inlägg mot en 1.80-lång, ensam, anfallare i Icardi och hur världsklass han än är i boxen så är det såklart otroligt svårt att ta sig loss utan uppbackning ifrån mittfältarna.

Man har under veckan testat Candreva i nummer 10-rollen, med Cancelo på hans plats och det är en idé som kan bli aktuell, men med D'Ambrosio skadad och ej tillgänglig till matchen ser jag det som osannolikt att man skulle sjösätta denna variant till den här matchen.

Defensivt saknar man även Miranda och Rancchia kommer att ersätta, men han har faktiskt varit bra under Spalletti.

I denna match kommer vi få se två lag som kommer att försöka vara bollförande och på så sätt ha kontroll på matchen, Fiorentina är väldigt farliga i sina kontringar så jag förväntar mig ett lite mer riskminimerande bollinnehav för Inter, således också i ett längre tempo då bollen ska passera fler punkter än vanligt och sidled/bakåt kommer att prioriteras till en början för att inte bjuda på några blunders. Fiorentina bör till en början satsa på att ligga rätt i sina positioner och jag förväntar mig en väldigt försiktig inledning på matchen. Merparten utav anfallen kommer att landa i ytterzonerna och jag skulle inte bli förvånad om vi får se något slags rekord i årets Serie A för antal inlägg på en match.

Vi har sett Skriniar vara ett monster mot inläggsspel när man ställts emot Juventus men även Napolis plan B landade i desperata höjdbollar och Fiorentina bör inte få ut särskilt mycket den vägen. På andra sidan har jag fått såpass stor tillit till Pezzella/Astori+droppande mittfältare att jag räknar med att vi får se ett lite frustrerat Inter ju längre matchen går och i slutändan inte särskilt många farliga målchanser för något utav lagen. Fiorentina är högt rankade när det kommer till tillsläppta skott i sin "six yard-box" och Inter kommer att få kämpa för att bryta ned hemmalaget.

Jag tycker mycket talar för en hyffsat temposvag match med två lag som har otroliga svårigheter för närvarande i sitt offensiva spel och U2.5 mål i matchen spelas till 1.90 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.