Speltips: Sampdoria-SPAL

Leicester fick en fin start på tisdagens bortamatch mot Watford. Mahrez skötte detta genom att göra 0-1-målet i den 37:e minuten. Watford visade dock inom kort att man inte skulle låta denna annandag bli Leicesters dag. Hemmalaget kvitterade kort innan halvtidsvilan. I mitten av den andra halvleken vände Watford på steken i och med 2-1-målet som redovisades som ett självmål signerat Kasper Schmeichel. 2-1 blev också slutresultatet vilket betyder att tisdagens bloggspel, Leicester 0,0, gav noll utdelning.

Spel: Sampdoria -0,75 @ 1,97

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Sampdorias skadelista: Alvarez (tveksam) och Zapata (tveksam).

SPAL:s skadelista: Viviani (tveksam), Costa, Konate, Väisänen och Borriello (kan troligen inte spela).

Sampdoria har haft en jobbig tid på sistone. Fyra förluster de fem senaste matcherna är ett facit som Sampdoria knappast kan vara nöjda med. Man ligger trots allt på sjätteplats i ligatabellen, men avståndet till femteplacerade Lazio har växt samtidigt som steget upp till CL-plats är långt. Sampdorias spelschema de fem senaste matcherna kan beskrivas som en blandning mellan riktigt tufft motstånd (Napoli och Lazio) och relativt enkelt sådant (Bologna, Cagliari och Sassuolo). Man kan inte klandra Sampdoria för att ha förlorat mot Lazio (1-2) och Napoli (3-2), men laget borde ha presterat bättre mot Sassuolo (förlust hemma med 0-1). Sampdoria spelade även 2-2 borta mot Cagliari för tre veckor sedan. En annan mindre lyckad bortaprestation är 3-0-förlusten mot Bologna. Sampdoria har å andra sidan varit relativt usla på bortaplan den här säsongen. Därför är 2-2 mot Cagliari och 3-0 mot Bologna inte någon större fara. Förlusten hemma mot Sassuolo är med andra ord den enda match där Sampdoria har presterat ett dåligt resultat. Spelet var inte heller särskilt övertygande. Sassuolo spelade inte heller bra men vann ändå en rättvis seger. Sampdorias form är varken bra eller dålig. Förlusten mot Sassuolo kommer förhoppningsvis att gå till historien som ett enstaka olycksfall i arbetet. De andra resultaten var väntade.

SPAL har spelat hem fler poäng än Sampdoria den senaste tiden. Skillnaden är dock marginell. SPAL har fem inspelade poäng de fem senaste. Sampdoria har tagit hem en poäng motsvarande period. Skillnaden mellan lagens poängskörd framstår som ännu mindre när man beaktar vilka lag SPAL eftermiddagens kombattanter har mött den senaste tiden. SPAL har nämligen haft ett enklare schema än Sampdoria. Roma och Torino är de enda lag av någorlunda kvalité som SPAL har mött på sistone. I övrigt är det, med Serie A-mått mätt, väldigt enkelt motstånd man har ställts inför. Chievo, Verona och Benevento är ju motståndare som till och med SPAL kan utmana. SPAL:s bortaspel är inte mycket att skryta med. SPAL har spelat nio bortamatcher hittills den här säsongen. Från dessa matcher har man bara skrapat ihop fem poäng (en seger och två oavgjorda) vilket naturligtvis är ett undermåligt facit. Jag har inte sett särskilt många av SPAL:s matcher den här säsongen. När jag väl har sett dem spela har jag emellertid inte blivit speciellt imponerad. Varken försvarsspelet eller anfallsspelet håller någon vidare nivå.

Det mesta, bl.a. följande, talar för att Sampdoria vinner mot SPAL idag:

1. Sampdorias hemmaspel. Sampdoria har presterat fina resultat på hemmaplan den här säsongen. Man kan stoltsera med hemmavinster mot bl.a. Juventus, Milan och Atalanta. Serie A:s mitten- och bottenlag har inte heller haft det lätt när man har rest till Genoa för att möta Sampdoria. Benevento, Crotone och Chievo har fått se sig besegrade när de har kommit på besök.

2. SPAL:s bortaspel. SPAL har som sagt inte direkt skördat några framgångar på bortaplan den här säsongen. Den enda gången laget vann en bortamatch besegrade man ett hopplöst uselt Benevento. I övrigt är det i stort sett bara förluster, mot såväl topplag (t.ex. Juventus) som lag från den nedre halvan av tabellen (t.ex. Bologna och Chievo).

3. SPAL:s försvarsspel. SPAL är ett av de Serie A-lag som har släppt in flest mål den här säsongen. Det är bara bottenlagen Crotone, Verona och Benevento som har släppt in fler mål. Snittet på drygt 1,7 insläppta mål per match har bidragit till att SPAL är väldigt nära en nedflyttningsplats.

4. Sampdorias anfallsspel. Den gamla räven Quagliarella och den forne Napolianfallaren Zapata har varit en vinnande offensiv duo för Sampdoria den här säsongen. Tillsammans har man stått för hälften av lagets 32 gjorda mål. Giganterna Napoli, Juventus, Inter och Lazio är de enda lag som har producerat fler mål än Sampdoria den här säsongen. Det är därför ingen tvekan om att Sampdoria har ett av ligans bästa anfallsspel.

Emot Sampdoria talar främst lagets form. Som jag nämnde ovan har Sampdoria bara ptagit en poäng de fem senaste matcherna. Den enda riktigt dåliga prestationen är å andra sidan hemmaförlusten mot Sassuolo, som jag inte tycker att man ska dra för stora växlar på. Formen är därför inte särskilt dålig egentligen och inget som hindrar att Sampdoria har goda möjligheter att vinna lördagens match.

Sampdoria är ganska stora oddsfavoriter. De flesta spelbolagen ger Sampdoria ca 58 procents segerchans. Jag tycker att Sampdoria har en större segerchans än så. Sampdoria bör dessutom kunna ta en flermålsseger med tanke på lagets vana att köra över bottenlagen på hemmaplan. Sampdoria -0,75 blir därför det självklara valet.

Jag har inte hittat något spelvärt på nyårsafton. Det betyder att det här är mitt sista blogginlägg år 2017. Tack för det här året och på återseende nästa år. Gott nytt år!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.