Speltips: Sirius-Hammarby - Tar Hammarby chansen att haka på i guldstriden?

Sirius släpper in mål mot Hammarby

Tottenham stod för en rent ut sagt bedrövlig insats i lördagens match mot Liverpool. Det var, möjligtvis med undantag för målvaktsspelet, ingenting som stämde för Spurs del. Anfallsspelet var taffligt, försvarsspelet var sämre än vanligt och mittfältsspelet var under all kritik. Liverpool vann välförtjänt med 1-2 vilket betyder en förlust på bloggspelet (Tottenham +0,25).

Idag tar vi nya tag. Fokus ligger den här gången på den allsvenska fotbollen och måndagens match mellan Sirius och Hammarby.

Spel: Hammarby -1 @ 2,14

Bookie: Unibet

Värdering: 3/5 units

Sirius är just nu inne i en minst sagt tung situation. Laget har förlorat tre raka matcher och ligger i dagsläget på 14:e plats i den allsvenska tabellen. Det värsta är dock inte det faktum att det var fyra matcher sedan laget tog poäng. Sättet på vilket Sirius har förlorat de tre senaste matcherna och, till viss del, vilket motstånd man har förlorat mot, är desto mer oroande. Sirius har nämligen dels förlorat med väldigt stora siffror mot Malmö (5-0) och Sundsvall (4-0), dels förlorat mot bottenkollegan Dalkurd på hemmaplan (2-3). Jag skulle därför vilja påstå att det knappt skulle kunna se sämre ut resultatmässigt för Sirius del de tre senaste matcherna. Spelmässigt har det naturligtvis inte heller varit speciellt bra under motsvarande period. I matcherna mot Malmö och Sundsvall tappade Sirius spelet fullständigt under slutet av matcherna. Sirius släppte in samtliga nio mål under minuterna 60-90, vilket är anmärkningsvärt. Även i matchen mot Dalkurd släppte man in flera mål i slutet av matchen (två av målen släpptes in under minuterna 47-49). Dessa siffror tyder på att Sirius uthållighet lämnar en del att önska.

Hammarby lär inte heller vara nöjda med vad laget har presterat den senaste tiden. I och med den blytunga derbyförlusten mot Djurgården (1-3) för drygt två veckor sedan ökade avståndet till serieledande AIK. Hammarbyarna bör också känna en extra besvikelse med tanke på att det var just Djurgården man förlorade mot (för första gången sedan den 13:e augusti 2007). Lagets prestation i matchen mot Djurgården var varken bra eller dålig. Det enda som var dåligt ur Hammarbys synvinkel var lagets taktik. Hammarby kunde inte hantera att Erik Johansson, till mångas förvåning, spelade defensiv mittfältare. Man hade också svårt att ta sig igenom Djurgårdens samlade försvar. Före derbyt mot Djurgården mötte Hammarby bl.a. Dalkurd, Örebro, Norrköping och Trelleborg. Dalkurd, Örebro och Trelleborg besegrades med 2-3, 2-0 och 1-0. Från matchen mot Norrköping fick Hammarby, till följd av att matchen slutade 0-0, bara med sig en poäng. Hammarby är inte lika bra som man var i våras, men spelet är tillräckligt bra för att vinna mot botten- och mittenlagen utan några större problem.

Sirius kommer till spel utan Sirelius, Andersson, Ahmadi och Razak. Jag tror dock inte att Sirius påverkas speciellt mycket av detta. Andersson och Ahmadi har inte spelat allsvensk fotboll den här säsongen och Razak har bara spelat 267 minuter allsvensk fotboll i år. De är inte heller några nyckelspelare. Sirius valmöjligheter på mittfältet påverkas däremot av att Sirelius missar matchen på grund av avstängning. Laget kan dock fortfarande ställa upp med den ordinarie startelvan.

Hammarby reser till Uppsala utan Andersen. Andersen, som är ordinarie mittfältare, ersätts sannolikt av Barny. Jag tror inte att detta kommer att påverka Hammarbys startelva särskilt mycket. Andersen är såklart förstaalternativet, men Barny är också en kompetent fotbollsspelare. Hammarbys mittfältsalternativ på bänken begränsas dock såklart på grund av att Andersen missar matchen.

Hammarby är med rätta oddsfavoriter i den här matchen. Jag tycker däremot att spelbolagen underskattar lagets chanser. Sirius har gång på gång visat att man har svårt att hantera matcherna mot topplagen. 5-0 och 0-4-förlusterna mot Malmö, 1-5-förlusten mot Djurgården och 5-2-förlusten mot Östersund är exempel på tillfällen då Sirius har haft minst sagt svårt att stå emot topplagens anfallsspel. Hammarby har i sin tur visat prov på god förmåga att klara av bottenlagens låga försvarsspel. Exempel på detta är vinsterna mot Trelleborg (1-3), Dalkurd (4-1) och Brommapojkarna (4-0). Det är också värt att nämna att Hammarby vann med 3-1 förra gången lagen möttes. Jag har svårt att se någonting som talar för Sirius. Inte ens det faktum att Sirius spelar på hemmaplan talar för dem. Om något så är det en nackdel eftersom man har presterat sämre resultat hemma än borta den här säsongen. Jag skulle inte alls bli förvånad om Hammarby vinner med två, tre eller fyra mål ikväll.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.