AndreasB1897s blogg

Speltips: Atletico Tucuman - Club Atletico Banfield

I väntan på att reken på Ystads IF HF - IFK Kristianstad ska starta så har jag hittat ett riktigt fint spel i Argentina som går av stapeln natten mellan fredag-lördag.

Primera División de Argentina

Atletico Tucuman - Club Atletico Banfield, spelstopp 20/5 02:15

Efter att Clasico-helgen är avklarad där alla lag som hade ett Clasico mötte respektive så är det dags för vardag igen och Tucuman tar emot Banfield på hemmaplan. Tucuman hittar vi på plats 18 med 28 poäng, man kommer varken gå upp eller ner och det ska rätt mycket till för att det ska bli någon Copa Sudamericana nästa år. Däremot så deltar man redan nu i Copa Libertadores och har alla chanser att gå vidare, det är 1 match kvar av gruppspelet vilket dock är den tuffaste och den spelas borta mot Palmeiras i Brasilien natten mellan onsdag-torsdag klockan 02:45 svensk tid. Fokus för hemmalaget kommer givetvis ligga på matchen mot Palmeiras då Libertadores är så enormt stort i Sydamerika och även om man nödvändigtvis inte kommer rotera så kommer lite fokus medvetet eller omedvetet ligga på just den här matchen. Tucuman dras även med en del skador och avstängningar som kommer påverka deras XI. Bianchi och Molina är avstängda samt att Zampedri, Menendez och Ballini är skadade och otillgängliga för den här matchen, tuffa avbräck helt klart.

Banfield hittar vi faktiskt på plats 5 och bara 4 poäng upp till serieledande Boca Juniors, en 5:e plats innebär också att man har den sista platsen för nästa säsongs Libertadores. Tillskillnad mot Tucuman som mötte Atletico Rafaela och förlorade med 1-0 så hade faktiskt Banfield ett Clasico i helgen som man också vann mot Lanus efter att lagets bästa målskytt (Av de som spelar kvar i laget) Bertolo gjort det enda målet i matchen. Att vinna ett Clasico i Argentina ger ett enormt självförtroende och arbetsro så detta är något man definitivt kommer att ta med sig. Kollar vi på banfields form så är det faktiskt 4 raka segrar och målskillnaden 6-0, så formen är på absolut topp. Banfield har ett bra lag som definitivt kan klättra och är kapabla till att slå Tucuman på bortaplan. Banfield dras dock också med lite problem inför matchen och saknar Cecchini och Matheu som är avstängda samt Civelli och Colela som är skadade.

Med tanke på hur mycket form och framförallt självförtroende betyder i Argentina så ser jag Banfield som lite favoriter här, oddsen håller inte alls med så det är inte mycket att sia om. Jag backar Banfield som kommer med en Clasico-vinst i ryggen!

Jag väljer att spela 3.5/5 units på Banfield +0 @ 2.00 hos Unibet.

/AndreasB1897

 

AndreasB1897s blogg

AndreasB1897

Finns på Twitter som AndreasB1897

Andreas eller twitteralias "AndreasB1897" är en handbollsnörd utan dess like, som snittar cirka 20-25 matcher i veckan under säsong. Andreas jobbar dessutom som Odds Compiler och har även där hand om mycket handboll. Ni kommer få se mest spel från den Svenska Handbollsligan men även från Champions League och favoritligan SEHA-Liga.

Sveriges bästa

Kända profiler