Speltips: Tyskland visar sin styrka?

U21-EM tar ett uppehåll tills på tisdag men vi har under Söndagen Confederations Cup att ta itu med, en turnering jag också följt under den senaste veckan. Jag börjar med att greppa tag i matchen emellan Tyskland och Kamerun, där Tyskarna söker efter vinst.

Vi börjar med Kamerun, som stod upp bra i första matchen emot Chile i första halvlek, där man vann momentum tack vare Chiles svala elva som ställdes ut och inte kunde hota på riktigt. När det var dags för det Chilienska laget att byta in sina nyckelspelare och framförallt Alexis Sanchez så hade man hade tillslut inte mycket att säga emot och en 2-0 förlust inkasserades.

Mot Australien började man som favoriter på oddsmarknaden, men tryckes ned rätt duktigt när matchen närmades och man stod där som underdogs med ett odds runt 1.70 på +0.5-linan när matchen väl gick igång, detta efter att ha varit -0.25 favs. Marknaden gillade inte vad detta Kamerun presterat i första matchen och även innan, så sas det ifrån många håll att detta är ett överskattat landslag. Men man kom igenom det Australienska laget bra och i slutändan kanske man förtjänade mer än 1 poäng, då man skapade flertalet chanser.

Man visade prov på bra fotboll emot Australien, däremot var dels Australien undermåliga men så hade man även egna problem med Aboubakar på topp. Fullständigt iskall och missade massiva lägen då Bassogog samt Mabouka slet sig loss på högerkanten, gång på gång, där de serverade bollen inåt. Även inbytta Ekambi stod för en del oreda och frågan är om han inte förtjänat en startplats här inför matchen.

Största problemet har man dock i organisationen, likt många afrikanska lag när man stöter på lag utanför en egen region. Backlinjen hänger inte ihop och man tappar lätt boll, både ifrån mittfält och i uppspelslägena. Det har varit ett ämne i båda matcherna, alltså oavsett motstånd.

Man ställs emot ett ungt Tyskland, ja tränare Löw har ju lämnat storstjärnorna hemma. Men efter både en träningsmatch emot Danmark samt en VM-kval match emot San Marino, plus de två inledande matcherna i gruppen så har man börjat skaffa sig ett kollektiv. Det är en hel del, eller väldigt många, Bundesliga-spelare inkluderat i denna trupp. Men också en hel del framgångsrika sådana under säsongen. Man har redan visat på att det grundläggande i sitt spel med positionsbyten och kortpassningsspel som sitter någolunda, trots den korta tid man haft tillsammans.

Emot Chile så ställde man nästan ut en b-elva, en väldigt defensivt inriktad sådan. Jag vet inte om man ville sätta killarna under press, men redan efter några minuter var man under den. Tillslut löste man ett kryss, det var också väldigt uppskattat ifrån Tyskt håll. Löw's process fortgår, men nu sa han inför matchen här att "Experimenten är över nu" och påtalar en seriositet inför en sådan här match. Man har testat runt men också hunnit utvärdera, inför matchen är jag väldigt säker på att man kommer att ställa ut en mer offensivt balanserad elva där man förväntas att vinna boll tidigt och etablera tryck högt upp i plan.

Man gör det med spelare som imponerat, Goretzka har visat sig fantastisk ifrån sin position vare sig det gäller instick, djupledspassningar och löp för att öppna upp ytor. Brandt lär vi se tillbaka i elvan var finess bländar extremt. Stindl har stått för målen, i klassisk Stindl-anda, där han dyker upp i boxen utan markering. Jag är fullt övertygad om att Kamerun får problem med detta rörliga, positionsbytande och kortspelspassande Tyska landslag. Man har haft problem i båda matcherna och här riskerar man att få brallorna neddragna, helt ärligt.

Tyskland går också en match i matchen, emot Chile, som möter Australien. Chile har 3-1 i målskillnad medans Tyskland har totala 4-3. Avgörandet utav plats 1 eller 2 kommer att spela in här, möjligtvis väldigt lite, men man kommer inte att sluta upp att spela, det är så jag tolkat Löw iallafall. Man kommer även att låta ter Stegen att stå, som gjorde en väldigt bra insats emot Chile.

Tyskland är mil över Kamerun i det tekniska spelet och det vill jag tro räcker, tillsammans med rörligtheten i djupledslöpningarna så kommer Kameruns försvar att splittras. Jag hoppas även på att Timo Werner får chans ifrån start, då han är en notorisk målskytt men framförallt tar löpningarna och är fantasisk på att hitta vinklarna när det kommer till inspel eller avslut. Nej detta blir en lektion ifrån det Tyska landslaget och jag väljer att investera i dem.

Tyskland -1.25 spelas till 1.86 hos Pinnacle, lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.